Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen anya-lánya programot...

Milyen anya-lánya programot lehet csinálni egy 4 évessel?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, alig töltök (minőségi) időt a nagyobb lányommal. A nap nagy részében oviban van, itthon és játszótéren meg nem csak vele foglalkozom, hiszen itt van a kisebb lányom is. A mindennapok tök jól telnek így, de nekem személy szerint hiányzik, hogy csak vele lehessek, és ő meg velem.

Játszótérre nem szeretnék menni, mert ugye az nem olyan "kapcsolatépítő", meg oda amúgy is járunk (bár tény, hogy különbség lenne, hogy most egyedül vele foglalkozom közben, de hát már nagy és ügyes, nem is igényli, hogy folyton a hátsójában legyek játszóterezés közben), de ilyen kis limonádézás, fagyizás meg hát nem tudom, hogy ez "program" legyen neki, az egy kicsit még korai, nem?

Alapvetően olyan programlehetőséget keresek tehát, amit egy 4 éves is tud élvezni, de kapcsolódni is tudunk közben. És mondjuk elég rá egy szombat délelőtt vagy valami, mert egyébként hétvégente mindig tele vagyunk programokkal, szóval nem tudunk egész napra elugrani.

Vannak ötleteitek?

jún. 12. 11:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Hát mit szeret csinálni? A lányaim strandra imádtak menni, a fiam koncertre.

De egy sima fagyizás is elég szerintem, vagy egy új, izgis játszótér. Esetleg lovaglás, kirándulás, állatkert.

jún. 12. 11:22
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Közös sütés? Pl. Muffint, ki is lehet cukin dekorálni.
jún. 12. 11:28
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem kell különös program, elég ha együtt vagytok bármikor, akármit is csináltok. De pl. jó ötlet lehet kettesben elmenni állatkertbe.

A gyerekkoncert és a bábszínház is jó program, de ott te kb. csak kísérő vagy. De állatkertben szerintem bármit lehet, beszélgetni, fagyizni, sétálni, stb.

jún. 12. 11:31
 4/15 anonim ***** válasza:
64%
Mi annó apukámmal rengeteget kirándultunk kettesben. Hóvirágot szedtünk a hegyekben tavasszal (oké ezt már tilos) kacsáknak dobáltuk a kenyérkockát a Margitszigetről (oké ezt is), de ezekre emlékszem élénken. Vad és veszélyes gyerekkorom volt ezek szerint :D :D :D
jún. 12. 11:34
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

Nekem igaz fiam van.

Neki az is tökjó program, ha a plázában sétálunk egy kört. A városban szoktunk fagyizni, beülünk a mekibe, vagy csak elmegyünk egyet sétálni és beszélgetünk.

Neki 1,5 éves huga van, aki születése óta többemberes és vagyunk rá a férjemmel 1,5-en.

jún. 12. 12:16
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Séta, fagyizás, kirándulás, állatkert, vásárlás, süti készítés... Igazából rengeteg lehetőség adott.
jún. 12. 12:58
 7/15 anonim ***** válasza:
61%

Séta kettesben, adj neki 2-3 úticélt és választhasson ő, hogy merre mentek (játszóterezni, vonatokat nézni, plázában nézelődni, akármi)

Süssetek valamit, míg a kicsi alszik

Fűzzetek gyöngyöt (nyilván nem azt a nagyon kicsit, hanem neki valót), készítsetek neki lányos csecsebecséket, ha szereti az ilyesmit (nem mellesleg ez segíti a finommotoros mozgások fejlődését is)

Gyurmázzatok, vagy sógyurmázzatok együtt

sok lehetőség van, a gyereknek nem a program lesz a fő szempont, hanem hogy csak ti, ketten csináljátok

jún. 12. 13:06
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

A lányom mégcsak 2,5 éves, de már most programozunk, pláne amióta megvan a tesó és ott tudom hagyni 2-3 órára.

Nekik nem a program a lényeg, hanem az, hogy együtt legyetek és a figyelmed csak az övé legyen. Én látom a kislányomon, hogy ez őt tölti. Mehet egy fagyizás, cukrászda, piknik a parkban (együtt felszeletekhetitek előre a gyümölcsöket, csinálhattok limonádét, jól be lehet lelkesíteni vele). Ezek egy-egy este is beleférnek ilyenkor nyáron szerintem. De elmehettek strandra/usziba, vagy csak sétálni egy nagyot valahova. Ha van kisebb kisállatsimogató, akkor az is jó program lehet, de ekkora gyerkőcnél, ha szerintem csak leülsz vele kicsit kézműveskedni is tök jó közös idő. Kérdezd meg mihez lenne kedve veled és menjetek, élvezzétek! :)

jún. 12. 13:36
 9/15 anonim ***** válasza:
77%
Kérdezd meg tőle........
jún. 12. 14:18
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Akarmi jo lehet, fagyizas, limonadezas miert lenne neki korai?

En egyedul nevelem az enyem ergo mindehova vittem magammal, kavezni, fagyizni stb. Igazabol teljesen mindegy csak ketten menjetek. Lehet kozben barmirol beszelgetni.

jún. 12. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!