Rokonlátogatás - mikor, hol, hogyan?
Az első gyerekem várom, bármikor szülhetek. Nagy dilemma nekem, hogy a kiváncsi rokonokat mikor és hogyan célszerű fogadni. Egyrészt a baba egészsége miatt, másrészt nagyon fontosnak érzem, hogy magunkkal és ne másokkal kelljen foglalkoznunk az első időkben. Vannak forgatókönyveim de nem tudom melyik lenne jó....
1) A kórházban gyorsan mindenki megnézheti aztán otthon 3-4 hétig nem fogadunk senkit
2) A kórházban nem fogadunk senkit ÉS otthon sem 3-4 héten keresztül
3) valami köztes megoldás..? Nagyszülők jöhetnek a kórházba, aztán 2-3 hét után a többiek otthonra?
Akinek van tapasztalata legyen kedves megosztani velem, azzal együtt hogy mi volt a jó vagy a rossz abban ahogy alakult! Nagyon szépen köszönöm!
Mi nagyon elrontottuk... a kórházba is és az első három hétben is míg párom itthon volt két naponta jött boldog boldogtalan... anyós szervezett be mindenkit és párom sem én nem voltunk olyan tökösek, hogy azt mondjuk na mindenki húzhat a....
Én a kórházba hívnám azokat akik közeli hozzá tartozók, barátok, ott az ember úgysem pihen. Legalábbis én nem tudtam (első babás vagyok) majd 2-3 hét után jöhetnének hozzánk addig kérném őket h tartsák tiszteletben h ez új dolog és most nektek, a kis családotoknak szüksége van a magányra :)
Válaszd külön a nagyszülőket, testvéreket és az egyéb pereputtyot.
A pereputtyot gyermekágy után fogadjátok, azaz 6 hét után.
A nagyszülőket pedig nyilván a kórházban, s majd otthon is.
Nálunk a kórház olyan, hogy csak üvegajtón keresztül nézhetik meg a picit, anyuka kimehet a látogatókhoz. Megmondom őszintén, ennek nagyon örültem, mert legalább a kórtermekben nyugalom volt.
Én ugyan a 2.babámat várom, de a közeli családon(mamák, nagynenik/nagybácsik) kívül nem fogok engedni senkit vagy 1-1,5honapig az tuti.
Nekem a kórházban volt több látogatóm, anyámat kértem, hogy ne jöjjön szülés után 2-3 órával, de nem fogta fel, csak bejött. Így a kórházba csak a férjemet engedem majd be a tesó születésénél.
Az otthoni látogatás úgy fog kinézni, hogy ha készen állunk, szerintem kb. 2 héttel szülés után a nagyszülők és a testvéreink megnézhetik, mindenki más csak a gyermekágyas időszak után jöhet látogatni (6 hét).
Nekem szörnyű volt, hogy a nyakamra jártak, miközben a babámmal kellett foglalkoznom, szoptatnom. A férjem úgyis itthon lesz szülés után, más segítségre nem lesz szükségem.
Szuper tanácsok, nagyon köszönöm!
Volna még 1 kérdésem, kiváncsi vagyok ti hogy oldanátok meg. Az apám (vagyis a nagypapa) iszonyat durván láncdohányos, óránként minimum cigizik. Mindenéből dől az undorító cigiszag... őt, mint nagyszülőt akkor mégis hogyan engedjem egy újszülött közelébe? :/ Nálunk sajnos nem csak üvegajtó mögül lehet nézni, pedig kivételesen örülnék neki...
7
Kérdező, a szag egy dolog, de a nikotin, kátrány és egyéb mérgek bőrérintkezéssel is felszívódnak. Magyarul: megsimogatja a babát, és átadja neki a cigiadag egy részét a bőrén át.
Bírjon ki 2 órát, és zuhanyzás, kézmosás, fogmosás, hajmosás és mentolos cigaretta. Valamint ne abőrét fogja, hanem a ruhás felületeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!