Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Etikus a gyerekkel szemben...

Etikus a gyerekkel szemben az, ha valaki úgy válall gyermeket, hogy halálos beteg?

Figyelt kérdés

[link]

Itt a cikk, szerintetek elfogadható dolog úgy gyermeket vállalni, hogy az anyuka tudja, hogy gyakorlatilag bármikor meghalhat, és anya nélkül marad a gyerek? 13 éves kora óta tudja, hogy halálos beteg.

dec. 9. 12:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
#10! Akkor te semmiképpen ne szülj, mert sose lehetsz biztos benne. Bármikor meghalhatsz mondjuk egy autóbalesetben.
dec. 10. 22:30
 12/20 anonim ***** válasza:
52%
11, egy autóbaleset jóval kisebb eséllyel következik be, mint egy rákos beteg vagy egy vesebeteg halála :) statisztika, barátom.
dec. 10. 22:33
 13/20 A kérdező kommentje:
#10 Valamiért lepontoznak, de igazad van. Egy szülő elvesztését sosem lehet felfogni, és teljesen feldolgozni, pláne nem egy kisgyereknek. Ezzel az anyuka passzívan, de a gyerek jövőjét veszélyezteti sajnos.
dec. 10. 22:53
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

#12! Akkor előbb döntsd el, hogy mi a véleményed. Aki azt írja, hogy nem szül, ha nem biztos benne, hogy fel tudja nevelni, az nem veheti figyelembe a statisztikát. Olyan statisztika ugyanis bem létezik, amiben a halál bekövetkezésének esélye a gyerek 18 éves kora előtt nulla.Pontozzatok le nyugodtan, attól még ez az igazság. Nem az én hibám, hogy egyesek nincsenek tisztában olyan szavak jelentésével, amit használnak.

dec. 10. 23:37
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem olvastam el a cikket, de nem, nem etikus.
dec. 11. 00:13
 16/20 anonim ***** válasza:
37%
13# Kérdező, te hány emberre emlékszel jól 4-5 éves korodból? Rokonra, óvónőre, bárkire? Én 7 évesen vesztettem el az egyik nagynénémet, akit szerettem, de csak elég halvány emlékeim vannak róla. Nem értek egyet azzal, hogy egy stabil családi háttérben az anyuka veszélyeztetné ezzel a kisgyereke jövőjét.
dec. 11. 12:31
 17/20 A kérdező kommentje:
#16 Távoli rokonokra, óvónőkre, nagybácsikra valóban nem emlékszem, de azt tudom, hogy már nekem 3 évesen is legfontosabb volt az édesapám, és az édesanyám. Ha az akkor megtörtént volna, valószínűleg felkötöttem volna magamat, csak évek múlva. De szerencsére nem mindenki ennyire egy kutyatartás szintjén van a gyerekvállalás gondolatával. Most, 29 évesen is úgy gondolom, hogy ez jár az életben a legtöbb lemondással, és felelősséggel.
dec. 11. 12:57
 18/20 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ilyen pici gyermekként elveszíteni szülődet még mindig sokkal "könnyebb", mint mondjuk kisiskolás kortól felfelé, amikor már ténylegesen fogod, hogy ez mit jelent és egész életedben van élénk élményed velük. Szülőket elveszíteni szerintem 10-20-40-60 évesen sem könnyű, max 60 évesen már eljutsz fejben oda, hogy oké, ez az élet velejárója és végülis szép kort megélt.

Szerintem az, hogy valaki donor szervvel él, az azért nem egyenlő a halálos ítélettel. Az, hogy évek múltán esetleg kilöki a szervezet a szervet, hát nem tudom. Előfordul persze, de teljesen egészséges embernél is előfordul, hogy holnap nem ébred fel. Akkor ő is felelőtlen?

Mondom ezt úgy, hogy a férjem gyerekkori legjobb barátja nyár végén halt meg. 40 évesen kerti munka közben összeesett és kész. Két 4 éven aluli gyereke volt/van. Az egyik kollégám 35 évesen produkálta ugyanezt. A kislányom ovistársának az anyukája autóbalesetet szenvedett és bár túlélte, nagyon hosszú felépülés vár rá és még sorolhatnám. Ettől függetlenül abban igazat adok, hogy mondjuk aktív daganatos betegséggel, vagy (pláne örökíthető) genetikai, halált okozó betegséggel nem feltétlenül kéne gyereket vállalni, de az ilyenek szerintem az ezerből egy kategória. Nálunk pl. a baráti társaságban van olyan páros, akik megsem próbáltak saját gyereket vállalni, mert mindkét félnél van valami gebasz minden generációnál kb. (súlyos genetikai betegségek). Nem akarnak kockáztatni és tök megértem. Örökbefogadásra várnak. Én ezt felelősnek tartom.

dec. 11. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
58%

3 voltam, mikor nagyapám meghalt. Mindenre emlékszem, a temetésre is. Minden egyes emléket őrzök magamban.

4 voltam, amikor dédim meghalt. Egy hónapig semmit nem szóltam, annyira megviselt. Emlékszem rá a mai napig.

6 évesen az unokatesóimat veszítettem el. Mintha tegnap lett volna, nagyon hiányoznak a mai napig.

14, de, a statisztikát meg a JÓZAN ÉSZ nevű tényezőt figyelembe kell venni gyerekvállaláskor. Csupasz popsira, 6-8%-os túlélési esélyre, maximum 10 évnyi életre való előrejelzésre NEM VÁLLALSZ GYEREKET. Sőt, macskát se.

Most fogok valami elképesztően furát írni: szülni nem alapjog. Megszületni az. Egészséges, teljes családban felnőni az. Minél tovább teljes családban lenni az. Szülni NEM.

Mehet a lepontozás.

dec. 11. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

#19! Te melyik mozit nézed? Ebben a cikkben szó se volt se csupasz popsiról, se 6-8%-os túlélési esélyről, se 10 évnyi életre való előrejelzésről.

"Most fogok valami elképesztően furát írni: szülni nem alapjog. Megszületni az. Egészséges, teljes családban felnőni az. Minél tovább teljes családban lenni az. Szülni NEM."

Ez meg úgy hülyeség, ahogy van. Ha megszületni alapjog lenne, akkor nem lenne egyetlen abortusz sem Ha meg egészséges, teljes családban felnőni alapjog lenne, akkor baromi gyorsan kiírtanád az emberiséget😂A válás alapjog. Az, meg, hogy valakinek teljes és még egészséges is a családja, fehér holló kategória és messze nem biztos, hogy boldogabb is az ott felnővő gyerek, mint egy "sérültebben".

dec. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!