Mit tehetnék a barátnőm 4 éves lányával, ha nem akar kommunikálni velem?
A barátnőm hozza minden talalkozóra és hülyén érzem magam, mert semmi kommunikációm sincs szegény gyerekkel. Ha játszik valamivel, leülök mellé, kommentálom, de csak néz rám olyan tekintettel, mintha azt mondaná, hogy mit szólok bele. Ha próbálok vele beszélgetni, néz rám mérgesen. Én elkezdek valamit csinálni és kedvesen kommentálom neki, hogy mit csinálok, de elfordul. Egyszer egy játékára mondtam, hogy milyen klassz, azonnal felvette, mintha védené tőlem.
Gondoltam nem erölködöm, de így olyan hülyén érzem magam, hogy semmi kommunikáció nincs köztünk.
Olyankor a legtöbb ember dolgozik. Az egyedülálló anyaságra nem jellemző, hogy tervezett... Egy bébiszitter meg olyan ugye, hogy nem egy alkalomra bízod rá a gyereket általában a netről leakasztva, hanem az a jó, ha rendszeresen és így ismerik egymást, megbízol benne.
Én egyébként kettővel voltam egyedül pár évig és telt volna erre is, de azért tudom, hogy nem ez az átlag életszínvonal sajnos ma Magyarországon, ezért nem ítélkezem. Mert láttam bölcsiben, oviban, suliban, még mennyit tudnak olyanok küzdeni, akik pedig dettó tök normális, kedves, és jó anyák, csak épp pl. bolti eladókként vagy ápolónőkként vállaltak gyereket, nem hitték, hogy egyedül maradnak és nincs segítségük.
23
Oké. Továbbra sem hiszem, hogy kötelező egy 4 evest minden egyes találkozóra vinni, hogy soha nem lehet nélküle beszélgetni.
Bébiszitter nem nagyon jön random időpontban, csettintésre, egyszer-egyszer. A jobbak legalábbis teljesen be vannak táblázva rendszeres gyerekekkel, úgyhogy velük is eléggé egyeztetni kell, előre. És mivel én nem szitteltetem rendszeresen a gyereket, plusz a barátnőimmel elég hektikusan találkozunk, gyakran aznap beszéljük meg, hogy legyen, így nem feltétlen tudok azonnal leakasztani egy szittert. De nem is különösebben szeretnék, nem a pénz miatt, hanem mert ha nagyon kell, vannak nagyszülők.
De kérdezőnek nem az volt a baja, hogy ott a kislány, hanem hogy nem tud vele kommunikálni... azt meg nem is annyira kell. Ha tudnak tőle beszélgetni, mi a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!