Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell a tesó? Vagy elég egy...

Kell a tesó? Vagy elég egy gyerek?

Figyelt kérdés

Nekem van, férjemnek is. A kapcsolat eleje óta kettőt szeretnénk. De mostanában azon gondolkozunk, hogy elég lenne csak egy. Eleve legjobb esetben is 33 leszek, mire szülök. Plusz anyagi téren nem vagyunk a legjobbak mondjuk úgy, egy gyerekkel könnyebb lenne. Családban sok gyerek van és mindegyiknek azt mondja a szülője, hogy örül, hogy van gyereke, de úgy gondolja, elég lenne egy is, mert rohadt nehéz kettővel, eggyel is, de picit jobb.

Ti hogy álltok a témához? Kell tesó, vagy egy gyerek is elég?

ma 11:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nekem egy van és nem is kéne több.

Van aki 3-at akar.

Mindenki maga tudja, ha nektek elég egy, akkor egy lesz és senkinek semmi köze hozzá.

Ne más véleménye alapján vállalj 2 gyereket.

ma 11:09
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem jó dolog ha van az embernek testvére, mondom ezt úgy hogy én egyke gyerekként nőttem fel, de ezt nektek kell eldönteni hogy kell-e…

Hiába írnak itt akármit, ti tudjátok mit bírtok még el.

ma 11:18
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Én nagyon tesó párti voltam/vagyok, lett is kettő, imádom őket, de néha irigy vagyok arra, akinek csak egy vagy. 2 gyerek kis korkülönbséggel pokoli nagy káosz. Ha nem vágytok mindennél jobban egy másodikra, akkor legyen egy. Az sem rosszabb, csak mások az előnyei/hátrányai, mint a kettőnek. Pláne, ha szűkös az anyagi keret, inkább egynek legyen meg kényelmesen minden, mind kettővel folyton sakkozni, hogy hogy lesz elég.
ma 11:25
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Nektek kell tudni.

Nekem van tesom , 10 eve nem is lattam, nem beszeltem vele. A gyerekem meg a nevet sem tudja.

Gyerekkorunkban sem voltunk soha joban.

Nekem egy van, egeszsegugyi okok miatt nem is lehetne tobb, plusz keson is talaltam part.

ma 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Nem tesót kell szülni, hanem még egy gyereket és természetesen ez sem kötelező. Nekem 2 testvérem van, de minek. Jobban örültem volna, ha egyke vagyok. Nagyon sok ismerős van ezzel így. Persze a másik végletre is akad példa. Ez a gyerekek személyiségétől és a neveléstől függ, hogy milyen lesz a kapcsolatuk. Egy introvertált nem fog jól kijönni hosszabb távon egy pörgős, hangos, aktív emberrel. Vagy ha például mindig a kicsinek van igaza, mindent rá kell hagyni, mindent ő kap meg, akkor garantáltan gyűlölni fogja őt a nagyobb. A testvért nem lehet megválogatni, mert adott, de egy barátot már igen. Az hazugság, hogy minden egyke le van kényeztetve, önző, magányos.
ma 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

Attól függetlenül, hogy én nem beszelek a testvéreimmel, azt mondom, igen, a testvér a legjobb dolog, amit adhatsz a gyerekednek. De én elég diszfunkcionális csaladból jövök, 18 évesen menekültem, viszont azt latom, hogy normális, szerető családban nem viselkednek így a testvérek, hanen jóban vannak, szeretik egymást, felnőttként is ott vannak egymásnak.

Gyerekként nekem is jo volt, hogy van testvérem, szerintem unalmas és maganyos dolog egykének lenni. Hiába vannak barátai valakinek, az nem ugyanaz, a barát nincs ott mindig.

Nekünk két gyerekünk van kis korkülönbséggel, és örülök neki. Szeretik egymást, jatszanak, jól elvannak. Mi mondjuk normalis, szerető család vsgyunk, remélem felnőttként is megmarad a jó kapcsolat, ez rajtunk, a mi nevelésünkön nem múlik.

ma 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Nekem 4 tesóm van. Utáltam. Viszont egyke gyereket sem akartam. Így mi 2nél álltunk meg. Nem bántam meg.

1gyerek nekem olyan hiányézet volt. Most érzem azt, hogy teljes a család. 3.at nem bírnék sem testileg sem lelkileg.

ma 12:59
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Nekünk van 1 tesónk, de megállunk 1 gyereknél, mert többet nem bírunk. Jó a tesó, de hiába ha nem megy. Még nagy korkülönbséggel, örökbefogadással nem zártam ki, de inkább nem valószínű hogy lesz.

Így is küzdelmesek a mindennapok, anyagilag is lecsúsztunk mióta megvan. Idegileg is ki vagyunk.

ma 13:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem, hogy van testvérem és azt is szeretem, hogy két gyerekünk van. Az első után volt egy kis megtorpanás, hogy nem lesz több, de nagyon volt bennünk valamiféle hiányérzet. Amióta ketten vannak, én azóta érzem teljesnek a családunkat és a nehézségekkel együtt is nagyon szeretem, hogy ketten vannak nekünk. Azért annak nagyon örülök, hogy a baba kort lassan letudjuk. :)
ma 13:26
 10/11 anonim ***** válasza:
72%

Mivel ha jól értem, terhes sem vagy, teljesen felesleges ezen filóznod. Először legyen 1, aztán meglátjátok.

Hiába határozzátok el most, hogy kettő lesz, simán lehet, hogy történik valami, ami miatt meggondoljátok magatok.

Vagy épp a fordítottja.

ma 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!