Hogy pótoljam a folyadékot 2,5 hónapos tápszeres fiamnak, ha sem a vizet, sem a teát nem fogadja el?
Igen kelene neki folyadék..
ha szomjas lenne biztosan inna...Nyáron leýegesebb a melegben.
Próbáld lehütött forralt vízzel kínálni többször.
nekem is azt mondták, hogy kell innia. persze csak a teát itta, mert az édes volt. aztán 1 másik gyermekorvos, akiben még meg is bízom azt mondta, h minek itatom? a tápszer vízből van, és ki tudja vonni a szervezete a megfelelő mennyiségű folyadékot belőle. ő azt tanácsolta, hogy akkor itassam, amikor mi felnőttek is többet innánk. pl. nyáron, a melegben, vagy ha pára van...
én ezt is csináltam, egész addig, amíg nem kezdett el a manó szilárdat enni. és láss csodát, semmi baja nem lett. ha szomjas lenne, hidd el elfogadná a vizet is.
Szia!
Előttem szólónak igaza van, tápszer nem szabad higítani. Csak orvosi tanácsra. Rá is van írva... Nekem is ez a gondom, az én babám sűrű tápszer eszik, és mivel nem akar inni mellé mindig székrekedése van. :(
Ugyan miért ne lehetne hígitani a tápszert! Egy kicsit gondolkozni kéne csak!
A dobozra azért van ráírva hogy milyen a pontos adagolása, hogy a baba szervezete megkapja a megfelelő napi táplálékot, de ezen felül olyan arányba készíthető és adható a babának amennyire a folyadék pótlása azt megkönnyíti. Ha nem csak olvasni tudnátok hanem gondolkodni is, akkor nem kéne ilyenen kiakadni! Ha nem fogadja el sem a vizet sem az egyéb folyadékot akkor miért is ártana ez neki? Napi étkezésekre a megfelelő adagolású tápszert add, a köztes időben amikor egyébként csak itatnád kapja a hígabbat, hisz az anyatej összetétele sem egyforma, ha a babának több kalóriára, zsírra van szüksége akkor táplálóbb, ha pedig nagy a hőség és inkább a innia kéne akkor az anya szervezete is hígabb összetételű tejet termel! Szerintem abszolút logikus is!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!