Melyik név tetszik nektek legkevésbé az elterjedtebbek közül?
Most direkt nem az ilyen Medox, Leokádia nevekre gondoltam, hanem az ilyen ismertebbekre.
Kezdem is a sort: engem a Dominik név irritál valamiért nagyon. Klasszikusabbak közül pedig az Ernő, Rozália és a Károly (meg igazából az Erzsébet is) nem tetszenek nekem.
Lánynevek közül a Zselyke valami borzalom, fiúknál a Z betűs nevek, Zente-Zétény-Zalán, meg a "Beni" becézés. Az a baj, hogy van vagy fél tucat név, amit így becéznek (Benett, Benjámin, Bendegúz, Benedek, Bence...), és ezekkel a nevekkel amúgy semmi bajom, de így hogy Beni, annyit hallom, hogy elcsépelt lett nekem. A fiam legjobb barátja is Beni (Benjámin), őt amúgy nagyon bírom, de ettől még a névvel így vagyok.
Amúgy #3 akkor tőlem is kirázna, üdv, egy Nikolett :DD
(Egyébként így én sem szeretem, csak Nikiként)
Nem vagyok ilyen elfajzott névnáci, tehát nem hányok arcba semmilyen kisgyereket, ha ilyen névvel él, de nekem legkevésbé tetszik:
Fiú: Gy betűs nevek, Dániel, László
Lány: Etel, P betűs nevek
Nekem a Dominik, Milán, Botond a top 3 a "nemkedvenc" gyakori fiúnevek között.
A lányoknál a Zselyke a nyertes, de van még pár, ami amúgy tetszene, de annyi lett hirtelen a környéken, hogy már a könyökömön jön ki, pl. Anna, Adél.
Ja, és a nagyon "ősmagyar" neveket sem kedvelem, főleg mikor egy többgyerekes családban mindenkinek csak direkt ilyen neve van.
Kamilla vagy Milla, Szofi, Emma
Meg ezek a botrány erőltetett nevek mint Mirabell, Lizabell, Nerina, Norina, Narina
Fiúknál egyértelmű a Nolen, Kolen, Kolin
Emma, Hanna, Johanna (és a Johi becézés)
Bence, olyan becenévszerű, pedig tudom, hogy nem az.
Donát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!