Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A saját gyerekét mindenki...

A saját gyerekét mindenki szépnek látja?

Figyelt kérdés
Egy anya elvakultan szépnek látja, legyen az bármilyen? Vagy látja, hogy objektív értelemben nem a legszebb a gyereke (ha nem az), de számára azért szép?
dec. 25. 19:25
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nekem még nincs gyerekem, de félek, hogy csúnya lesz. Tudom, hogy ezer más fontosabb dolog van annál, például az, hogy egészséges legyen, ennek ellenére tartok tőle hogyan fogadnám. Én nem vagyok csúnya nő, de az orrom nagy. Sosem tudtam megszeretni, gondolkozok azon is, hogy megműtessem, nem örülnék, ha a gyerekem is megörökölné, főleg ha lány. Ráadásul hogyan számolnék el neki, hogyan mondjam neki, hogy szeresse magát, ha én sem voltam képes megszeretni? Ezen kívül a mi családunkban egyik ágon, isten bocsássa meg, hogy a rokonaimról így nyilatkozok, de vannak csúnya emberek. Rettegnék, hogy valamelyikre ráüt a gyerekem. A férjem szerintem szép ember, nincs semmi rajta, ami csúnyává tenné, de az ő családjában pedig alacsony és dundi minden nő. Én meg egy magas, vékony csaj vagyok. Rosszul esne, ha ezen a téren nem az én génjeimet kapná egy lány.

A fodrászom egy nagyon szép nő, aki hozzáment egy kövér, alacsony, idős pasihoz, gondolom nem szerelemből, hát mindkét lánya elég csúnyácska lett. Olyanok, mint egy kis gömbhal. :) Persze cukik, helyes lányok, de a mai világ annyira kegyetlen mindenkivel, annyira külső orientált, hogy félteném ettől is a gyerekemet, amennyiben nem a jó géneket kapja.

dec. 26. 07:25
 12/21 anonim ***** válasza:
46%
Én a helyedben inkább amiatt aggodnek hogy nehogy a te természeted örökölje.
dec. 26. 07:32
 13/21 A kérdező kommentje:
Ez gonosz volt, mivel nem ismered a természetemet. Ez nem a természet része, ez csak egy hozzáállás a külsőségekhez. A természetemet nyugodtan örökölhetné, mivel jó természet vagyok.
dec. 26. 07:38
 14/21 anonim ***** válasza:

Annyi minden mást is örökölhetnek még a külsődön kívül, ami jóval fontosabb. Egészség, betegség, öröklött hajlamok, amik annyira lényegesen eltörpülnek a szépségnél...

Ha már a külsővel jaró genetikai lottó kockázát se mered bevállalni (és ugye tudod hogy két szép embernek is lehet csúnya gyereke?), akkor kár még belevágni...

dec. 26. 08:14
 15/21 A kérdező kommentje:
#14 Tudom, hogy lehet, írtam is róla. Csak jelenleg ez foglalkoztatott. Genetikai betegségről nem tudok a családban. Lehet, hogy van, de nem köztudott.
dec. 26. 08:20
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Az is a természeted része hogy ilyen idióta gondolkodásod van.
dec. 26. 08:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Én mindegyik gyerekemnek látom a hibáit, nem vagyok elvakult. De szépnek látom őket ettől függetlenül és nagyon szeretem őket. Az előnyös dolgokat kell hangsúlyozni, ez a lényeg :)
dec. 26. 09:58
 18/21 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem kevés az igazán csúnya ember. Mindenkiben látok szinte valami szépet. Akinek meg sok része szép, azt mondja a társadalom is szépnek mondjuk.

A gyerekem mikor megszületett nem igazán a szép jutott eszembe, inkább az aranyos. Később kiütéses volt, foltos volt az arca, lassan nőtt a haja. De aztán szépen a hónapok alatt olyan szép lett, hogy igazán annak látom. Játszón is sokszor mondták rá, hogy milyen szép, sokszor hitték lánynak, talán a hosszú szempillái miatt.

Barátnőm kislánya teljesen az ellentéte, mégis szépnek látom, pedig alig van haja.

Egyébként pszichológiai kutatások igazolták, hogy ha sokszor látsz egy arcot, az szimpatikusabbnak gondolod mint amit nem. Mivel a gyerek rátok hasonlít, ezért valószínű hogy ismerős lesz, ezért is láthatjuk szépnek akár.

Ezen nem izgulnék a helyedben. A legszebb embereknek is keveredhetnek furán a génjei, ahogy a csúnyábbaknak is szerencsésebben.

dec. 26. 09:59
 19/21 anonim ***** válasza:
A mai világban úgy néz ki, hogy már semmi más nem számít csak a külső. Közben az sem baj, ha valaki r.had belülről.
dec. 26. 11:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Abszolut nem. Az én szüleim egész életemben, már kisgyerekkoromban azzal voltak elfoglalva, hogy szegény én, milyen csúnya vagyok, sose fogok kelleni senkinek, sosem fogok férjhez menni, magányos életem lesz stb stb. Mikor idősebb lettem, erre mindig az volt a válaszom, hogy nem tehetek róla, honnan származom, genetika, ilyen lettem és kész. Akkor egy időre visszavettek az arcukból, aztán folytatták ott ahol abbahagyták.

Szépen leépítették az önbecsülésemet. Sok év meló volt mire lelkileg ebből meg tudtam gyógyulni. És magányos sem vagyok. A férjem mindig is, valami oknál fogva szépnek látott🥰 Hát ilyen az èlet, ízlések és pofonok🤣

dec. 26. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!