Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rokonlátogatás - mikor, hol,...

Rokonlátogatás - mikor, hol, hogyan?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem várom, bármikor szülhetek. Nagy dilemma nekem, hogy a kiváncsi rokonokat mikor és hogyan célszerű fogadni. Egyrészt a baba egészsége miatt, másrészt nagyon fontosnak érzem, hogy magunkkal és ne másokkal kelljen foglalkoznunk az első időkben. Vannak forgatókönyveim de nem tudom melyik lenne jó....

1) A kórházban gyorsan mindenki megnézheti aztán otthon 3-4 hétig nem fogadunk senkit

2) A kórházban nem fogadunk senkit ÉS otthon sem 3-4 héten keresztül

3) valami köztes megoldás..? Nagyszülők jöhetnek a kórházba, aztán 2-3 hét után a többiek otthonra?

Akinek van tapasztalata legyen kedves megosztani velem, azzal együtt hogy mi volt a jó vagy a rossz abban ahogy alakult! Nagyon szépen köszönöm!

2018. szept. 7. 13:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellett külön kérnem. Igaz, kicsit messze vagyunk a családtól.Kórházba anyumon és a férjemen kívül nem jött más. Szerdai nap mentünk haza,utána vasárnap jött apukám,a két tesóm és párjaik babalátogatóba. Az unokahúgaimat nem hozták. Következő héten jött anyós és a két sógornő. Barátok olyan 2 hónapos kor után. Nem is jutott eszükbe előbb. Nekünk így jó volt. De nem kértük külön,ők döntöttek,hogy így jönnének,nekünk meg nem volt kifogásunk ellene. Szerintem itt nincs jó vagy rossz megoldás,csináljátok úgya,hogy nektrk megfele
2018. szept. 7. 14:18
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

10

Édesanyád vigyel váltóruhát, és bírja ki a gyerekkel töltött időt dohányzás nélkül.

2018. szept. 7. 14:20
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat,véletlenül elküldtem. Szóval csináljátok úgy,ahogy nektek jó. Te érzed majd,mennyi idő múlva aksrod fogadni őket.
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk úgy volt, hogy nagyszülők, nagynénik (1-1 húgunk van a férjemmel) jöhettek a kórházba, illetve ők otthon is bármikor. De nem nyüzsögtek ott órákat, jó a viszony mindenkivel, anyámék kb. szomszédok, anyósék a szomszéd településen laknak 5-10 perc kocsival. Ott voltak fél órát és mentek. A dédik eljöttek egyszer az első héten. Mindenki más jöhetett úgy kb. egy hónap után.
 15/20 anonim ***** válasza:
80%
A nagyszülők és a testvérek jöttek a kórházba és az első 1 hónapban, mindenki más, azaz a távolabbi rokonság, barátok 1 hónap után.
2018. szept. 7. 14:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor születik? Nekünk januárban született és az influenza miatt a kórházban látogatási tilalom volt. Utána otthon 6 hétig szintén nem jöhettek emiatt. Hozzáteszem alig volt 2 kiló a babám, szóval a gyerekorvos javasolta is, ha nem muszáj ne jöjjenek.

Annyira idillire sikerült az első pár hét, hogy a második babánál is várunk min. 3 hetet, hogy összeszokjunk. Szeptember végén születik. 😊

Ez az idő nem jön vissza soha. Szóval úgy csináld ahogy Nektek a legjobb. Ha szükséged van segítségre legyen ott valaki, ha nincs akkor e engedd. Ha úgy érzed kellenek a látogatók (társaság) akkor fogadjad őket, ha nem akkor később látogassanak meg Benneteket.

2018. szept. 7. 14:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy hogy érzed magad a szülés után. Ha jól vagy, tudod őket fogadni, kedved is van, akkor miért ne.

Én fogadtam, mert jöttek a kórházba, és illett beengedni, ha már vezettek 2 órát. Fél óra után ájult fáradtan dőltem el a vérveszteségtől és a férjem rakta ki őket. Aztán egy hét múlva hozzánk jöttek hárman, 2 órát nézték a babát, én félig fekve ültem végig, de ettől is felszakadt a császáros varrat és éjjel vérezni kezdtem. Nem részletezem, a lényeg, hogy hiba volt, utána még 2 hónapig naponta kellett kezelésre járnom, hogy helyrejöjjek. A tesót még tervezzük, de teljesen biztos, hogy nem kockáztatom még egyszer, hogy elvérezzek a látogatók miatt. Aki pedig úgy gondolja, hogy ezzel lehet későbbre elidegeníteni a rokonokat, az téved. Ha okosak és belátják, hogy egészségügyi oka is lehet annak, hogy nem vállalod, akkor később is ugyanolyan szívesen jönnek majd.

2018. szept. 7. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Nekem még nincs gyerekem, de sosem tudtam megérteni, hogy az ember családja miért nem tud annyira toleráns lenni, hogy legalább 6 hétig nem zavarja az új családot. Mindenki azonnal látni akarja a babát, de ezzel többet árt, mint használ, pedig tudom én, hogy mindenki kíváncsi. Szerintem aki fontos, az menjen a kórházba, aki nem ( huszadrangú rokon, unokatestvér, stb) az 6 hét után.
2018. szept. 7. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindkét gyereknél egyformán zajlott. A kórházba bejöttek a szüleim és a tesóm és a családja 15 percre, amikor hazajöttünk (2 nappal császár után) akkor átjöttek 2-3 órára. Semmi gondot nem okoztak. Hoztak kaját, a másodiknál szórakoztattak a nagyobbat, ha úgy volt jó fektettem, szoptathattam. Mindenki tudta, mikor menjen át a másik szobába. A második baba pont elcsapta a pocakját, mert végre normális mennyiséget evett és a bátyám púpos pocakján nyugodott meg. Aludt rajta egy jót.

Anyósomék, sógornőmék,

2018. szept. 7. 19:43
 20/20 anonim ***** válasza:

A leghasznosabb tanácsom az lenne, hogy az elképzelésetekből ne engedj. Sajnos mi engedtünk, és nagyon bánjuk már.

Anyám volt a legdurvább. Kérésünk ellenére elindultak az idős nagyszüleimmel, a szülőszobára persze nem engedték be őket, én meg már nem bírtam kimenni. Ezért a páromra haragudott, szerinte ő volt a hibás. Szülés napján és utána így csak puffogott rám, szóba se állt velem. Unokahúgom a kórházba két idegent is hozott. Boldog voltam.

Két hetet kértünk otthon, na, ott kezdődött csak az érzelmi zsarolás! Hogy egész nap sírnak, talán meg se érik stb. Meg a sértődöttség.

Engedtünk. Nagyon megbántuk. Azóta is azt hiszik, hogy bármilyen döntésünket megvétózhatják, komolyan se kell venni.

Második gyereknél hat hét lesz, ha minden nap kopognak, akkor is.

2018. szept. 7. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!