Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek, mikor jön a...

Kisgyerekesek, mikor jön a Mikulás nálatok?

Figyelt kérdés

Amikor én gyerek voltam, hozzánk 6.-a délután jött, több csomagot is kaptunk a rokonoktól, így kijártunk folyton nézegetni a csizmákat, nagyon szép emlék, mai napig nosztalgiával gondolok rá vissza.

De felnőttként látom, hogy a legtöbb helyen 6-án reggelre érkezik meg a Mikulás, egyben a több csomag.

Most a nagyobbik gyerekem 3,5 éves, szeretnék már egy fix hagyományt bevezetni, csak nem tudom, hogy legyen. Plane, mert általában a 6-a hétköznap, az oviba rohanás közben olyan nehéz még azt is beszúrni, hogy fél óráig bontogathassanak.

dec. 2. 19:04
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
58%

Akkor jár a Mikulás amikor én akarom, amikor van rá idő.

Hogy ötödike este, hatodika reggel vagy hatodika este, teljesen mindegy

dec. 5. 10:52
 52/55 anonim ***** válasza:
45%

Hát most én is szenvedek mikor jöjjön. Nálunk játék van leginkább. Ételallergia miatt nehéz bármit is venni és amit lehet mindig van itthon. Gyümölcs is!

5.este hogy tudjanak játszani vagy 6.reggel mikor rohanás van és nem tudnak játszani és az apjuk sincs itthon ,6.délutan amikor miku partira vagyunk hivatalosak.a 7.mar kiesik mert a nagy ismeri a dátumokat.🤷‍♀️

dec. 5. 11:39
 53/55 anonim ***** válasza:
76%
#52 szerintem a ma délután lenne a legjobb ebben az esetben.
dec. 5. 11:47
 54/55 anonim ***** válasza:
45%
Ki mar kedd este megtartottuk. Legot hozott, mert az enyemek nem esznek csokoladet, a milkat kindert is a kukaba kopkodik(ilyet meg nem lattam mas gyereknel)azert hogy a ferjem hizzon megint 5 kg ot,azert nem pakolom tele.:) estig jatszottunk, volt csengetes,szaladtak at emeeletrol, a kicsi ki is nezett az udvarra, megitta a tejet a Mikulas (en kiontottem gyorsan) jopofa volt, jol sikerult. Aztan holnap jon a Mikulas az oviba es nalunk falunk hazhoz is kuld az onkormanyzat. Ezt mar nem tudom hogyan magyarazzam:D
dec. 5. 12:33
 55/55 anonim ***** válasza:
79%

Ez az egész előestés dolog a zsidóktól jön, mert ott napnyugtától kezdődtek az ünnepek. Innen vette át a kereszténység, ezért ünnepeljük 24-én este a karácsonyt (ami 25), nagyszombat este a húsvétot (ami vasárnap), és a szombat esti misén is már a vasárnapi liturgia van. Halloween-t is említhetjük, mint mindenszentek előestéjét (bár ott keveredik azért ez-az).

A születésnap viszont nem keresztény ünnep. Szent Miklós az igen.

Ugyanakkor én a gyakorlati szempontokat többre értékelem, mint a szokásokat. Van egy varázsa, hogy reggel megtaláljuk a csizmákat, és az is jó, ha van egy kis idő együtt örömködni. 7-én reggel praktikusabb lenne, mivel szombat, de 6-án jön az ovi Mikulás, még előtte szeretném, úgyhogy marad a 6-a reggel, aztán kicsit korábban kelünk. Iskolás gyerekkel 5-e este lenne.

dec. 5. 15:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!