Miért nem fogadja el a folyadékot?
Mit kap hozzátáplálas címén?
Ha még főleg püréket, ne csodálkozz!
Azoknak is van folyadéktartalma. És hideg is van, kevésbé kívánjuk ilyenkor a folyadékot.
Plusz, amit te kevésnek gondolsz anyatejnek, lehet nem olyan kevés és pont a szomjoltó.
Ugyanez volt a kisfiammal, mi eves után csészéből adtunk neki kiskanállal pár kortyot.
Ő annyival elvolt, de főkeg püréket evett még ekkor.
Egyébként ezidőtájt volt székrekedéses problémánk is, miután rákapott az ivásra, ez is helyrejött.
Persze én is aggódtam, hogy nem iszik eleget, de utólag már azt gondolom, hogy isznak ők, ha kell... persze mindenki utólag okos :)
3as vagyok
Próbáld meg a szívószálasat. Nekem amúgy akkor iszik a legjobban ha az én poharamból ihat. Üvegpohárból iszok szívószállal, hát neki az kell :D meg van egy szívószálas kulacsom. Azt imádja a legjobban. Amúgy azok jöttek be nekünk ami nem ilyen cseppálló tehát rendesen jön belőle mikor szívja.
3as vagyok
Én próbáltam az aventnek a csöpögésmentes szívószálasát. Azt erősebben kell szívni érthető módon. Az nagyon jó volt az elején, kiraktam az asztalra, levette és bármikor ihatott belőle. De mivel erősen kellett szívni ezért sosem ivott sokat csak pár kortyot.
Majd vettem neki a pepcoban azt a sima kék dinós kulacsot. 800 ft azt hiszem. Az nem csöpögésmentes, ha szívja rendesen jön belőle, cserébe néha lefelé fordítja és akkor folyik belőle a víz. Úgyhogy azt figyelnem kell :D jelenleg ezt használja. Vagy az én poharamból iszik szívószállal. Vagy az auchanos kulacsomból. Annak márkáját nem tudom, de azt is nagyon szereti. Amúgy ruházz be egy olcsóra és meglátod mit preferál jobban.
9 hónapos lesz a kisfiam, ő sem iszik túl sokat, de ő tápszeres. 3x van tápi naponta, az kb. 200-230 ml alkalmanként. 2x van püré, elég hígan most, mert fájt a torka és visszaesett a ht.
Ezeken kívül 40-60 ml víz fogy csak egy nap. Ő most a Munchkin Miracle 360 pohárból iszik, eddig ez vált be leginkább. A sima felespohárba belefújt és röhögött, a cumisüveget csak rágta (pedig a tápit simán issza belőle) a szívószálasra még nem érzett rá, a csőrös poharak túl kémények voltak szerintem.
Egyébként ha többször is szopizik, azzal szerintem nagyrészt fedezi a folyadékigényét. A tej "eleje" vizesebb, ha rövid ideig cicizik csak, akkor pont lehet, hogy szomjoltásra használja olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!