Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek, mikor jön a...

Kisgyerekesek, mikor jön a Mikulás nálatok?

Figyelt kérdés

Amikor én gyerek voltam, hozzánk 6.-a délután jött, több csomagot is kaptunk a rokonoktól, így kijártunk folyton nézegetni a csizmákat, nagyon szép emlék, mai napig nosztalgiával gondolok rá vissza.

De felnőttként látom, hogy a legtöbb helyen 6-án reggelre érkezik meg a Mikulás, egyben a több csomag.

Most a nagyobbik gyerekem 3,5 éves, szeretnék már egy fix hagyományt bevezetni, csak nem tudom, hogy legyen. Plane, mert általában a 6-a hétköznap, az oviba rohanás közben olyan nehéz még azt is beszúrni, hogy fél óráig bontogathassanak.

dec. 2. 19:04
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a december 24 azért más kategória, mint a december 5, mert számomra a 24-e is ünnep. Szenteste, ünnepi vacsival, ajándékkal, rokonokkal, stb., nem pedig az ünnep előtti nap.
dec. 3. 18:55
 42/55 anonim ***** válasza:
90%

#38 pontosan

Pl ha mondjuk egy szülinap keddre esik, következő szombaton tartjuk meg, hogy nyugodtan unnepelhessunk.🤷🏻‍♀️

dec. 3. 19:01
 43/55 anonim ***** válasza:
84%

Annyi, hogy az valamivel jobban beépült a szokásokba. De attól még 24-én délig nyitva van minden, stb., az nem ünnepnap!! Hanem csak az estéje, a Szenteste, és az azért, mert a Karácsony előestéje.

A Mikulás is hasonló előeste annak, aki úgy szokta meg...

dec. 3. 19:05
 44/55 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen mindegy ki hogy csinálja, a lényeg úgyis hogy a gyerekek örüljenek nem?
dec. 3. 19:08
 45/55 anonim ***** válasza:
100%

43, szerintem a Karácsony gyakorlatilag 3 napos ünnep. 24-én szokás fát állítani, ajándékozni és utána jön még 2 ünnepnap. Miklós nap meg 6-án van. Aki 5-én tartja, az minek az előestéjét tartja? Az semmit nem tart 6-án.

Nekem amúgy mindegy, felőlem más novemberben, vagy augusztusban is odaadhatja a mikucsomagot a gyerekének.

dec. 3. 19:18
 46/55 anonim ***** válasza:
17%

#45 ja, felőled mindenki azt csinál amit akar

Mégis megy itt a vergodes, mert van aki ötödikén ajándékoz.

K@rva nagy gond, mondhatom.

dec. 3. 19:22
 47/55 anonim ***** válasza:
68%
46, itt max. te vergődsz.
dec. 3. 19:27
 48/55 anonim ***** válasza:
0%
#47 nem zavar, hogy ez a második válaszom? 🤣🤣
dec. 3. 19:28
 49/55 anonim ***** válasza:
72%
Nem.
dec. 3. 19:31
 50/55 anonim ***** válasza:
59%
Természetesen 6-án reggel. Akkor jár a Mikulás!
dec. 5. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!