Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érezted már úgy, hogy nevelési...

Érezted már úgy, hogy nevelési célzattal rombolnod kell a gyereked egóját?

Figyelt kérdés

Két különóráról és suliból is jött már az a visszajelzés és én is sokszor érzem, hogy azt hiszi többet tud/okosabb nálam. Nem várja meg a kérdést, már jelentkezik(ezért sokat büntetik az egyik különórán, akkor is, ha eltalálja, mi lesz a kérdés), meg is mondja, úgy érzi tudja mit fognak kérdezni és tudja rá a választ. Leáll bizonygatni az igazát, akkor is, ha marhaság(illetve nem lenne az, ha körültekintőbb lenne és jobban átgondolná a dolgokat), vagy, ha más jobban tudja, mert ő a kevés szabályismeretével rossz következtetést tud csak levonni.

Jóideje folyamatosan emlékeztetnem kell, hogy fogja be és figyeljen és gondolkozzon és nincs olyan helyzetben a kevés ismeretével, hogy nála többet tudókkal vitatkozzon és senki sem tartozik neki magyarázattal, aki oktatja. Nem az a gond, hogy nem tudja megállni a kérdést, ahol látványosan többet tudnak nála, vagy új helyzetben van, ott befogja és figyel és sokat kérdez is.

Most pl elment használni egy tárgyat, amiről én tudtam, hogy kicsit más lett, de ugyanúgy működik. Azt hitte nem tudom és minden áron oda akart hívni, én meg szóltam, hogy jöjjön ő ide, ne rendelgessen oda betegen. Majd idejött elmebetegen ordibálva, hogy elmondja mivan, és ahelyett, hogy végighallgatta volna, amiért én idehívtam, ő akarta közölni a problémáját, feltételezve, hogy én nem tudom és csak parancsolgatok.

Ugyanilyen jellegű "gond" van vele máshol is, annyira fölébe helyezi a saját igazát másoknak és a saját elképzeléseit tartja helyesnek és nem tudja, hol a helye.

ma 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Bakker nem értem a kérdést, esküszöm ...
ma 17:44
 2/9 anonim válasza:
65%

Nekem is zavaros a kérdés, mint az 1.-nek.

De ha nekem ordítva nyomná a szöveget, repülne a nevelő pofon vagy gyomros.

ma 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Bár nem írtad hány éves, nekem életkori sajátosságnak tűnik.

Egyébként meg a stílussal lehet baj, az nem baj ha okos. Lehet hogy más típusú, szintű különóra kellene neki.

Elég negatív a hozzáállásod, az lejött.

ma 17:48
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Már megint te?!

Mikor mész már el pszichológushoz? Te! Nem a gyerek.

ma 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
#4 szerintem is a "nem tudja felvenni a zoknit a fiam" kérdező.
ma 17:57
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Egyet értek a 4.-kel. Ideje lenne a pszichológust felkeresned
ma 18:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekemét nem.

Tanítványokét már igen, többször is.

ma 18:25
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Persze. Néha kell.
ma 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
9 éves, ugye?
ma 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!