Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok, ha elegetek...

Mit csináltok, ha elegetek van mindenből?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is leszögezném, nagyon szeretem a babámat(6 hónapos) , nem adnám semmiért, de...

Nem volt soha egy eszik-alszik baba. Először a hasfájás volt 4,5 hónapig, majd mozgásfejlődés, szoptatási problémák, alvás regresszió, fogzás, folyamatos rossz alvás. Ráadásul a hasfájás miatt megszokta a hason ringatást, és csak úgy alszik el. Hiányzik az alvás. Hiányzik, hogy ha összejövünk a barátokkal, ne kelljen 8kor lelépnem. Hiányzik, hogy cigizhessek társaságban és megihassak egy üveg cidert. Hiányzik, hogy akkor egyek és menjek WC-re, mikor én szeretnék, nem pedig mikor alszik.

Azt érzem sokszor, hogy egyedül vagyok. A férjem kimaradhat, amíg akar. Mondhatja, hogy "nem tudom elaltatni" és lefeküdhet aludni. Mindenben kiveszi a részét(gyereknevelés és háztartás) , amennyire a munkahelye engedi.

Egy ideje nagyon elegem van mindenből. Főleg este jön elő, mikor kínlódunk 1-2 órát az altatással. Olyankor szívem szerint fognék egy bőröndöt és elhúznék 2 napra aludni.

Ti mivel tudjátok kiadni ezt a "elegem van" érzést?

Tudom, hogy az elején vagyunk és lesz még durvább is. Ezért szeretnék tippeket, hogyan vezessem le ezt.

#magány #kimerültség #Elég mindenből
nov. 16. 22:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Muszáj megoldanotok, hogy tudj aludni te is. Férjed egy kicsit emberelje meg magát jobban. A többi dolog amire igényed van, majd jön később. A cigi meg a cider hiányát csak túléled valahogy, arra nem tudok és nem is akarok mondani semmit. Az evést és a wc-zést miért nem tudod megoldani, pontosan mi okozza a problémát? Állandóan kézben van? Vagy?
nov. 16. 22:52
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

"Mindenben kiveszi a részét(gyereknevelés és háztartás) "

vs.

"A férjem kimaradhat, amíg akar. Mondhatja, hogy "nem tudom elaltatni" és lefeküdhet aludni."

Ez így nagyon nem jó. Tudom, hogy sok anyának az a hitvallás, hogy mivel ő "úgyis otthon lógatja a lábát 3 évig, a férj aludja csak az igazak álmát minden éjjel, hisz Ő DOLGOZIK!!". De ez nem normális dolog, nem jó felfogás. Nálatok sem működik, hiszen félév nemalvásnak itt az eredménye.

Igenis, legalább hétvégén altassa ő a gyereket, kelljen fel hozzá ő éjszaka, legyen ébren hajnal 4-től vele, ha kell.

nov. 16. 22:58
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Cigizz és igyál meg egyet.

Menjen haza férjed vele vagy fogd magad, közölt a férjeddel, hogy ma ő alpatja mert te elmész és majd jösz.

Persze előtte próbálj vele normálisan beszélni.

nov. 16. 23:50
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Elmúlik és te is túl fogod élni!

Idővel jobb lesz és majd más problémák lesznek.

nov. 17. 00:22
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
Sehogy. Én ezt nem tudtam levezetni. Pedig még hobbim is volt, amit csinálni is tudtam. És a férjem még többet segített mint neked. Belerázódni lehetett. Elfogadni, hogy ez van, ezt vállaltuk, ez ezzel jár. Sok idő volt, nem hónapok inkább év, évek.
nov. 17. 00:53
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem akarlak elkeseríteni, de az én fiam már 3 éves, de még mindig így érzek. Én is imádom őt persze, de 3 éve nem aludtam, és nem csináltam semmi olyat, amit szeretnék. Születése óta szörnyű alvó (4-5x ébred, nehéz visszaaltatni, vagy csak úgy felkel hajnal 2-kor és felkelünk, mert nem akar tovább aludni). Férjemmel már nem akar elaludni. Mellette már dolgozom, úgyhogy gondolhatod. Majd ha már dolgozol is, és haza esel a melóból, hulla leszel, és akkor még jön a 2. műszak a gyerekkel, aki pörög, aktív, hangoskodik és veled akar játszani. 6 hónaposan még könnyebb megoldani a wc-zést, az evést, meg a dolgaidat körülötte, csak beteszed a kiságyba. Majd ha már járni kezd, az lesz a legnehezebb időszak. Nekem ez volt. Sehogy nem tudom kiadni ezt az érzést, az idegeim kicsit rámentek. Várom, hogy idősebb legyen.
nov. 17. 07:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ameddig rossz alvó azt csak túl élni lehet. Nekem eddig az altatás okozta a legnagyobb nehézséget, legtöbb stresszt. Most hogy már a dackorszak közepén vagyunk ígyis ezt gondolom.

Nekem szerencsére már jó alvó és sokkal könnyebb így az élet. Nem tudom hogy mi találtuk meg a számára a megfelelő altatást (egyedül a kiságyban) vagy magától alakult ez nála ki. Előtte ringatva, babakocsiban mindent próbáltunk de végig ordította és konkrétan álomba sírta magát, szörnyű volt.

nov. 17. 08:00
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az éjjeli keléshez sajnos kellek, mert legtöbbször cici kell neki. Cumisüveggel próbáltuk, nem fogadta el, csak üvöltött.

Altatni meg szokott segíteni a férjem, de bármennyire is álmos a baba, ha az apukája átveszi ringatni, akkor bepörög. Sikongat, nevet, dumál. Ezt olyan 40 perc után szokta megunni, és mondja, hogy nem tudja elaltatni.

Tényleh kiveszi a részét mindenből, ha itthon van. De az altatás nem az igazi.

Nyilván kibírom alkohol és cigi nélkül, csak néha hiányzik.

Illetve az evés és wcre regálva: ha szerencsém van, elvan 5-10 percet a pihenőszékben. Ha nincs, akkor vagy kézben vagy a földön kell lennie. Új szórakozása, hogy odamegy a bútorokhoz és feláll. Csak vissza ülni nem tud...

nov. 17. 08:21
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk férjem ugyanúgy kiveszi a részét. Amúgy nem tudom, hogy szoktál altatni illetve mennyi ébrenléti idő után teszed le, de nálunk az altatásokat nagyon megkönnyítette az időablak szerinti altatás. Tehát egy x hónapos baba y órát tud kb fent lenni. És annak a végén tettem le. Persze van, hogy többet vagy kevesebbet bírnak. Reggel pl kevesebbet este pedig többet.

Az is lehet, hogy éppen készül eldobni egy alvást és azért nehéz az esti altatás, vagy az utolsó alvás nagyon hosszú. Akkor érdemes belőle kelteni. Hátha könnyebb lesz.

Illetve mikor szepa meg mozgásfejlődés volt és kisfiam az istenért sem akart elaludni, akkor azt vallottam, hogy 20 percig altatok. Utána levittem jászani egy 15 percre. Addig megnyugodtam én is. Majd újrakezdtem. Azt mondogattam magamnak, hogy egyszer úgyis elalszik :D. Amúgy egyél nyugodtan mikor ébren van a babád, már ha elvan játszószőnyegen és tudsz úgy enni. Neki is jó, ha látja. Segíti a hozzátáplálást.

nov. 17. 08:25
 10/12 anonim ***** válasza:
83%

Két gyerekem van, a nagy 2,5 éves, a pici 10 hetes. Hát nehéz megtalálni a kieresztő pontokat, az tény, de meg kell.

Ami nekem nagyon sokat segít, az a mindennapos séta. Akkor is, ha -3 fok van kint. Érzem magamon, hogy feszültebb vagyok, ha egy napi séta kimarad. A másik a reggeli magnézium. Szintén érzem magamon már dél körül, ha elfelejtettem bevenni. A harmadik, hogy legyen fixen te időd. Napi fél-egy óra, amivel tervezni tudsz, amikor tudod, hogy a gyerek jó kezekben van, te pedig azzal foglalkozol, amivel akarsz. Ezen felül nekem a heti bevásárlás egyedül is egy kis kikapcs, plusz 3-4 hetente beiktatok egy-egy barátnőzést, mozizást, vagy amihez kedvem van és ami befér két szoptatás közé jelenleg. A nagyobb mellől már simán eltudtam menni egy éves kora körül egy éjszakára a barátaimmal "bulizni" és csúnya ez, de egyszerűen kizártam mivan itthon, megoldotta a férjem. Kb. 4-5 havonta volt egy ilyen alkalom, nagyon kellett. Reset gomb.

Fontosak ezek szerintem (persze mindenki másban találja meg a reset gombját), hogy ép elméjű anyukája tudj lenni a gyerekednek.

Egyébként nekem a babakor a legnehezebb. A 2,5 évesem a dacos hisztijeivel együtt sem annyira megterhelő nekem lélekben, mint egy baba vígasztalhatatlan sírása napról napra. Ki kell szakadni néha.

nov. 17. 09:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!