Lehet hülye kérdés, de a hozzátáplálást egy tápos babánál 4 hónapos kortól javasolják, csak a kor számít vagy a súly is fontos? Most 6 hetes 5500g. Nyilván nem most szeretném elkezdeni, de mondjuk 3 hónap után el lehetne kezdeni?
Miért nem várod meg legalább a 4 hónapot?
Hova siettek? Nem igazán tesz jót a pici szervezetének a korai hozzátáplálás! Miért tennéd tönkre?
A súly is fontos, de nem "írja felül" azt az elvárást, hogy töltse be a 4 hónapot.
Nem lesz fejlettebb az emésztőrendszere attól, hogy már most nagyobb a hasonló korú babákhoz képest.
Egyébként akkor ideális megkezdeni a hozzátáplálást, ha:
- minimum 4 hónapos,
- a súlya minimum 7 kg körül van,
- tud ülni támasztás nélkül (ezt kizárt hogy 4 hónaposan teljesítse)
- nem tolja ki a falatot a szájával (ez egy reflex, kb. 5 hónapos kor körül kezd el elmúlni).
Lányom is tápszeres 5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, mert addig korainak tartottam valamiért.
A gyerekeknél írjuk már ki, hogy tápszeres. Tápos meg maradjon a háztáji.
Csak a kor számít, az mindegy hány kg.
A gyomor és az emésztőszervek érettsége a fontos, ami nem elég kifejlett 3 hónaposan a hozzátáplálásra, de még jobbat teszel a babádnak ha 5 hónapos koráig vársz legalább.
A védőnőre nem mindig kell hallgatni, nekem is mondott olyan marhaságokat, hogy a hajam égnek állt.
Amúgy semmi köze a súlyhoz, bár én azon a véleményen vagyok, hogy semelyik babát nem lenne szabad kb. 6 hónapos kor előtt hozzátáplálni. Az anyatejes babának meg a tápszeres babának is pont ugyanolyan az emésztőrendszere. A túl korai hozzátáplálással csak azt érjük el, hogy túlterheljük az emésztőrendszerét, de az ételeket meg még nem tudja megemészteni.
ez régen volt így
manapság igazolt, hogy a tápszeres babák emésztőrendszere sem érettebb az anyatejeseknél
6 hónap a javasolt hozzátápláláshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!