Mit csináltok, ha elegetek van mindenből?
Sziasztok! Először is leszögezném, nagyon szeretem a babámat(6 hónapos) , nem adnám semmiért, de...
Nem volt soha egy eszik-alszik baba. Először a hasfájás volt 4,5 hónapig, majd mozgásfejlődés, szoptatási problémák, alvás regresszió, fogzás, folyamatos rossz alvás. Ráadásul a hasfájás miatt megszokta a hason ringatást, és csak úgy alszik el. Hiányzik az alvás. Hiányzik, hogy ha összejövünk a barátokkal, ne kelljen 8kor lelépnem. Hiányzik, hogy cigizhessek társaságban és megihassak egy üveg cidert. Hiányzik, hogy akkor egyek és menjek WC-re, mikor én szeretnék, nem pedig mikor alszik.
Azt érzem sokszor, hogy egyedül vagyok. A férjem kimaradhat, amíg akar. Mondhatja, hogy "nem tudom elaltatni" és lefeküdhet aludni. Mindenben kiveszi a részét(gyereknevelés és háztartás) , amennyire a munkahelye engedi.
Egy ideje nagyon elegem van mindenből. Főleg este jön elő, mikor kínlódunk 1-2 órát az altatással. Olyankor szívem szerint fognék egy bőröndöt és elhúznék 2 napra aludni.
Ti mivel tudjátok kiadni ezt a "elegem van" érzést?
Tudom, hogy az elején vagyunk és lesz még durvább is. Ezért szeretnék tippeket, hogyan vezessem le ezt.
"Mindenben kiveszi a részét(gyereknevelés és háztartás) "
vs.
"A férjem kimaradhat, amíg akar. Mondhatja, hogy "nem tudom elaltatni" és lefeküdhet aludni."
Ez így nagyon nem jó. Tudom, hogy sok anyának az a hitvallás, hogy mivel ő "úgyis otthon lógatja a lábát 3 évig, a férj aludja csak az igazak álmát minden éjjel, hisz Ő DOLGOZIK!!". De ez nem normális dolog, nem jó felfogás. Nálatok sem működik, hiszen félév nemalvásnak itt az eredménye.
Igenis, legalább hétvégén altassa ő a gyereket, kelljen fel hozzá ő éjszaka, legyen ébren hajnal 4-től vele, ha kell.
Cigizz és igyál meg egyet.
Menjen haza férjed vele vagy fogd magad, közölt a férjeddel, hogy ma ő alpatja mert te elmész és majd jösz.
Persze előtte próbálj vele normálisan beszélni.
Elmúlik és te is túl fogod élni!
Idővel jobb lesz és majd más problémák lesznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!