Van a gyermeketeknek valamilyen megtakarítása? Mit érdemes kötni?
Gondolok itt pl. a babakötvényre.
Milyen egyéb megtakarítási formák vannak? Mi éri meg legjobban?
Idén született a gyermekem.
Mi nem nyitottunk ilyent. 3 és 5 évesek.
Hiába tennénk félre mai árfolyamon x összeget.
Mire felnőnek, ilyen inflácio mellett vicc kategória lesz már az a pénz.
Lakaselotakarekossagi max futamidovel. Havi 35e
Haas nem hat az egyetemre talan eleg lesz 😁
Van, havi 60 ezret teszünk félre két gyereknek, időnként állampapírt veszünk belőle.
De tény, amit az 1-es mond, hogy sajnos még ez az összeg is olyan semmirevaló, évi 720 ezer forint, 10 év alatt 7,2 millió, még egy lakásnak önerőbe se tudjuk berakni, hogy megvegyük hitellel kiadjuk és felnőtt korukban eladjuk.
De több nem fér bele semmiképp sajnos, a saját hitelünket is fizejük még 20 évig. Nem tudom mit kellene csinálni, nekünk sem segített senki, így az egész életünk a spórolásról szól, munkáról, küzdelemröl, munkáról, szeretném, ha a gyerekeim többel indulnának, mint mi, de hogyan....? 🥹
Igen kötöttünk. Inflàció követő. 8éve 10 ezerrel kezdtük.Most 25 ezret fizetek. Hàt nem tudom hogy ha ilyen tempóban emelkedik meddig tudom majd fizetni.
Mert arànyosan a fizetésünk ugye nem emelkedett ennyivel...
Ès azért hóvégén màr érzem néha hogy ez a 25 nagyon hiànyzik a szàmlàmról
Mi is havi 25 ezret fizetünk egy gyereknek.
A semminél jobb, nem tudhatjuk mi lesz 15 év múlva.
Babakötvényt rakjuk, mellette havi +10 ezret tudunk bevállalni külön, amíg GYED-et kapok.
Tudom, lóf*sz, de pont egy pár millióval több lesz, mint amivel minket indítottak útnak (0).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!