Önzőség ha anyaként magamra is ugyanúgy szeretek költeni?
Sok helyen olvasom, hogy miután megszületett a gyerek, már az anyuka (esetleg apuka) nem költ magára, de nem is szeretne, mert szívesebben vesz a gyerekének ruhát, játékot, bármit. Önző dolog, ha én ugyanúgy szeretek magamnak is vásárolni, mint a kisfiamnak, és nagyon rosszul élném meg, ha a szokásos dolgokat magamnak nem vehetném meg?
Egyébként nem költök sokat szerintem, egyáltalán nem vagyok egy plázacica típus, szívesen vásárolok Vinteden, turiban is. Plusz itt nem csak ruhákra gondolok, bármi más is ide tartozik, amire költeni kell, könyvek, programok, stb.
Ha megengedheted magadnak, hogy mindkettőtöknek legyenek új cuccai, akkor miért lennél önző?
Akkor lennél önző, ha pl. műkörmöt csináltatnál ahelyett, hogy a gyerekednek vennél cipőt vagy valamit, amire nagyon vágyik.
Te csinálod jól. Amíg a gyereknek meg van minden addig teljesen rendben van.
Én sajnos pont olyan vagyok aki inkább a gyereknek vesz valamit mint magának. Valószínűleg a nem túl kellemes gyerekkorom miatt, szeretném ha a fiamnak mindene meg lenne
Az az önzőség, ha kettő közül választva mindig magadat tolod előtérbe.
Pl: a munkatársam magának 80 ezerért veszi a sokadik cipőt (mhelyre rendeli), míg a gyerekei kapcsán büszke arra, hogy nekik csak kínait vesz
Az én anyukám mártír típus volt és az is nagy szenvedést okoz a gyereknek. Amikor arra gondolsz, bár lenne anyának élete, barátnői, szép ékszere, ruhája. És aztán felnőttként leutanzod akkor is ha bőven megtehetnéd hogy jobban élj.
Én szándékosan figyelek arra hogy vegyek magamnak is dolgokat, nem nagyot meg nem úgy hogy a gyereknek ne jusson, mert az egy boldogabb élet mintáját mutatja a gyerekeknek.
Én mindig sajnáltam magamnak ruhákat venni, gyerek előtt is és utána is így van. Persze megveszem, ami kell de így most gyerek után 1 db ruhát vettem csak magamnak. Majd második után remélhetőleg lefogyok jobban és akkor ott lesz egy nagyobb költésem :D
Amúgy nekem ez pl sosem volt fontos. Viszont az, hogy egyedül tudjak enni napi 1x úgy, hogy ne kunyeráljanak, vagy nyúljanak bele a tányéromba nekem fontos. Illetve nálunk gyerek miatt sosem megy a tv ha ébren van, így én ebéd közben nézem meg a kis komfortsorimat (ami 20 perc). Ez a napközbeni alvásánál jön csak össze.
Én mindig azt vallom, hogy boldog anya boldog baba. Tehát nem csak az ő igényeit kell nézni. Nyilván normális keretek között gondolom.
Dehogy! Mindent megveszek mindkét lányomnak ami éppen kell, sőt általában többet is és az esetek 90%ban újan.
De magamra is ugyanúgy költök és a férjem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!