Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Folyadéknak is számít hozzátáp...

Folyadéknak is számít hozzátáplálásnál a püré?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy nekünk nagyon nehezen megy a hozzátáplálás. 13 hónapos. Most tartunk ott hogy ebédre ma evett főztem krumplit, vettem ki a levesből levet, sárga és fehér répát, karalábét, husit, turmixoltam és abból 150 g. Uzsonnára 1 banánt és 2 epret turmixoltam atlz 130 g jött ki de nem is evett volna többet mert játékkal imádkoztam belé az utolsó 3 kanállal. Kínálom utána vízzel de nem fogadja el semmiből semmilyen formában. És aggódom így meg kevés a folyadék.

07:30 190 ml táp. Babauszin voltunk így hazafelé elaludt délben kelt tehát 12:00 150 g amit leirtam. 15:00 úgy szintén amit leirtam banan és eper 130 g... 17:00 akartam tapit de nem fogadta el se más folyadékot így 60 g joghurtot evett. Végül 20:25 150 ml táp. Szerintem éjfél előtt még kel tápizni.

nov. 28. 21:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
71%

"Nagyon ra vagy stresszelve, ertelmetlenul, gyerek meg nem halt ehen aki elott van etel. "

Ezt ha lehet ne hangoztasd. Mi is megjártuk az evés ambulanciát. El nem hinnéd, hány gyerek van ott már szondán táplálva, mert nem esznek. Szóval de van, aki éhenhalna inkább..főleg ARFIDos vagy szenzoros vagy auti gyerekek.

#16 voltam

nov. 29. 12:28
 22/25 A kérdező kommentje:

Na igen itt azért már értelmesebb válaszokat kapok. Elnézést egyszerre válaszolok.

Igen hát van hogy csak 600 ml tápszert eszik mást semmit nem fogad el. Ma pl ott tartunk hogy evett 190,110, aztán 120 ml táp. Ebédre májat csináltam krumplival, se darabosan se pürésítve nem kérte.

Milyen szenzoros mozgásokat érdemes csinálni?

Mi pontosan az állat asszisztált?

Pufit és babakekszből eszeget. Poharakat nem veszek többet mert mindenféle megtalalható már itthon.

Hát én nem pontozó le senkit de lehet tényleg a pufi miatt mert azt mondják üres kalória. De amikor 12 órája nem eszik a gyerek más is adna neki csak nem jártak hasonló cipőben így könnyű lepontozgatni.

Az nem evés zavar hogy írom. Egyébként háziorvos is javasolta. Ha megyünk majd ott is az orruk alá tudom majd dugni legalább. Mi az hogy pattogás. Voltál ebben a cipőben? Vagy ismersz engem?

nov. 29. 15:14
 23/25 anonim ***** válasza:
54%
A környezetemben azt látom (és nekem is van extrém válogatós gyerekem), hogy a főtt étellel nagyon sok gyereknek van problémája és az ilyenkor kezdődik és max. az oviban javul a csordaszellem hatására, de ott sem feltétlen. Nem hiszem, hogy mind szenzoros (vagy autista), bár az is gyakoribb persze. És sok mindent el is rontunk biztos. Próbálj meg a kezébe adható, puha, sokféle alakú, színű ételt adni neki és együtt egyétek ugyanazt. Biztos ez sem csodaszer, de ha még nem próbáltad, szerintem ez a BLW-szerű megoldás a legéletszerűbb, nem a kanalazás, ahol sokszor a baba az asztaltól külön ül, külön eszik és próbálják elterelni a figyelmét arról valami bohóckodással vagy mesével, hogy épp belekerül a szájába az étel... és erre hirtelen rágnia is kellene, amire nem számít, mire öklendezni kezd és persze ez már rossz élményként rögzül. Pedig ha szöszmöszöket vagy homokot bezzeg szeretne a szájába dugni :D, akkor lehet, hogy erre is vevő lenne, ha ő tudja csinálni.
nov. 29. 15:42
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért kérdeztem a pufit, hogy tud-e rágni egyáltalán.
nov. 29. 16:36
 25/25 anonim ***** válasza:
50%

Nem #20, itt sajnos nem valószínű, hogy a szülő okozta volna az evészavart. Itt minden arra utal, hogy tényleg van valami alapprobléma. És persze ezt a szülői aggodalom, meg esetleg a normál gyerekeknek szánt buta tanácsok kipróbálása még súlyosbíthatja, de itt nyilvánvalóan nem a szülő az alapprobléma. És valószínűleg tényleg nem csinált mindig mindent tökéletesen, de ő is emberből van.

Lehet tanácsolni, hogy próbálja a lehető legnyugodtabban kezelni az ügyet, de ezt megvalósítani abszolút nem könnyű.

nov. 29. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!