Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akinek van tanárként dolgozó...

Akinek van tanárként dolgozó testvére, azokhoz szól a kérdésem, ti szeretnétek hasonlítani a testvéretekre/ inkább ti törtök utat magatoknak?

Figyelt kérdés
Pl. ELTE-n tanít a nővéred. Csupa jó tulajdonságokat fűznek hozzá. Ha rólad kérdeznének véleményeket, akkor egy ismerősöd, családtagod azt mondaná, hogy szorgos vagy. Azért lenne, mert céltudatos vagy/a testvéredre szeretnél hasonlítani?
2021. ápr. 25. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem, azért egy normál ember többre akarja vinni, mint hogy tanár legyen
2021. ápr. 25. 08:46
 2/11 anonim ***** válasza:
#1 egy normál embernek nem sok esélye van egyetemi tanárrá válni, inkább igy fogalmaznék.
2021. ápr. 25. 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem egy nagy művészet annak, aki járt egyetemre.
2021. ápr. 25. 10:45
 4/11 anonim ***** válasza:

#3 úgy érted, hogy aki járt egyetemre, aztán csinált egy doktorit (plusz 4-6 év), majd 1-2 posztdocot (2-3 év), és azon 5% phds között van akik a kihalásos alapom történő rendszerben kivárják az üresedést és a komoly versenyben és burokraciaban sikerrel palyaznak egy egyetemi tanári pozira?

Látszik, hogy lövésed sincs.

2021. ápr. 25. 10:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Itt egyedül neked sincs lövésed a dolgokról, lehet hogy ilyen btk es hasonló túltelített gagyi karokon így megy, de meg is érdemlitek. Nálunk nem szenvedés volt a phd és nem 8 év (wtf?), jah és nem kihalásos alapon megy a dolog, csak könnyebb ezzel etetni a népet, hogy várod a sültgalambot
2021. ápr. 25. 10:53
 6/11 anonim ***** válasza:

4-6 évet irtam, nem 8-at. Ez honnan jött? :D

Én speciel egy amerikai egyetemen dolgozom, legfeljebb órákat adok Mo-n szökőévenként, de elég jól ismerem a rendszert. A kihalásosság abszolut jellemzo minden akademiai poziciora, hiszen a tenured profok nem mozdithatoak, plusz forras pedig ritkan jon be ami kapacitasbovitest indokolna.

Te melyik egyetemen tanitasz? :)

2021. ápr. 25. 10:57
 7/11 anonim ***** válasza:

"csinált egy doktorit (plusz 4-6 év), majd 1-2 posztdocot (2-3 év)"

Magyarul azt írod, az egész doktori procedúra 8 év.

Hol írtam, hogy tanítok? Mint írtam, vannak, akik ennél többre vágynak, és nem lusták munkát keresni. Sokan beérik azzal a dagonyával, hogy ott maradhatnak tanítani, apró pénzért, nagyon kényelmes mondhatom. Köszi, en igmzgalmasabb életre vágytam, így meg sem fordult a fejembe, sok ismerősömmel ellentétben

2021. ápr. 25. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:

A doktorira 4-6 évet írtam. Hogy azt sem tudod mit jelent a posztdoc, az nem engem minősít.

Egy egyetemi pozicio viszonylag kompetitiv fizuval jár, de a legtobb (kompetens) akademikus mellette csinál még ezt-azt. Nekem pl tanácsadó cégem van, napi 400-600 EUR között számlázok. Éltem 4 kontinensen a kutatásaim és oktatási tevekenysegeim miatt. Mesélj te mennyire izgalmas és jól kereső életet hoztál össze, ha már ekkora a szád, ha az akademikusokat kell ekézni. :)

2021. ápr. 25. 11:17
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Egy élmény olyannal vitatkozni, aki sem a fizetésekkel, sem a képzéssel sincs tisztában, már-már én érzem magam megtisztelve, hogy leírhatom, hogy mit dolgozok, mennyit keresek etc. Jah nem
2021. ápr. 25. 11:49
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 most magadról beszélsz? :D jól körülírtad, annyit még hozzátennék, hogy a fogalmakkal sem vagy tisztában, nem csak a kontextussal, fizetéssel, és követelményekkel.

Ha beváltak volna a roppant izgalmas karrierterveid, akkor szívesen megosztanád őket, és nem egy savanyú, tájékozatlan görcs lennél. De sok sikert hozzájuk, remélem bejön majd az élet, és el tudod fogadni más életpályák értékét. Az egyetemi tanári tipikusan egy high effort, high reward pálya. Ha te low effort, low rewardnak gondolod, akkor szimplán fogalmatlan vagy, mint láttuk. Na mindegy. Minden jót!:)

2021. ápr. 25. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!