Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önzőség ha anyaként magamra...

Önzőség ha anyaként magamra is ugyanúgy szeretek költeni?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, hogy miután megszületett a gyerek, már az anyuka (esetleg apuka) nem költ magára, de nem is szeretne, mert szívesebben vesz a gyerekének ruhát, játékot, bármit. Önző dolog, ha én ugyanúgy szeretek magamnak is vásárolni, mint a kisfiamnak, és nagyon rosszul élném meg, ha a szokásos dolgokat magamnak nem vehetném meg?

Egyébként nem költök sokat szerintem, egyáltalán nem vagyok egy plázacica típus, szívesen vásárolok Vinteden, turiban is. Plusz itt nem csak ruhákra gondolok, bármi más is ide tartozik, amire költeni kell, könyvek, programok, stb.

nov. 21. 18:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Tőlem is olvashattad, hogy a gyerekre szívesebben költök már. De az enyém még nagyon pici és ez szerintem összetett dolog, legalábbis nálam. Pl.magamnak sok ruhát vettem, imádtam a turikat. Először kidobtam a szekrényem, mert már nagyon ócska volt és vettem a gyereknek másikat, mert az az ő szobája lett. A megmaradt szekrénytől meg szeretnék megszabadulni és venni egy újat, de egyelőre az van, ami nagyon kicsi. Mármint a ruhatáramhoz képest. Na, de az alkatom se a régi. Az a néhány, ami még jó rám, pont elfér, hova vegyek még? Amúgy se járok sehova, ahol a kabáton, nadrágon, cipőn kívül bármi látszódna. A gyereknek viszont korlátlan a szekrénye, kicsik a ruhái és nő, mint a gomba. Evidens, hogy rajta élem ki a mániám. A játékoknak meg egyelőre én jobban örülök, mint ő. Cigire költöttem sajnos sokat, de hülye lennék arra költeni olyan áron, hogy a gyereknek meg ne legyen játéka. Mindkettő nem férne bele, mert nem vagyok gazdag, de sokat szívtam.(Lehet, pont ezért nem vagyok gazdag 😕). Szóval inkább veszek játékot, mert azt én is szeretem. Alig várom, hogy kipróbálhassam vele. Ő meg megszán néha és játszik velem😂

Amire még sokat költöttem, a hobbi sportom. Na, arra szívesen költenék most is, de nem olcsó, valahonnan el kéne venni. Mivel viszont úgyse tudnék még eljárni a gyerek mellől, eleve nincs döntési lehetőségem. Majd ha lesz, ráérek dilemmázni.

Egyelőre jó így. Nincs ezzel baj szerintem, amíg az illető tudat alatt nem haragszik a gyerekre, mert "elvett tőle valamit és azzal se, ha az ember magára is költ. Ha olyan szerencsés, hogy ugyanúgy költhet, mint a gyerek előtt, de a gyerekre is marad annyi luxus, az a legjobb. (Azért használtam ezt a a kifejezést, mert nem egyenlő azzal, hogy a "gyereknek megvan mindene", értsd, vannak ruhái, van mit enni és néhány játéka és magamra is költök, vagyis az alap szükségleteimen kívül fordítok magamra, a gyereknek viszont az alapokat biztosítom. Az úgy önzés azért kicsit.

nov. 22. 00:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam venni mindent, amit kell, vagy belefér. Nem vagyunk férjemmel extra költekezők, tehát nem a gyerek kárára verjük a pénzt, de pl most hétvégén fogok venni magamnak valami bakancsot, mert sajnos tönkrement a régi. Nem fog érdekelni, ha drága, mert kell, fázik a lábam sportcipőben. Mindkét gyerekem kapott egy új dd step bakancsot már, nem az ő kárukra történik.

Ugyanez könyv, vagy bármi. Most is van egy könyv, amit olvasok, pár hete vettem. Ettől még mindenki kap mindent, de nem vonom meg magamtól, nem egy egetverő tétel egy új könyv.

nov. 22. 10:24
 13/13 anonim ***** válasza:
50%

Mindig arra gondolj, hogy üres kancsóból nem lehet tölteni.

Igenis, az anyának is amortizálódik a ruhatára, eltöredezik/lenő a haja. Az anyuka is egy értelmes emberi lény, akinek igénye van kultúrára, művészetre, sportra. Ezzel példát mutat a gyereknek, hogy később ő maga is kultúrafogyasztó legyen, sportoljon, igényes legyen a megjelenésére.

nov. 23. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!