Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyakorikérdéseken csak ez a...

A gyakorikérdéseken csak ez a néhány végzettség van?

Figyelt kérdés
Sok neves kérdésben olvasom, hogy "Képzeld már el ügyvédként, jogászként, orvosként ezzel a névvel, mennyire vennék komolyan?" Még tökre normális neveknél is látom ezt. Meg nem biztos, hogy éppen ügyvéd, jogász vagy orvos fog lenni. Lehet árufeltöltő, bolti eladó, kertészt, operátor, postás...De tényleg nagyon sokszor látom ezt a kommentet és elgondolkoztat, hogy miért csak ezt a néhányat említik meg komoly foglalkozásként holott van még sok komoly munka is. Ti mit gondoltok ezekről a kommentekről?

nov. 22. 15:30
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb szülő azt reméli/hiszi/arra készül, hogy nagy ember lesz a gyerekéből.
nov. 22. 15:32
 2/31 anonim ***** válasza:
59%
Nem, de ha árufeltöltő, vagy operátor lesz, akkor lehet komolytalan neve.
nov. 22. 16:08
 3/31 anonim ***** válasza:
67%
Én sem értem miért akkora probléma ez. Kétlem, hogy az ide irogatók jelentős részét fenyegetné a veszély, hogy orvos, ügyvéd, stb lesz a gyerekből.
nov. 22. 16:13
 4/31 anonim ***** válasza:
74%
Ügyvédet, jogász és sokszor orvost is te választasz magadnak. Arufeltoltot, bolti eladót, kereszt, operátort és postást biztos nem. Ráadásul ezek nevét se feltétlenül fogod tudni. Abból indulnak ki, hogy Dr. Erdei Málna ügyvéd mókasabban hangzik, mint Dr. Erdei Mária és bizony sokan ha csak két nevet látnak, az alapján fognak választani. Gondolj bele, alapvetően az emberben megjelenik egy kép egy név hallatán. Tegyük fel Dr. Erdei Málna, Dr. Szabo Mária és Dr. Kolompár Dzsesszika neve szerepel az ügyvédi iroda reklamjaban. Melyiket fogod valasztani? Kb 97%-ban Mária lesz a befuto, 2%-ban Málna és csak 1%-ban Dzsesszika
nov. 22. 16:13
 5/31 anonim ***** válasza:
54%

Aha, rengeteg orvos és jogász van, akik a nevük miatt nem tudnak érvényesülni a szakmájukban 😂

Biztos csak én vagyok olyan elvetemült, hogy simán elmennék egy dr. Erdei Virághoz is, ha arról van szó, nem csak például dr. Andrássy Arnold szolgáltatásait venném igénybe.

nov. 22. 16:28
 6/31 anonim ***** válasza:
61%

5

Mindig van kivétel, de hidd el, az átlag, ha nincs kép az adott személyről és semmi információja sincs, bizony név alapján dönt.

nov. 22. 16:32
 7/31 A kérdező kommentje:
Nem is pont az Erdei kérdés miatt kérdeztem ezt, hanem meglepetésemre tökre átlagos neveknél is láttam ezt néha pl.Lili ami igaz sokaknak gyerekes de szerintem normális név, aztán ott a Hajnalka. Ennél is láttam ezt, hogy "Hogy néz már ki egy dr.Hajnalka? Most komolyan."...Nem értem, nekik mi az ami elfogadható ilyen komoly végzettséghez. Ha nagyon régies neveket kérdez valaki pl.Erzsébet, Piroska akkor jönnek a "hát én nem tudnék elképzelni kisbabát ilyen névvel, vagy csak öregnénit tudok elképzelni". Mintha kisbabának olyan rossz lenne egy Erzsébet név amit lehet becézni Erzsinek is meg nem marad olyan sokáig kisbaba. Legtöbben úgy vettem észre csak a Zsuzsanna névvel vannak megelégedve minden téren, hogy örök klasszikus.
nov. 22. 16:33
 8/31 anonim ***** válasza:
20%
Nézd, ahogy már írtam, mindenkiben él egy kép adott névről. Pl én egy személyt ismerek Piroska névvel, ő az én gyerekorvosom volt, ergo számomra ez a név egy idős, folyamatosan bagózó, kicsit barátságtalan nőt jelent, így egy újszülöttnek vagy egy kislánynak számomra elképzelhetetlen. Hajnalka meg valami sorozatban volt egy rendkívül bugyuta nő, az nekem megint nem passzol egy kisgyereknek.
nov. 22. 16:48
 9/31 anonim ***** válasza:
76%
Az én orvos neve Dr. Fehér Amarillys. Imádom a nevét, és nem úgy tűnik, mintha hátranyba lenne miatta. Az Abdul nevű magán fogorvos is boldogul az utcánkban, pedig ő extra hátránnyal kezdte.
nov. 22. 17:03
 10/31 A kérdező kommentje:
8-De miért baj hogy nem passzol kisgyereknek? Mikor egyszer úgyis felnőtt lesz? Örökre olyan neve kéne hogy legyen ami passzol egy kisgyereknek? De akkor meg felnőttként nem fogják komolyan venni...
nov. 22. 17:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!