Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a baja az 5 éves kisfiamnak?

Mi a baja az 5 éves kisfiamnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mar nem tudom hogy kihez tudnek fordulni a kis fiammal kapcsolatban.

Adott egy 5 éves fiú gyermek aki egyszeruen képtelen egyedul elaludni, egyedul eljátszani, dühkitörései vannak, hiszti rohamok….

Ha ker valamit az ember tole azt nem csinalja hanem ordít torka szakkatabol…de viszont ha o szeretne valamit akkor addig megy mig el nem éri es akkor olyan jo gyermek tud lenni, de mihelyst elérte amit szeretne utana mar megint jon a dühkitörés meg sorolhatnám….

Képes órákon az ordítani amig el nem eri hogy odamenjek hozza…

Nem tud egyszeruen el lenni egyedul…nem tudok WC-re sem elmenni mert mar egybol hisztizik ha egyedul van…de ha van játszó pajtás akkor anya vilagga is mehetne kb…

Este az el alvas is nagyon nehezen megy, fel éve kulon alszik…tudtam hogy az elején nehez lesz kulon szoktatni de sikerult es el is aludt szepen egyedul hiszti orditas es mindennel nelkul…majd egy hónapja megint nem akar aludni…egyszeruen ha olvasok neki az sem jo mert egyre tobb es tobb kell neki…

Az édesapjával mar régóta kulon vagyunk. Azota van egy párom másfél éve de sajnos mar o sem birja ezt…ahogy En sem….

Mar ott tartunk hogy a kapcsolatunk megy ra..!

Bármivel próbálkozom semmi nincs ra hatással…bármilyen büntetést hozok az sem segit nem is érdekli….ha mondom neki jo akkor nem mehetsz a mamahoz az sem segit:… vagy nem megyunk ide oda…semmi!!

Mar nagyon elvagyok keseredve…es jelen pillanatban azt erzem hogy megbuktam mint anya…!

#szorongás #kétségbeesés #dühkitörés #Nem játszik egyedul #Nem te egyedul elaludni #Hiszti rohamok
ma 13:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%
Valóban, de lehet osztályt ismételni. Még tanácstalan is voltam meg sajnáltalak is a szöveged 8/10-éig, aztán a "büntetés" szónál felforrt az agyvizem. Ha semmi mást, hát egyet jegyezz meg tőlem: büntetéssel nem lehet nevelni! Valami híres szakember mondta, hogy egyetlen gyereket se sikerült még jóra büntetni. Nincsenek nevelési eszközeid, mivel te magad se tanultad meg a saját gyerekkorodból a szülői házban. Erre való a gyerekpszichológus. Ennyiből mi nem látjuk, hogy mit csinálsz rosszul, de valamit rosszul csinálsz. Kivéve, ha valami idegrendszeri működési zavara van a gyereknek, de arra az óvónők már rájöttek volna. Az óvodában milyen? Más emberekkel hogy viselkedik? A párod érkezésével összefügg a rossz viselkedés kezdete? Lehet, hogy fél, hogy elveszít téged mint biztos pontot az életéből, hiszen az apját már elvesztette. Te ideges vagy, a gyerekre ráragad. Fordulj gyerekpszichológushoz, még nincs veszve a viszonyotok. Legyél türelmes, megértő vele is, magaddal is.
ma 13:43
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Szakember bevonása meg sem fordult a fejedben eddig ? Mert eléggé nyilvánvaló hogy az kellene
ma 13:51
 3/15 A kérdező kommentje:

2/1- a válaszom: Sajnos nekem sem volt jo gyerekkorom! Engem is elhagyott az apukám, anyam ugy mond elhagyott..felköltözött Budapestre! Engem mamaek neveltek fel de az o elmondásuk alapján En nem viselkedtem igy!

Az óvodában is az elmúlt időszakban lettek vele gondok…

Ha társaságban vagyunk mas emberekkel akiket nem ismer ugyan ugy elo jon ez a viselkedése…amikor a párom belépett az életünkbe akkor nem voltak ilyen gondok!

2/2-nem a válaszom:

De igen megfordult a fejemben csak sajnos mar lehet későn…próbáltam volna egyedul megoldani de sajnos csak időszakosan sikerult…

Mar most bevontam egy szakembert mert egyedul sajnos nem sikerul…de sajnos itt vidéken ahol mi élünk nem sok lehetőség van es akihez tudunk majd menni o csak jovo januárban tud minket fogadni…

ma 13:59
 4/15 anonim ***** válasza:
35%

Itt van egy gyorsan elolvasható cikk a büntetés értelmetlenségéről, és még hozzátenném, hogy a fenyegetés, érzelmi zsarolás ugyanúgy nem hatásos. Egy ötévesnek még nincs előrelátási képessége, neki az nem jelent semmit, hogy majd valamikor nem megy a mamához, neki az itt és most, a jelen számít (de egyáltalán: szeretetmegvonással nevelnéd azt, akit - elvileg - szeretsz? A szerencsétlen gyereknek a mama az egyetlen biztos pontja, azt is elvennéd tőle? Vagy nem vennéd el, de akkor mért mondod? Ez konkrétan hazugság. Szerinted szabad?

A gyereked ilyenkor szenved. Jó, te is, de te vagy a felnőtt, neked kéne tudatosnak lenni, mert ő még nem tud. Minden magához húzás egy hangos segélykiáltás. retteg, hogy elveszít. Te pedig azt macerának, hisztinek, téged akadályozó bántásnak veszed. A gyerek nem azért csinálja, hogy gonoszul neked keresztbe tegyen. Hanem azért, mert egy ötéves, apát vesztett, anya új barátját kényszerűségből megtapasztaló kisgyerek.

ma 13:59
 5/15 anonim ***** válasza:
54%

Ja, itt a cikk: [link]

A jövő január 2 hét. Akkor már jó úton vagytok. Tanulság: nem próbálkozunk hónapokig egyedül egy problémával, aminek nincsenek megoldási eszközeink a kezünkben.

Az, hogy te nem így viselkedtél, az részben az alaptermészetedből, lány mivoltodból ered, illetve a nagyszülők megvoltak neked ketten, volt érzelmi stabilitás. Nálatok viszont az új párod is igényt tart rád a gyerek rovására. Milyen ember? Kedves a gyerekhez?

ma 14:03
 6/15 A kérdező kommentje:

Az édesapjával ugyan ugy tartja a kapcsolatot, ha itthon van akkor vele van a kisfiam..nem szűnt meg létezni…!

Az hogy egyszer mondtam neki hogy

Nem mehet a mamahoz az mar azert volt mert sajnos kicsúszott a számon!! Soha nem büntettem ugy a gyermekem hogy bántom vagy valami… a büntetés szamomra azt jelenti hogy egy kicsit leül szepen es megnyugszik…! Az óvodában is igy szoktak, ha nem Jol viselkedik es probalom ugyan ezt alkalmazni itthon. Szerintem semmi rossz nincs ebben a “büntetés” szóban hiszen az oviban is van büntetés. Szoktak mondani az Ovónénik hogy volt büntetésben mert rossz volt vagy valami…

ma 14:11
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Felesleges itt lovagolni a büntetés szón, apuka jelenlétén stb

Nyilván itt teljesen másról van szó, kezeletlen ADHD vagy valami hasonló zavar

ma 14:13
 8/15 A kérdező kommentje:

6/5-nek a válaszom:

Igen tudom hogy hónapokig nem próbálkozzunk de szerettem volna egyedul megoldani mindent…es tudom hogy en vagyok a hiabas…

A parom véleményem szerint egy jo ember, o próbált nyitni fele de valamiert azt erzem hogy a kisfiam zárkózik el tole valamiert…

Neki is van egy ugyan idős kisfia mint az enyem, ok ketten nagyon Jol kijönnek egymassal! Vannak neha veszekedések de ver szerinti testvérek között is van..

Van hogy ossze kapnak de utana megy minden tovabb..

Nem tesz különbséget a ket gyerek között ahogy En sem!

ma 14:19
 9/15 anonim ***** válasza:

7-es, te el se tudod képzelni, hogy egy gyereknek hiányzik a biztonság?

"ha itthon van." Milyen gyakran van itthon? És ő milyen a gyerekkel?

A büntetés szó hallatán nem az "ülj le és nyugodj meg pár percre" jut az eszembe.

ma 14:19
 10/15 A kérdező kommentje:

Igen ez nekunk is megfordult mar a fejünkben hogy valami mas all itt a háttérben.

Szerintem meg van a biztonság neki megkapja tőlünk!

Havonta van itthon es ha itthon van mindig vele van. De nala is ugyan ezek a dolgok történnek. Ha neked a büntetés szo hallatán az jut eszedbe hogy bantva van akkor elmondom hogy soha nem bantottam!!

ma 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!