Gyerek különórájánál a le nem járt órákat illene visszatéríteniük az alábbiak miatt?
Van egy foglalkozás, amire egy fél évre előre kellett befizetni a pénzt. Volt a gyerekem egy próbaórán, kijött és jól ment, nem volt gáz a közeg(vagy inkább csak nem tudta megítélni..), és élvezte, úgyhogy gondoltam tök jó lesz.
Én ebből két ajtó miatt semmit sem hallottam/láttam, úgyhogy a gyerekre hagyatkoztam.. Egyre több lett a kiabálás és durvaság, piszkálódás az órákon, de a tanár nem emeli fel a hangját, nem kezeli a helyzetet. A gyerekek állatkodnak. Volt egy durva, problémás gyerek, ránézésre valami nem stimmelt vele, mint kiderült, őt nem bírja a gyerekem(a közelében ült), illetve nekem is "beszólt" a kissrác és kellemetlen megjegyzéseket tett. Kértem, hogy elülhessen a gyerekem máshova. Átültették, az új helyen viszont belenyomkodtak galacsint a ruhájába, és mikor szólt érte, a tanár szólt neki, hogy figyeljen, ne beszélgessen, nem hallgatta meg.. A tanárt és egymást is dobálták már a gyerekek órán, csúnyán beszéltek, beszólogatnak egymásnak, illetve a lányok sírkőre is írták, hogy a fiúk közül 2-3 gyerek haljon meg, utálkozás meg beszólogatások mentek.. Elegem lett, nekem nem kell ez a közeg, a lányok és a fiúk is problémásak voltak kicsit, és nem kezelte a tanár a dolgokat. Átkértem a gyerekem másik helyszínre, másik tanárhoz, mert rosszul érezte magát a foglalkozáson, nem kedvelte a tanárt, mert se őt, se mást nem védett meg és "nem figyelt, nem akarta észrevenni" a gondokat. Szerintem tudta, csak tagadott, mert nem akart fellépni a fegyelemért, ilyen rendes fickó volt.
Ma volt az új csoportban a gyerek, és olyan hangok jöttek ki vagy 80 méter távolságra, hogy nem bírtam. Állatias artikulátlan üvöltések, csapkodás, kiabálás, itt nem szigetel jól az ajtó.. közel mentem az ajtóhoz(itt volt lehetőségem) és az egyik lány megfenyegetett egy fiút, hogy megveri a szünetben, a fsz, anyázás ment, kokain téma meg suttyó-problémás beszéd, viselkedés, itt sem szólt a tanár és nem foglalkozott a fegyelemmel. Hallottam a kis "kérlek ne csináld ezt"(nem tudom mit) hangot, ahogy szólt nekik, semmit sem ért, de alig szólt valamiért.Többek közt megtudtam, hogy az egyik problémásnak 3as a magatartása, de ha nem beszélnek erről is nyilvánvaló, kegyetlen volt, ami ment. Mint egy pszichiátrián a filmekben, tébolyda. Bekopogtam, kikértem a gyerekem, a tanár ott is úgy csinált, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Iszonyú dühös voltam. Dühös vagyok. Kint a gyerekem mesélte, hogy itt az egyik lány megtépte az egyik fiú haját, aki próbált a kapucniját magára húzva védekezni, és a tanár nem csinált semmit.
Ezen kívül egy foglalkozásuk van, de az ütközik egy sportegyesületes órával, nem fogom elhalasztani miatta, nincs hova átkérnem, nicns több csoport. Mindenképp kiíratom, de még kb 30ezernyi különóra "menne kárba" és úgy érzem fair lenne, ha visszafizetnék. Oké, én akartam, hogy eljöjjünk, de fene se gondolta, hogy ez ilyen szegregált közeg, mikor nem kellene annak lennie, sőt. Mindkét csoportban volt egy-egy normális gyerek is, akit a gyerekem kedvelt, de a többi auti-adhd, akár mondják a szüleik, akár nem. Nagyon gáz volt, tényleg. Szóval visszajár nekem a pénz? A jogos panaszt lerázzák "itt minden rendben van, nem láttam, nem tűnt fel, nem tudok róla" címszóval, dehát ez instant hazugság. Az enyém jól viselkedik mindegyik különóráján és az iskolában is remek a magatartása és a saját fülemmel hallottam(a második helyen), hogy mi ment. Az elsőn meg elhiszem a gyerekemnek, minek hazudna róla? Miatta váltottunk csoportot, nem akarta abbahagyni a foglalkozást, csak más közeget akart. Fene se gondolta, hogy lehet rosszabb.
Visszakérhető a pénz, ha nem jár le órát, és ugyan mi megyünk el, de az ő hibájukból?
Azta,ez kemény
Szerintem a felét biztos visszakaphatod ha nem is az egészet.
"de a többi auti-adhd, akár mondják a szüleik, akár nem"
Ühüm, persze.
Az enyém osztályában több a "papíros", mint a papír nélküli, de egy csúnya szót se hozott még haza, nem is ismer.
Egyébként nem, nem jár vissza, ha nem írták le, hogy visszalépés esetén milyen visszatérítés lehetséges.
Van ahol visszajár, de ott előre le van fektetve.
Pl. mi a Gymnathlon edzéseire járunk - ott is fél évre előre kell fizetni, de le van bontva, hogy mikor jár vissza.
Ha elmondod a vezetőnek a tapasztalataidat a megfelelő indulattal, még ő fogja szívességként kérni, hogy fogadd el a pénzvisszatérítést. Ez hibás teljesítés, fel sem merül, amit itt páran írtak, hogy úgy kell neked, minek gondoltad meg magad, ők nem nyújtottak megfelelő szolgáltatást. Ugyanolyan, mint ha letörik a cipő sarka.
Mi ez a tanfolyam?
A kérdező már hónapokkal ezelőtt is írt ki egy nagyon hasonló kérdést….
Egyébként valaki ezt elhiszi???
Milyen különora az, ahol a gyerekeket nem tanítják, hanem hagyják őket garázdálkodni?
Kamu óra?
Ordas kamu.
Ha nem az lenne, nem miert jarna vissza ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!