Mit lehet csinálni egy 2 évessel?
Leálltunk a TV-zéssel, de fogalmam sincs mit csináljunk. Lehet leszólni, de bármilyen játékba próbálom bevonni, nem partner vagy maximum 1 percig érdekli. Nagyon unalmas így. Van filc karácsonyfája, de nem akarta feldíszíteni, hiába hívtuk az apjával, csak nézte ahogy csináljuk. Sütöttünk mézeskalácsot, azt szívesen csinálta, de azt nem lehet minden nap.
Gyurmázni szeret, de abban se vehetek részt, csak nézhetem és az is 5 perc. Firkálni néha szokott. Van ezer autója, rájuk se néz. Építek tornyot, akkor se jön oda. Néha ledönti maximum.
Egész nap csak takaró alatt bújna vagy kézben lenne. Mesekönyvet lefekvés előtt szoktunk olvasni.
Ti mit csináltok egész nap 2 évessel?
Szerintem is vidd ki.
Van két kislány, akikre gyakran vigyázok, na ők sokkal többet kapnak a tévéből, mint ami szerintem ideális. Ha bent vagyunk, akkor nem lehet velük mit kezdeni, csak bámulják a tévét.
Viszont kint normális gyerekké válnak, rohangálnak, labdáznak, fogócskáznak... Olyankor még beszélgetni is lehet velük, hihetetlen, hogy mennyire pontosan látják a világot. 4 és 6 évesek.
A tiéd fiatalabb, és hát egyedüli gyerek, szóval kicsit más helyzetben vagy. De mindenképp azt javaslom, hogy vidd ki a lakásból aktívkodni.
Èn meg örülnèk neki ,ha nézne valami értelmes rajzfilmet mint a Nils Holgersson de kicsit se akar tv-t nèzni.
Egyrészről jó de másrészről furcsànak tartom
Mi napi 2x kivisszük. Motorozik, sétál, köveket szed.
Nem csak elalvásnál van mesekönyv olvasás, napközben is sokszor hozza, hogy olvassunk. A Boribonra rá van kattanva. Pláne mióta mi is teljesen leállítottuk a tv-ről (csak mozgóképes gyerekdalokat hallgatott, mesét nem nézett).
Szeret duplózni, az autóival, plüssökkel is sokat játszik. Eteti őket, ilyesmi.
Kirako, szinezo, duplo, gyurma, playmobile, pici szerepjatekok, kiskonyha/szerelopult, meseolvasas, bongeszozes, matricaskonyv, ujjfestes, nyomdazas, zenehallgatas es tancolas, lufival mokazas, epitokocka, mondokazas, kergetozes, bujocska, apro kezugyessegi jatekok (bekaugras, csipesszel golyopakolas)
Kozos fozes, mosas, pakolas
Ha van. , benti csuzda, maszoka, hinta stb
Ezenkivul napi 2x 1-1,5-2 ora kint.
Mi is sokat vittük ki, nem játszora, csak sétalni. El a dm-ig és vissza, az egy masfel oras program volt, én vettem magamnak egy elviteles kavet is...
Bent volt egy kis műanyag benti csúszdank, egesz sokat elvolt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!