Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás fokozatosság?...

Hozzátáplálás fokozatosság? Új gyümölcs bevezetésénél minek számít a bébiétel és minek a rendes gyümölcs?

Figyelt kérdés

3 hete adok már gyümölcsöt a babámnak, de ezzel még mindig bajban vagyok, igazából csak valami megerősítésre, ötletre lenne szükségem. Pl. a banánt hogy vezessem be, ha már megeszik 100 ml gyümölcsöt egyszerre? Megint csak pár kanál banán és a többi tej? Vagy keverjem bele az almába pl a pár kanál banánt? De akkor nem baj, ha nem a gyümölcs tényleges ízét tapasztalja? Vagy ha már bébiételben evett banánt 2-3-szor, bele volt keverve valamihez, akkor már adhatok neki a normál banánból többet?

Ez most azért merült fel bennem, egyrészt mert most van itthon körte bébiétel, de azt még nem evett, hogy adjam neki? Másrészt tegnap adtam neki sütőtököt egy fél banánnal. Nem adtam neki az egészet, még én is ettem belőle, így kapott 120ml-t, szóval nem a teljes fél banánt kapta, de rá egy órára úgy sírt szegénykém, mint akit nyúzntak vagy 20 percig. Remélem nem a banántól lehetett. Vagy igen? :( Sütőtököt már evett, de banánt csak hipp-eset eddig. Ti hogyan csináljátok? Betartjátok a két kanál-három kanál- stb-t. Én most ott tartok, hogy 3 hete jutottunk el a 120 ml-hez. Általában 16-180 a tejadagja. Majd most szeretném a gabonát is a héten hozzá adni, majd jövőhéten a glutént. A héten lesz 6 hónapos.

Köszi a válaszokat, és bocsi, ha hosszú lett.

2013. jan. 28. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom, hogy kap rendes adagot délelőtt, ahogy szokott, aztán ebéd után kóstoltatom vele a sütőtököt:) HA nincs gond, holnap már kap rendesen, mert egyelőre bébiételt kap, alma őszibarackot, és ma alma sütőtököt.
2013. jan. 28. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Én az almával kezdtem ügye ezzel hozzászoktattam a szilárdhoz mikor ebből meg evet 190 ml ami az ő adagja ( 4 hónapos baba ) akkor másnap alma-banánból lesz a 190 ml.

Aztán banán-őszibarack és így tovább.

Igaz az én kiscsajom hamar tápszeres lett így már 3,5 hónaposan rendesen evet ő 4.-én lesz 6 hónapos. Napi 3x eszik szilárd kajcsit, tízórai-gyümölcs, ebéd (főzelék), uzsona ( tejpép) így fokozatosan kel :)

Az egész körte bébi ételt hiszen a kicsitől is ugyanaz az allergiás rekcio jőnn ki mint a nagyobb adagtól. :) De nem lesz semmibaj.

2013. jan. 28. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

2. vagyok.

Amúgy ha mindent mindig csak kostoltatnánk a gyerekkel akkor még 1 évesen se jutnánk el a végéig :)

2013. jan. 28. 11:05
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Én nem olyan régen kezdtem el a hozzátáplálást. Csak az almánál adtam hozzá még tejet, mikor azt megszokta akkor az alma mellett 1-2 kanállal adtam az új gyümölcsből mindig és utána nap ha nem volt tőle gond akkor már rendesen adtam neki az adagot. Én nem tiszta gyümölcsöt adok, az alap az alma vagy banán és abba rakok neki kekszet meg mindig öntök rá neki gyümölcslevet. Eddig ettünk: körte, narancs, sárgabarack, meggy, sütőtök, sárgarépa. Ezeknek a levét mindig az almára vagy a banánra öntöm. Ma pl banán volt meggyel rendes adag és mellett kóstoltattam alma-erdeigyümölcslevet. Ha nem lesz tőle semmi baj, akkor holnap már megy rendes adagban az.
2013. jan. 28. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a következőképpen tettem először alma pár kanál,majd másnap kicsit több 3nap megint kicsit több 4 nap amannyi ami jólesett neki utána jött a sütőtök először az alma adagbaglyába tettem egy kicsit majd másnap kicsit többet 3 nap tisztán sütőtőkőt, majd alma kicsi banánnal ugyanúgy mint a sütőtökkel először kicsit majd fokozatosan többet ,de banánt nem kapott még magába mivel elég szorulásos csak almával. Majd jött az őszibarack almával ( alma őszibarack banán) ( őszibarack banán)ezeket kombináltam majd jött a krumpli almájába kicsi krumpli majd többet utána a sütőtökbe is tettem utána jött a répa krumplival és így tovább persze mindig figyeltem a babám reakcióját az új ízekre
2013. jan. 28. 11:38
 6/8 anonim ***** válasza:

ma 11:38 -vagyok azt elfelejtettem írni terméseztessen ezeket nem 1 hét alatt vezettem be hanem több mint 1 hónap alatt szerintem fő a fokozatosság!

A héten szeretném bevezetni a tejpépet.

2013. jan. 28. 11:45
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Azt persze elfelejtettem, hogy én is almával kezdtem, aztán barack ment (nyárról mélyhűtött), evett már meggyet is (szintén mélyhűtött) barackkal. Szóval ha jól értem, ti már 3.4. nap teljes adagokat adtok a szóban forgó új gyümölcsből?

Én úgy gondoltam a fokozatosságot, hogy első héten ugye még csak 20-40 ml-ig jutottunk, a többi tej, a másodikon már 80 ml, most a 3 héten 100, most kezdjük a 4. hetet, ma 120 ml kapott összesen. Nem ez a fokozatosság?

Majd a hét végére 140-150 ml-t vagy amennyit megeszik, és nem adok már utána tejet. Aztán jöhet az ebéd szintén pici mennyiséggel... De akkor ok, nem aprózom el nagyon.

Ma ugyanazt kapta, mint tegnap, csak a banánt megpróbáltam átpaszírozni szűrőn, háááát.. elég fura lett az állaga, így nem csinálom többet... még raktam neki bele 20 ml anyatejet, így kapott 120 ml sütőtök-banán-anyatej pürét, és még utána ivott 40ml-t. Akkor holnap a körtét hozzáteszem neki valamihez, meg holnap után is kicsit többet.

Nektek az alma nem fogja meg a hasát? Én nem mertem neki 3 napnál tovább adni, meg a banánt sem merem, mert így is olyan gombócokat kakál, hogy kigurul a pelusból....

2013. jan. 28. 11:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Fokozatosan add!

Második válaszoló butaságot írt: "Az egész körte bébi ételt hiszen a kicsitől is ugyanaz az allergiás rekcio jőnn ki mint a nagyobb adagtól." Ja, csak nem mindegy, hogy az allergiás reakció milyen mértékű... Ha allergiás valamire, és csak kis adagot kap, a reakció is kisebb mértékű lesz. HA óriási adagot kap, akkor a rakció is nagyobb lesz.

Lényeg a fokozatosság, mindenben. És ha így kóstoltatsz, akkor pont addigra eszik majd mindent, amikorra kell. Nem kell rohanni, nem lóverseny ez:)

2013. jan. 28. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!