Jogos, hogy én vagyok parázósnak elkönyvelve és
megsértődnek rám, amiért nem helyeslem, hogy az
exférjem a gyerekeinket elvigye rokonlátogatóba, amikor a
rokonai és az ő gyerekei betegek?
Figyelt kérdés
"Nem nagyon betegek, csak egy kis orrfolyás, köhécselés, stb...annyit igazán kibírnak, ha el is kapják, minek ezen parázni, ez csak kifogás, mert biztos nem akarod, hogy együtt karácsonyozzon a család, pedig még a 80 éves papa is ott lesz!" Ők így állnak hozzá. És persze, tényleg általában el is szokták kapni a betegséget.
Továbbra is mindegy, jogos-e vagy ne, ha apukáé az a nap, viszi öket és kész.
tegnap 09:02
22/29 anonim válasza:
#9 vagyok. Minél jobban túlmagyarázod, annál egyértelműbb hogy jogosan sértődnek meg rád.
tegnap 09:11
23/29 anonim válasza:
Én sem szeretek betegek közé menni, vagy a gyereket odavinni, de úgy érzem itt nem csecsemőről vagy nagyon kisgyerekről van szó. Egy nagyobb gyerek meg általában átvészel azért egy náthát anélkül, hogy a szülő is agyvérzést kapjon a helyzettől. Szóval szerintem sem jogos, ez erősen kifogás szagú. Nyilván nem azt mondom, hogy egy mintaapa az exférjed az elhangzottak alapján, de tényleg megbeszélhetnétek évközben is a láthatással kapcsolatos aggályaitokat, nem az utolsó pillanatban linkelni valami baromságot. A gyerekeitek is ezt a fajta "őszinte" kommunikációt fogják (ha már meg nem történt) elsajátítani. Vannak nekem is ilyen rokonaim, ismerőseim. Nagyon bosszantó ez egy felnőtt embertől.
tegnap 09:16
24/29 anonim válasza:
Én megértelek, de a láthatás kötelező. Szerintem minden elvált szülős gyerek belefut ebbe a problémába, két helyen szedik össze a vírusokat.
Az apa családját is meg lehet érteni, ha a te családod találkozna, azt sem mondanád vissza azért, mert valaki kicsit náthás.
tegnap 09:21
25/29 anonim válasza:
Szerintem az azért fontos tényező, hogy mekkorák a gyerekek akik betegek és mekkorák a tieid.
Nem mindegy mennyire tudnak egymásra vigyázni, ha akarnak és az sem mindegy, hogy valóban eltudják-e dönteni, hogy akarnak-e menni, vagy csak érzik rajtad a "tiltakozást".
Egyébként ilyen formán én a nagyobb gyerekemet hat lakat alá kéne, hogy zárjam, mert bármikor bármilyen gyerek társaságba megyünk, mindiiig összeszed valamit. 2,5 éves, ebben a korban van. Idén egyébként pont a 80 éves dédi miatt nem utaztunk haza a szüleimhez karácsonyozni, mert nálunk taknyos az egész család, nyilvánvalóan egymástól kaptuk el és nem hiszem hogy a dédinek hiányzik valami "ütősebb gyerek vírus", márpedig ha ott lennénk a szüleimnél, úgysem bírná ki, hogy ne puszilgassa körbe a dédunokákat. Majd megyünk picit később inkább.
tegnap 10:11
26/29 A kérdező kommentje:
20: ez nem igaz így, ilyen formában, ahogy leírtad. Szeretnének az édesapjukkal lenni, de nem olyan körülmények között, ahogy azt az édesapjuk teszi. Szeretnének akkor is, ha nem biodiszletnek viszi őket egy rokoni összejövetelre. Akkor is, ha szükségük lenne segítségre, törődésre a hétköznapokban és nem lennének lepattintva...
tegnap 11:15
27/29 A kérdező kommentje:
23: igen, sajnos az őszinte kommunikáció szokott problémát és világi sértődést okozni az édesapánál és a közvetlen családtagjainál is. Ilyenkor szokott a csenddel büntetés, teljes kommunikáció lezárása következni a részükről, ezt már megtapasztaltam náluk, más rokonokkal való viselkedésük által. Ezért nem akarok velük túl nyíltan kommunikálni, csak virágnyelven.
tegnap 11:20
28/29 A kérdező kommentje:
24: már volt erre a példa, legalábbis olyan formában, hogy szóltam a meghívottaknak, hogy náthásak a gyerekek, ha szeretnének, tudnak jönni, de ha nem akarnak, megértem. Nem volt sértődés. Én ezt tartanám korrekt kommunikációnak. Megadni a döntés lehetőségét, sértődés nélkül. Viszont itt pont ez hiányzik náluk, úgy érzem. Ráadásul, ha mi vagyunk a meghívottak, akkor lemondom, ha betegek vagyunk, nem megyünk senkihez köhögősen oda, hacsak nem valami BEPÓTOLHATATLAN dologról van (esküvő, temetés pl.).
tegnap 11:35
29/29 anonim válasza:
A kommentjeidből egyértelmű a sértődöttséged az apuka irányába. Mikor gyereket vállalsz valakivel, akkor tudnod kell, hogy a másik félnek is lesz beleszólása a gyerekek életébe. Náthás emberek mindenhol vannak, nem tarthatod burokban a gyerekeidet. Gondolom a család várja őket, és a náthás emberek biztos nem fogják ölelgetni, puszilgatni őket. És még mindig nem írtad le, hogy hány évesek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!