Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok a gyerekkel, ha...

Mit csináltok a gyerekkel, ha beteg és messze laktok a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés
A gyerekek állandóan betegek, szabadságot nem lehet csak úgy kivenni állandóan, főleg mondjuk az orvosoknak, tanároknak. Hogy oldjátok meg?
2020. okt. 17. 21:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Itthon maradok vele ameddig az orvos azt nem mondja hogy mehetünk.
2020. okt. 17. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Mi köze a gyerek betegségének a nagyszülök lakóhelyéhez???

Az én gyerekeimet nekem kell ellátni, akkor is ha betegek.Ha a gyerek beteg, akkor kiírnak vele, vagy táppénzre, vagy betegszabadságra, a beteg gyereket ugyanis nem lehet egyedül otthonhagyni, a szülö dolga otthon lenni vele!

2020. okt. 17. 21:20
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Valamelyik szülő otthon marad vele, ha nincs másra bízni. Ha elég nagy a gyerek, mondjuk 9-10 éves és nem halálos beteg, akkor szerintem egyedül is tud tv-t nézni otthon, vagy megmikrózni az ebédet. Max óránként felhívod hogy mérje meg a lázát, vagy hogy mi a helyzet.
2020. okt. 17. 21:38
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Táppénzre megyek.
2020. okt. 17. 21:47
 5/13 anonim ***** válasza:
31%

"Mi köze a gyerek betegségének a nagyszülök lakóhelyéhez???"

Úgy vettek csak fel dolgozni, hogy nincs táppénz, gyerekkel meg főleg nincs. Nagyon sok kisgyerekes nőt pressziolnák ezzel. Hivatalosan persze az a szólam, hogy ez törvénytelen, hát persze.

2020. okt. 17. 21:49
 6/13 anonim ***** válasza:
69%

Programozó vagyok, itthonról dolgozom, olyankor a lányom is itt van velünk (a férjem is programozó, a covid óta ő is itthon van), amíg az orvos nem engedi, nem megy oviba, helyette játszik, vagy nézi a Bogyó és Babócát, én meg közben dolgozom.

A nagyszülők 200 km-re laknak, teljesen egyedül vagyunk, de akkor sem bíznám rájuk betegen, ha közelebb lennének hozzánk, mert meg tudom oldani máshogy.

2020. okt. 17. 22:04
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

"Úgy vettek csak fel dolgozni, hogy nincs táppénz, gyerekkel meg főleg nincs."

Na, ilyen helyre nem szabad menni! Keress normális munkahelyet!

2020. okt. 17. 22:06
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

Kisgyerekes, gyesről visszatérőként, lakáshitellel megfejelve, vidéken nem sokat ugrabugrálhattam. Jól fizető 8-4-ig állás kellett, hogy tudjam fizetni a megélhetésünk költségeit és tudjam a gyereket hozni-vinni, az idős szüleimet ellátni, kispadról bekiabálni mindig könnyű :)

2020. okt. 17. 23:06
 9/13 anonim ***** válasza:
26%
Azt, ami egy édesanya dolga: otthon vagyok vele és ápolom. Nem is értem a kérdést.
2020. okt. 18. 01:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem betegek állandóan, a 3 gyerekkel egy tanévban max 4x szoktunk itthon maradni, ha nagyon szarul van, az első pár napban maradok vele én, apja is bevállal pár napot, ha kell, amikor meg már nincs rosszul, csak még nem mehet közösségbe, akkor el lehet vinni a messzi mamához is nyaralni egy kicsit.
2020. okt. 18. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!