Folyadéknak is számít hozzátáplálásnál a püré?
A lényeg hogy nekünk nagyon nehezen megy a hozzátáplálás. 13 hónapos. Most tartunk ott hogy ebédre ma evett főztem krumplit, vettem ki a levesből levet, sárga és fehér répát, karalábét, husit, turmixoltam és abból 150 g. Uzsonnára 1 banánt és 2 epret turmixoltam atlz 130 g jött ki de nem is evett volna többet mert játékkal imádkoztam belé az utolsó 3 kanállal. Kínálom utána vízzel de nem fogadja el semmiből semmilyen formában. És aggódom így meg kevés a folyadék.
07:30 190 ml táp. Babauszin voltunk így hazafelé elaludt délben kelt tehát 12:00 150 g amit leirtam. 15:00 úgy szintén amit leirtam banan és eper 130 g... 17:00 akartam tapit de nem fogadta el se más folyadékot így 60 g joghurtot evett. Végül 20:25 150 ml táp. Szerintem éjfél előtt még kel tápizni.
Ez a grammozas teljesen felesleges.
Semmi baja nem történt volna, ha nem erőlteted bele azt a három kanál ételt.
A másik, hogy az #1-nek igaza van.
13 hónapos, már darabosat kéne ennie, később rosszabb lesz
A vizet próbáld meg neki pohárból, kiskanallal, üvegből, stb adni
Innia muszáj, mese nincs
A püré nem folyadék
A folyadék az víz, nem étel puresitve.
Próbáltad már neki odaadni a kanalat, hogy magát etesse? Minden maszatos lesz de hátha jobban tetszene neki. Vagy egy másik kanalat a kezébe? Amúgy nálunk a villa a sztár, arra feltűzdelni dolgokat. Közben játszik de eszik is.
Illetve együtt esztek vele? Ha nem akkor jó lenne, ha együtt lenne az étkezés, rengeteget segít.
A harmadik, meg hogy próbáltad a kezébe adni a darabos kaját? Pl egy epret. Vagy banánt.
Amúgy mi is küzdünk az étkezéssel, 1 évesen pár falat daraboson kívül 98%ban tápszert evett. Aztán valami bekattant és már eszik kaját is egy nap 3x (3x meg tápszert). Most megint van egy kis visszaesés, szerintem a foga miatt. Én dokitól azt a tanácsot kaptam, hogy kínáljam mindig étkezésnél, egyen amennyit akar és ha igényli akkor adjam nyugodtan a tápszert.
Amúgy vízivásnál nem tudom miket próbáltatok de nálunk a szívószálas kulacs, a jana baby vizes palackja ami ilyen cuclis, ezek válnak be. Na meg bármi amiből én iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!