Sziasztok! Én és a párom mindketten 27 évesek vagyunk. Egy 3 szobás kertesházban élünk, a fizetésünk is jó. Szeretnénk gyereket vállalni, de nem tudjuk még hogy hányat. Most szeretnénk 1 gyermeket. Ő rá lenne időm, energiám. De majd utána, 3-4 év múlva talán szeretnénk még egyet, de nem tudom, hogy egy 4 éves és egy újszülött mellett lehet esély dolgozni? Nem szeretném abbahagyni a munkát, hisz nagyon szeretem. Mindkettőnknek élnek a szülei. Szóval az lenne a kérdésem, hogy 1 gyereket vállaljunk, majd pár évre rá egy másikat is, vagy csak egyet?
Van egy ilyen mondás,hogy "majd átmegyünk a hídon ha odaértünk".
Na ez pont ez a helyzet.Legyen előbb 1 gyereketek,még terhes sem vagy,millió dolog történhet, változhat,mire az első tervbe lévő gyereked 4 éves lesz.
tegnapelőtt 17:15
2/11 anonim válasza:
Ezen bőven ráérsz/ráértek az első gyerek után 3-4 évvel gondolkodni, nem? Vagy ezt miért most kell eldönteni? (Alá kell írni előre két gyerekre, vagy mi? 🙃)
Amúgy simán lehet, hogy az első gyerkőc olyan nehéz természetű lesz, hogy elhatározás ide vagy oda, eszedbe sem fog jutni újrakezdeni évek múlva az egészet. Vagy esetleg ezután bukik ki valami eü probléma, és az első gyerek is csak nehezen jön össze...
De az is lehet, hogy lesz egy főnökváltás, jogszabálybáltozás vagy egyéb, és alig fogod várni, hogy megint otthon lehess az új babával.
Szerintem semmi értelme máris ezen vekengeni...
tegnapelőtt 17:15
3/11 anonim válasza:
Ezt a kérdést akkor tedd fel magadnak, ha az egy gyerek megvan.
Mi kettőt akartunk. Aztán nem sikerült évekig majd végül csak lombik volt sikeres. Veszélyeztett terhes voltam, szüléskor majdnem elvéreztem (császár volt) a baba oxigénre szorult sokára jöhettünk haza. Lassan épültem fel.
A fiam egy többemberes baba és annak örülök, ha a kávém meg tudom inni nyugodtan. Elmúlt egy éves, de tudom én is és a férjem is nem lesz több.
Szóval én azt tanácsolom amit írtam. Ha megvan a gyerek eltelt pár év akkor kérdezd meg magad akarsz-e még. Nem tudhatod milyen lesz a baba természete. Hogy bírod lelkileg stb stb.
tegnapelőtt 17:16
4/11 anonim válasza:
9-6-3 évesek a gyerekeim és dolgozom.
tegnapelőtt 17:29
5/11 anonim válasza:
Szerintem még nagyon korai ezen gondolkodni, még akkor is az lesz, ha megszületik az első. Addig sok minden történhet, ki tudja, akkor hogyan fogtok ehhez viszonyulni.
tegnapelőtt 18:04
6/11 anonim válasza:
Legyen, aztán a többit meglátjátok
tegnapelőtt 18:21
7/11 anonim válasza:
Én mindig fiatal anya akartam lenni és 2 gyereket szerettem volna. Hát a fiatal anya nem jött össze. A lányomat 35 évesen szültem. Következő évben házvásárlás előtt álltunk és nagyon ragaszkoszdtam hozzá, hogy csak a meglévőre vegyünk fel csokot, mert mivan ha nem jön össze blabla, de olyan sokat kellett volna fizetnünk, hogy végül abban maradtunk, hogy úgyis kettőt akarunk így 2-re vettük fel. Amúgy olyan jól elvoltunk hármasban, hogy elbizonytalanodtunk, hogy biztos, hogy kell-e még egy gyerek meg hát lassan 40 leszek? Végül a picúrért 1 évig küzdöttünk. Imádjuk és hálásak vagyunk érte és vissza nem adnám 😊, de nem biztos, hogy ha nem kellett volna még egy gyerek, akkor vállaltuk volna őt.
tegnapelőtt 20:03
8/11 anonim válasza:
Először egy jöjjön össze...
27 évesen még én is abban voltam, hogy 30 előtt lesz 2 gyerekem.
Örülök, hogy 30 felett lett egyáltalán lett egy.
tegnapelőtt 22:50
9/11 anonim válasza:
5 gyerekkel is dolgoznak emberek. Itthon még 2 fizuból is nehéz kijönni, nem opció az,hogy anya otthon marad.
tegnapelőtt 22:55
10/11 anonim válasza:
Kinek mi éri meg, nekem pl se se érné meg. Valaki meg boldogan vállal hármat is. Neked kell èrezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!