Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Folyadéknak is számít hozzátáp...

Folyadéknak is számít hozzátáplálásnál a püré?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy nekünk nagyon nehezen megy a hozzátáplálás. 13 hónapos. Most tartunk ott hogy ebédre ma evett főztem krumplit, vettem ki a levesből levet, sárga és fehér répát, karalábét, husit, turmixoltam és abból 150 g. Uzsonnára 1 banánt és 2 epret turmixoltam atlz 130 g jött ki de nem is evett volna többet mert játékkal imádkoztam belé az utolsó 3 kanállal. Kínálom utána vízzel de nem fogadja el semmiből semmilyen formában. És aggódom így meg kevés a folyadék.

07:30 190 ml táp. Babauszin voltunk így hazafelé elaludt délben kelt tehát 12:00 150 g amit leirtam. 15:00 úgy szintén amit leirtam banan és eper 130 g... 17:00 akartam tapit de nem fogadta el se más folyadékot így 60 g joghurtot evett. Végül 20:25 150 ml táp. Szerintem éjfél előtt még kel tápizni.

ma 21:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de egy évesen már tuti, hogy nem pureket evett, a bébiétel is darabos volt 8 hónapos korától.
ma 21:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem ez a kérdés. Nem minden baba eszik darabosat. Nálunk még nem megy. De próbálkozok. A püré sem ment eddig... Szóval örülök ha pürét eszik nem darabosat
ma 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Ez a grammozas teljesen felesleges.

Semmi baja nem történt volna, ha nem erőlteted bele azt a három kanál ételt.

A másik, hogy az #1-nek igaza van.

13 hónapos, már darabosat kéne ennie, később rosszabb lesz

A vizet próbáld meg neki pohárból, kiskanallal, üvegből, stb adni

Innia muszáj, mese nincs

ma 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

A püré nem folyadék

A folyadék az víz, nem étel puresitve.

ma 21:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem eszik darabosat. Folyamatosan fuldoklik és kijön a 2 órával ezelőtt evett kaja is a darabos sál együtt. Próbálom a folyadékot nem kell neki.
ma 22:03
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Orvosnak mondtad?
ma 22:04
 7/11 A kérdező kommentje:
Persze tud róla. Megyünk is majd evés ambulanciára. De igazából a darabossal nagyon sok anyuka küzd. A folyadék hát ha a tapit eszi akkor az folyadék. De akkor nem tudnék hozzataplalni mert vagy a folyadék vagy a zöldség gyümölcs stb... Mondjuk a gyümölcs és zöldségben is van víz csak szerintem az kevés
ma 22:10
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Próbáltad már neki odaadni a kanalat, hogy magát etesse? Minden maszatos lesz de hátha jobban tetszene neki. Vagy egy másik kanalat a kezébe? Amúgy nálunk a villa a sztár, arra feltűzdelni dolgokat. Közben játszik de eszik is.

Illetve együtt esztek vele? Ha nem akkor jó lenne, ha együtt lenne az étkezés, rengeteget segít.

A harmadik, meg hogy próbáltad a kezébe adni a darabos kaját? Pl egy epret. Vagy banánt.

Amúgy mi is küzdünk az étkezéssel, 1 évesen pár falat daraboson kívül 98%ban tápszert evett. Aztán valami bekattant és már eszik kaját is egy nap 3x (3x meg tápszert). Most megint van egy kis visszaesés, szerintem a foga miatt. Én dokitól azt a tanácsot kaptam, hogy kínáljam mindig étkezésnél, egyen amennyit akar és ha igényli akkor adjam nyugodtan a tápszert.

Amúgy vízivásnál nem tudom miket próbáltatok de nálunk a szívószálas kulacs, a jana baby vizes palackja ami ilyen cuclis, ezek válnak be. Na meg bármi amiből én iszom.

ma 22:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Amit leírtál mindent próbáltam. Kanalat is kap. Eszünk is együtt.... Regényt írhatnék sajnos....
ma 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Ah értem, akkor tényleg jó lesz a szakember. Amúgy ne aggódj, nem tápszeren fognak felnőni, 25 évesen csak enni fog mást is :) előbb utóbb fognak enni rendesen is, csak addig aggódik az ember. Ami még eszembe jutott, hogy apjával nálunk 1000x szebben és jobban eszik, mint velem, főleg, ha nem vagyok ott. De én is nagyon várom már mikor nem kell állandóan aggódnom ilyeneken.
ma 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!