Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyuka ezzel feljelenthet...

Anyuka ezzel feljelenthet gyermekbántalmazásért?

Figyelt kérdés

Nem tudtam róla, de a párom gyerekei egy nappal előbb átjöttek hozzánk, mint megbeszéltük. Úgy gondolták megviccelnek, ez viszont rosszul sült el, mert én ijedtemben ellöktem a párom 12 éves, kisebbik fiát (nem láttam, hogy ő az), aki rosszul esett és eltört a csuklója, műteni is kellett.

Az apjuk elbeszelgetett velük, hogy ez milyen bolond gondolat volt és egyaltalán nem vicces, anyuka viszont fel akar jelenteni, mert bántalmaztam a fiát.

Tényleg nagyon sajnálom, én nem akartam bántani, de nagyon megijedtem. Feljelenthet ezért? A fiúk is igazolják, hogy mi törtent, meg felvétel is van róla.

dec. 7. 08:25
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Igen, feljelenthet. A rendőrség kivizsgálja, majd közli, hogy nem történt semmi. De feljelenteni joga van.
dec. 7. 08:29
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kórházban elmondták, hogy történt az eset, a kórház hivatalból feljelentést tesz, mivel 8 napon túli a sérülés. Nekik nem dolguk megítélni, ki mond igazat.

Attól még a bíróság a történet teljes ismeretében dönt persze.

dec. 7. 08:31
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Bármiért bárkit fel lehet jelenteni, legfeljebb nem lesz az egészből semmi.
dec. 7. 08:33
 4/27 A kérdező kommentje:

Az ottani dokinak azt mondta a gyerek, hogy csak simán elesett. A bátyja már 16 éves és félnek, hogy valami büntetést kap, ha kiderül, hogy ő találta ki az egészet.

Anyuka azt is tagadja, hogy a fiai ilyen butaságot csináltak volna. A felvetelt se volt hajlandó megnézni.

dec. 7. 08:34
 5/27 anonim ***** válasza:
20%
Felvetel ? Szemelyisegi jogok ?
dec. 7. 08:51
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
5 miért lenne ez a kérdező hibája, hogy a fiúk felvették videóra, hogy reagál a mostohaanyjuk egy tréfára? Vagy tán már a kisgyerekeket is fel kéne jelenteni?
dec. 7. 09:10
 7/27 anonim ***** válasza:
10%
Azta micsoda tréfa! Vak vagy egyébként? Mert akkor lenne érthető talán a reakciód. Még senki nem jött hozzátok váratlanul? Vagy azokat mind fellököd? Nem hiszem, hogy ezért bárki feljelentene. De ha esetleg igen, nem is kapnál érte semmilyen büntetést.
dec. 7. 09:34
 8/27 anonim ***** válasza:
96%
De mi történt valójában? Mitől ijedtél meg?
dec. 7. 09:42
 9/27 anonim ***** válasza:
98%

7:

Én pl nem vagyok vak, de egyszer viccből úgy megijesztett a saját gyerekem, hogy leforráztam magam és kevés kellett szívrohamhoz. Pedig csak egy piti tréfának szánta, háttal álltam a bejárati ajtónak, főztem, ment a szagelszívó, belopódzott és rám ugrott. Épp a tésztát akartam leönteni. Ha nem forrázom le magam, akkor olyat csaptam volna rá, hogy tuti megkékül. Nagyon elbeszélgettem vele az ilyen baromságokról. Soha többet nem csinált ilyet.

dec. 7. 09:44
 10/27 anonim ***** válasza:
11%
7 Szerintem ez teljesen más. Ha valaki átjön, becsenget (feltételezem zárva az ajtó), számítasz rá, hogy valaki ott fog állni amikor ajtót nyitsz. De ha nyitva az ajtó, bejön, akkor is látom ki jött be és nem lököm fel, de ahány ház annyi szokás, látom hogy másoknak ez teljesen normálisnak tűnik.
dec. 7. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!