Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem a nagyfiam...

Hogy kezeljem a nagyfiam undokságát?

Figyelt kérdés

A nagy 6,5 éves elsős, a kicsi 15 hónapos.

A nagyfiam főleg az iskola óta nagyon undok.

Szörnyen viselkedik sokszor, minden este egy óriás cirkusz, a végén én már ordibálok, rángatom :(

Direkt pörgeti a kicsit, össze-vissza futkos, hangoskodik, direkt nem hagyja békén..

Értem hogy féltékeny es direkt vannak külön programok neki is.

Egyszerűen nem tudom hogy kezeljem ezt a borzasztó undokságot (beszól mindenért, csúnyán beszél..).

A legrosszabb megoldás a kiabálás es a rángatás tudom :(

Nem akarok lelki sérülést okozni neki.

A férjemtől is eltávolodott, mert sokszor rá kell szólni, a férjem sem hagyja szó nélkül a dolgokat. Pl a kicsit veszélyesen emeli, falat keni takonnyal stb.

Ki hogy oldja ezt meg?

Arra idom nincs hogy szakemberhez menjek. Semmi segitsegunk nincs, nem tudom kire bízni a gyerekeket.

Próbálok türelmes lenni, de sokszor elszakad a cérna.

ma 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

“ a végén én már ordibálok, rángatom”

Még egy adalék ahhoz, hogy mellőzve érezze magát.

Talán minden érdeklődéseddel felé fordulnál, amikor hazaviszed az iskolából.

Egész nap nincs veled, viszont természetesen a kisebb sokkal több idődet leköti.

Neki nem feladata, hogy mindennek alávesse magát, van egy kistestvére. Éreznie kell, hogy vele kapcsolatban semmi nem változott.

Az iskola megint egy komoly fejlődési ugrás, tele új feladatokkal, stresszel. Szüksége van, hogy veled is megmaradjon a bensőséges kapcsolata.

Sokat kéne vele beszélgetned, kéne játszanod is, mondjuk, társasozás, egy kis kártyázás.

Ehelyett te rángatod és ordítozol, amivel ráteszel egy lapáttal.

Kiskamasz, anyahiánya van, ezért szemtelen, hányaveti, stb.

ma 14:20
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
Hívd fel a védőnőt, ő biztos tud tanácsot adni.
ma 14:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Próbálok mindig én menni érte a suliba es a legtöbbször csak egyedül hozom el, teso nincs ott.

Itthon mindig uzsizik, kérdezzük tőle, hogy társasozzunk, kártyázzunk stb?

De nem akar :/

Csak ez a tesó körüli ugrabugra, piszkálás megy, aminek a vége rendszerint az hogy be kell küldjük a szobájába.

ma 14:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy elfárad? Nálunk sok 6 éves még marad az óvodában.

Próbáld meg, hogy suli után mindannyian leültök fél órára, lehet pl. olvasni nekik vagy beszélgetni kicsit.

ma 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:
1#es írta a kérdező, hogy van külön program is.
ma 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Kiskamasz? 6,5 évesen? Azért ne túlozzunk már...
ma 15:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, biztos el is fárad mentálisan.

Nagyon okos, szóba sem került, hogy maradjon oviban.

Az a baj, hogy a pici még nem ül meg, így ha csak en vagyok itthon, akkor nem tudok vele rendesen foglalkozni.

ma 16:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!