Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nehezen dolgozom fel, hogy...

Nehezen dolgozom fel, hogy nem lett testvére?

Figyelt kérdés

Egy gyerekem lett, és több nem is lehet. Szerettem volna 3-4-et eredetileg, és nagyon rosszul élem meg. Amennyit lehet, viszem közösségbe, rendszeresen itt alszanak a barátai is, és olyankor nagyon örül. Mi például négyen vagyunk testvérek, és neki nem lesznek ilyen emlékei, hogy milyen együtt izgulni karácsonykor, vagy ha nyaralni megyünk, mindig úgy érzem, nem az igazi, ha nincs gyerektársasága. Igyekszünk azt is úgy szervezni, de azért nem az igazi, ha más családhoz kell alkalmazkodni. Rossz, hogy folyton kvázi bűntudatom van emiatt, hogy egyedül van…

Tudom, van ennél rosszabb, de pár nem földbe döngölős válasznak örülnék, hogy mi segíthetne elfogadni…

dec. 5. 18:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gondolj arra,hogy őt mindennél jobban szereted és nem tudhatod, hogy milyen viszonya lett volna a testvéreivel. Most, hogy nincs nyilván csak a szépet látod benne milyen lehetett volna, de ez azért nem biztos hogy úgy is alakulna a valóságban. Lehet folyton ölték volna egymást, sok testvér örülne ha egyke maradt volna, ez lutri.
dec. 5. 18:12
 2/21 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem túl indiszkrét kérdés, miért nem lehet több?
dec. 5. 18:31
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem minden gyerek éli meg rosszul, hogy nincsen testvére. Ugyanúgy teljes élete lesz anélkül is. Ha sokat van közösségben és a barátaival akkor minden inger éri, amit egy tesóval is érné. Annyi különbséggel, hogy mikor hazamegy, akkor anya meg apa 100%os figyelmet tud rá fordítani. Az pedig egy gyereknek mindig csak előny.

Szerintem az egész helyzetet inkább te éled meg rosszul. Ő szerintem nem is gondolkodik ilyeneken. Amúgy, ha nagyon akar egy játszópajtit akkor elgondolkodnék egy kutyuson. Rengeteg mindent tud tőle/belőle tanulni.

dec. 5. 18:37
 4/21 babyboom567 ***** válasza:
83%
Az,hogy hiányzik neki a testvér azért gondolod mert neked hiányzik,és ezt tettel,szóval hozzáállással ki is fejezed.Sajnálom, hogy nem lehet több gyereked,de ezen neked kellene dolgoznod.
dec. 5. 18:38
 5/21 A kérdező kommentje:

Ő sokszor mondta, hogy szeretne testvért.😢 Azt szoktam mondani neki, hogy én is úgy terveztem, de nem úgy lett, viszont nagyon örülünk, hogy ő megszületett.

Hogy miért egy, azt nem szeretném leírni, túl fájdalmas…

dec. 5. 18:51
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen derült ki a méhnyakrákom. Sokat agyaltunk, végül kockéztattunk, megtartottuk. Neke császárral együtt ment ki a méhem is, egy napot sem szoptathattam, a gyerekem első fél évét végighánytam a kemo miatt. Évekig rettegtem, mikor lesz áttét, nem látom felnőni a kislányom. úgyhogy örültem, hogy élek, nem azok sírjak, hogy egyke lesz és mi lesz vele a nyaraláson. (amúgy jelentem, élek, 28 éve történt, a gyerekem pedig boldogan nőtt fel egyedül)
dec. 5. 19:00
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, attól még, hogy mondja, hogy hiányzik neki a testvér, valójában nem tudhatja (sem ő, sem te), hogy milyen lenne, ha lenne. Nem tudom, hány éves, de mivel nincs testvére, nem tudja, milyen az, amikor van, és nem úgy hiányzik neki a testvér, mint ahogy te elképzeled, hogy milyen lenne a meglévő három tesód nélkül az életed. Nem tudom, sikerült-e érthetően leírnom. Mindenesetre neked kell feldolgozni ezt magadban - a gyerekednek nem tartozol testvérrel. Az kizárólag a ti szülői döntési jogkörötök, hogy hány gyereket vállaltok.
dec. 5. 19:11
 8/21 anonim ***** válasza:
69%

Annyi sok beteg,serult gyerek szuletik, gondolj erre es orulj hogy van 1 egeszseges

Az en lanyom sok ev ev utan kapott kistesot,allandoan nyuzott erte. 2 het utan unta meg es azota sem jonnek ki, verekednek,veszekednek,irigykednek. Borzaszto az egesz. Nekem is mindenki nyomatta a teso az kell dumat, hat tokeletes harmasunkat ugy megbontotta az öcsi, aki ut vag harap,karomkodik ,hogy a hazassagom a valas szelen ,mert megorjit a gyerek mindkettonket es estere mar toljuk egymasra,es a nagylannyal is megsinyli a kapcsolatom, sokszor sirva fakad h allandoan elhanyagolom, mert az ocsi olyan problemas,nem tudunk menni evek ota nyaralni sem mert idegen helyen nem alszik, csak visit ejszaka. Szoval jussak eszedbe, ha van egy okos ugyes gyereked mar es jo a kapcsolatod vele.

dec. 5. 19:38
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi is nagy családot szerettünk volna a férjemmel, de özvegy lettem, úgyhogy a kislányom egyke marad, pedig ő is akart volna tesót. Vígasztaljon az, nekem ez segített, hogy azért legalább egy gyermeketek van és hogy boldog, szerető családban nő fel. Mi már csak ketten vagyunk egymásnak a lányommal!
dec. 5. 21:27
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként tényleg jobb lett volna, ha van tesóm, de felnőttként már nagyon örülök, hogy a szüleim minden anyagi segítségét én kapom meg. Meg soha nincs az, hogy hasonlítgatnak valakihez.

A felnőtt testvéri kapcsolatot meg egyáltalán nem irigylem senkitől, kábé senkit nem ismerek, akiknél kimondottan pozitív a kapcsolat.a

dec. 6. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!