Aki szerint rendben van megütni a gyereket nevelő célzattal, az egyet ért azzal, hogy őt is megüthessék a munkahelyén? Miért igen? Miért nem?
Itt most nem csak a szülő általi nevelő célzatú pofonra gondolok, hanem arra aki szerint az is belefér, ha a suliban a tanár.
Az ilyen embereknek oké lenne, ha mondjuk őt harminc éves korában felpofozná az anyja? Esetleg a felettese arra hivatkozva, hogy ha már az anyja nem nevelte meg, akkor majd ő...?
10. Remélem Az meg van, hogy az idézett szöveget nem én írtam.
Amúgy meg igaza van abban az egyesnek, hogy rengeteg a képmutató ember. Sokan nem ismerik be, de elenyésző az ahol valóban egy seggre/kézre csapás, 1 pofon sem csattant soha. Az embereknek nincsenek kötélből az idegei és nem robotok. Bárki kerülhet olyan helyzetbe, ahol eljár a keze, és ez nem azért van, mert nem nevelte a gyerekét. Tudod egy gyereket számtalan hatás ér élete során, nem csak a szülők. És a szülők sem szuperhősök akik mindent mindig csak szépen kedvesen meg tudnak oldani. Szép is lenne, de az emberek csak emberek, hibázhatnak. Nincs ember a világon akinél soha nem szakadt el a cérna életében, akár tettlegességig is. Aki ezt tagadja, szimplán álszent képmutató, vagy burokban él, és soha senkivel nem kerül kapcsolatba.
A gyerekek pedig tudnak rendesen táncolni a szülők idegein, és feszegetik a határokat. De ezt csak az tudja igazán aki nevelt már gyerekeket vagy hosszabb ideig vigyázott rájuk.
“ Persze nyilvános helyen mindenki tagadja, hogy valaha megütötte volna a gyerekét.”
És én ezt nem tudom elképzelni, mert én ilyen-olyan rossz ember vagyok...
Már vártam a 10-eshez hasonló érveket.
Gondolom nincs is gyereked. Nem, nem vagyok ősember, de nem is hazudok, pláne egy névtelen fórumon nem látom értelmét. ÉS nem tudom elképzelni, hogy akinek van gyereke, soha az életben nem kent le neki egy pofont. Nyilván nem büszke rá, de volt ilyen.
Én is a 11-essel értek egyet. Nincsenek kötélből az idegeink, és szerintem mindenkinek az életében megesett, hogy odasózott a gyereknek.
Ha normális emberekkel találkozol az életben, akkor ők is el fogják neked mondani. Van egy kolléganőm, nagyon-nagyon kedves, mindenki imádja. A türelem szobrát róla lehetne mintázni. 4 fia van. Na, még ő is beismerte, hogy volt már rá példa, hogy lekevert egy pofont valamelyik fiának.
Ez nem bántalmazás, és körbe is röhögne a rendőr, ha ezzel bárkit feljelentenél. Ne keverjük össze azzal, amikor a gyereket módszeresen eltángálnak, mert rosszat csinált, vagy egyszerűen csak azért, mert a szülő szadista.
“ Gondolom nincs is gyereked. …. ÉS nem tudom elképzelni, hogy akinek van gyereke, soha az életben nem kent le neki egy pofont. ”
Igen, pont egy névtelen fórumon nem fogom elhallgatni ha igen. Van gyerekem: 17, 13 (fiúk) 4 (lány) évesek. És nem, soha nem ütöttem meg őket, sőt képzeld, a férjem sem. Sőt a férjem úgy nőtt fel, hogy nem kapott soha pofont. Én nem, én kaptam, emiatt tudtam hogy én nem fogok adni.
És nem az a szánalmas aki egyszer-egyszer “odasózott”, hanem hogy elhinni se vagy képes, hogy létezik olyan aki nem tett ilyet.
És ahogy mondtad te is és én is, egy névtelen fórumon nem fogok hazudni, mert nincs értelme.
„Az embereknek nincsenek kötélből az idegei és nem robotok. Bárki kerülhet olyan helyzetbe, ahol eljár a keze”
Na látod, akkor én is elpattanhatok ha a tizedik kocsiból szemetelőt meg szemétégetőt látom és eljárhat a kezem nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!