Hogyan pótoljam a folyadékot a babámnál, aki tápszeres?
Lányom 6 hónapos koráig nem itta meg a vizet, majd egyszer csak elfogadta.
Próbálgasd, de ne aggódj, ha még nem issza meg, nem lesz baja. Bizonyára elég neki a tápszer. Beleerőszakolni úgysem lehet.
Lányom 6 hónapos kora óta viszont egyre többet és többet ivott, úgyhogy szerintem "megérett" rá.
Amikor már nem csak anyatejes vagy tápszeres, hanem hozzátáplálod is, akkor már általában jobban igénylik a folyadékot, mint előtte.
Nem kell neki, nagy melegben meg lehet kínálni, de a napi 8-10 dl tápszer amit megiszik, normál időben bőven elég.
Zöldet pedig a túletetés miatt is szoktak kakilni, vagy csak azért mert picit megfogta a tápszer. Semmi gond a kakijával. Igen, az alma is fog, gondolom ezért nem javasolta a doki.
Minden jó ahogy van, nem változtatnék semmit a helyedben
Én lányom is 3 hónapos kora óta tápszeres!Mindig annyit evett amennyit ő akart, és volt is zöld a kakija.Ez simán lehet a tápszertől, semmi baja nem volt.
Most már 9 hónapos a babám, és még most is utál inni, aggódok is kicsit.Esetleg hajlandó pohárból inni pár kortyot.De se teát se vizet nem hajlandó cumisüvegből, sőt még csőrös pohárból sem inni.De normálisan pisil, és jó kedélyű baba, ezért nem aggódok.Ő ilyen...ez van!
Amíg nem kezdtük el a hozzátáplálást, én nem is erőltettem a plusz folyadékot, mert teljesen feleslegesnek tartottam.A folyadék bevitel majd akkor lesz fontosabb, amikor el kezded a hozzátáplálást.Egyébként a tápszer dobozán is rajta van, hogy zöld kakit okozhat, szerintem ne aggódj.Ha babád nem nyügi, vagy rossz kedvű, akkor nincs semmi baj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!