Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki szerint rendben van...

Aki szerint rendben van megütni a gyereket nevelő célzattal, az egyet ért azzal, hogy őt is megüthessék a munkahelyén? Miért igen? Miért nem?

Figyelt kérdés

Itt most nem csak a szülő általi nevelő célzatú pofonra gondolok, hanem arra aki szerint az is belefér, ha a suliban a tanár.

Az ilyen embereknek oké lenne, ha mondjuk őt harminc éves korában felpofozná az anyja? Esetleg a felettese arra hivatkozva, hogy ha már az anyja nem nevelte meg, akkor majd ő...?

okt. 24. 19:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%

Mi ez a provokatív kérdés?

A mai világban már nem divat megütni a gyereket. Ennek ellenére még mindig sok családban elcsattan egy-két pofon. Leginkább azért, mert a gyerek már túlfeszítette a húrt a szüleinél, és nem azért, mert az a nevelési elv, hogy majd jól megveri az ebadta kölykét.

Persze nyilvános helyen mindenki tagadja, hogy valaha megütötte volna a gyerekét.

Egyébként hol olvastál ilyet, hogy valaki helyesli, hogy az iskolában a tanár megüsse a gyerekét? Azért ez ellen még a leggonoszabb szülő is lázadni szokott.

okt. 24. 19:36
 2/15 A kérdező kommentje:
#1 Olvasni sehol nem olvastam, de diákmelón, a felnőtt 40-50-es munkatársaktól hallom egy csomószor, hogy bezzeg az ő idejükben a tanár megüthette a gyereket, mennyivel fegyelmezettebbek voltak, bezzeg az osztályközösség is ettől volt jó és társai.
okt. 24. 19:43
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Nem egy kategória a kettő.
okt. 24. 20:12
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy hülye analógia. Egy felnőttet nem kell nevelnie sem az anyjának, sem a felettesének. Szerintem nem oké megütni egy gyereket, de simán büntetem/jutalmazom a gyerekeimet. Ezek szerint akkor a főnököm is büntetésbe küldhet, vagy korlátozhatja a mobilnetem, mert szerintem ez oké egy gyerekkel?
okt. 24. 20:12
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Egyet értek az előttem válaszolókkal. A kettőt össze sem lehet hasonlítani, teljesen más kategória.
okt. 24. 20:30
 6/15 anonim ***** válasza:
27%

A szülőnek van ehhez joga ( nem agybafőbe verni nyilván). De ha túlfeszíti a húrt, akkor igenis kijárhat 1-2 pofon.

A tanárnak ehhez nincs joga és kész, ne is legyen. Semmi köze a gyerekhez! Ha gond van vele, szóljon az osztályfőnöknek/ igazgatónak/ szülőknek stb, de sem fizikailag, sem verbálisan nincs joga bántalmazáshoz! Munkahely ugyanez.

A szülő- gyerek kapcsolat sehol sincs egy szinten a gyerek/tanár, felnőtt/ munkahelyi kollégák, főnök viszonnyal.

Múltkor a tescoban láttam, hogy a 10 éves forma gyerek hisztizett mert nem kapott csokit, és a sokadik nem után le 'hülye ***ibancozta az anyját. Repült a pofon, és igenis jogos volt. Ez egy felnőtt gyerek- szülő esetén is jogosnak tartom.

Én olyan 16 voltam, mikor apám azért vágott pofon mert rosszul éreztem magam, és nem volt kedvem vele edzőterembe menni ezért nemet mondtam neki. visszaütöttem. Igazából amolyan önvédelmi reflex volt, de nem is éreztem jogosnak amit kaptam, így nem bántam meg.

Egyszer egy tanár egy rosszul sikerült dolgozat után közölte velem, ha megtehetné akkor felpofozna. Hát mondom addig dolgozna csak az iskolában, persze miután visszakapta amit adott. Többet nem mert ilyeneket mondani.

okt. 24. 20:53
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
#6 Tévedsz. 2004 óta törvény tiltja Magyarországon a gyerekek testi fenyítését. NINCS JOGA a szülőnek sem pofont adni, sem a gyerek fenekére/kezére/akárhová csapni. Nincs joga.
okt. 24. 21:03
 8/15 anonim ***** válasza:
49%
7. Nevetséges. Ugyan már. És ki tiltja meg? Ki ellenőrzi ezt? Ne röhögtess. A rendőrök is max akkor mennek ki ha már vér folyik. Biztos lehetsz benne, hogy minimum minden 2. gyerek kapott pár pofont életében és egyik szülei sincsenek börtönben, de még csak feljelentve sem voltak.
okt. 24. 21:11
 9/15 anonim ***** válasza:
" fenekére/kezére akárhová csapni" ez még röhejesebb.
okt. 24. 21:12
 10/15 anonim ***** válasza:
38%

Az a röhejes hogy felnőtt létedre ez az egyetlen eszközöd, ha a gyerek túlfeszíti a húrt.

“ Persze nyilvános helyen mindenki tagadja, hogy valaha megütötte volna a gyerekét.”

Szomorú, hogy te elképzelni sem tudsz olyan embert, aki soha nem üti meg a gyerekét. És nem, a gyerek nem neveletlen. Sőt, az egyik legnormálisabb a csoportban.

okt. 24. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!