Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tennél panaszt a szakszolgálat...

Tennél panaszt a szakszolgálatosra utólag?

Figyelt kérdés

Tavaly volt a gyerekem vizsgálaton, SNIt akartam levetetni, mivel nincs rá szüksége és csak gátolja(órákról viszik ki fejlesztésre, amit utál és nincs hasznára, illetve felvételinél hátrány). Nem kérdezett tőle iskolai anyaggal kapcsolatos dolgokat, nem kérte el a könyveit, pedig bevittük, nem érdekelte. Nem frissültek az anyagok sem, amiket előre elküldtem a gyerekkel, úgy mentünk oda, hogy nem tudta hova jár. Nem vette figyelembe a pszichiátriai papírokat, amiket megmutattam neki. Lekezelő, kioktató volt és felületes volt a tudása SNI és BTMN különbségeknél. Leírta, hogy figyelmi gondjai is vannak a gyerekemnek, amikor a szakszolgálatos fejlesztő, az osztályfőnök a ped. véleményben, és a pszichiáter külön papíron is írta, hogy nincs. Ezt mind bemutattam, illetve rajzot és hibátlan dolgozatot is mutattam, meg krétát. Leírta, hogy rosszul rajzol, mikor akkor ment rajzversenyre kiválasztás alapján és rohadt jól rajzol. Leírt egy csomó hazugságot és 5 fejlesztést javasolt hetente szinte minden területre. Kb 20 percet volt bent a gyerekem, és nem kedvelte a nőt, azt mondta, úgy beszélt vele, mint egy hlyével. Velem is. A gyerekemnek sosem kellett felmentés, könnyítés, feladatoknál plusz idő, másfajta értékelés bárminél, semmilyen különleges bánásmód, és nem bírta a csoportos fejlesztésen lévő problémás gyerekek lassúságát és viselkedésgondjait, neki minden ment(ezt leírta a fejlesztő is) mivel nagyon könnyű feladatok voltak. Nagyon felháborodva jöttem el, azt mondta indítsak pert, ha problémám van, mert hogy sosem tudhatjuk, mi lesz majd, ha gondja lesz valamikor és csak jót akar, ez nem bélyeg.. Nem indítottam pert, még volt egy évünk, nem volt annyira sürgős és féltem is. Lakcímet váltottunk, hogy ne hozzá kerüljünk megint.

Most voltunk, pár perc alatt levették az SNIt, valódi vizsgálat történt iskolai anyagból is, nem csak rajzolgatás, felvett vele figyelemtesztet is az új vizsgáló és látszott, hogy nem is értette, hogy korábban miért nem vették le, hisz már sokadik éve magatartással együtt minden jegy ötös(minden dolgozatnál is) normál iskolában és pár pillanat alatt végzett mindennel a gyerekem, a figyelem teszten is minimum átlagos teljesítménye van, hiba nincs benne és a sorok fele sikerült kb, talán kicsit több is. Ez a hölgy minden papírt megmutatott, és elmondta miket csináltak. A rendszer itt is rossz, semmilyen papírt, amit beküldtem nem talált és nem voltak friss információ, de őt legalább érdekelte minden papír, amit bemutattam a helyszínen. Fél pillanat alatt felfogta, hogyha nincs szüksége az iskolában semmilyen segítségre, akkor nem segít neki semmit az SNI státusz, csak a hátrányát tapasztalja. Szorongásra javasolt pszichológust, mert a gyerekem rágja a ceruzáját egy kicsit néha, de ennyi.

Arra gondoltam, hogy panaszt teszek a tavalyi vizsgálóra. Akkor is éreztem, hogy nincs rendben, előítéletes és tájékozatlan, lekezelő volt, de most döbbentem rá, mekkora különbség is van a két vizsgálat, szakértelem és bánásmód között. A mostani vizsgáló volt a fiatalabb, a tavalyi az idősebb. Biztos, hogy nem csak velünk volt ilyen, egyszerűen nem való a pályájára.

nov. 13. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
9-es. Azért azt, hogy kinek volt igaza eldönti majd a fő fő akárki, aki nagyon fog neki örülni, hogy ilyen munkaerő dolgozik náluk, aki miatt megy egy ügy...nálunk ilyen esetben megy a dühöngés és nagyon megráncigálják az adott dolgozót hiába nem csinált semmit, nevet rontott, pont elég. A másik kevés a szakember, akkor az a kevés maradjon ekkora barom? Ha olyan orvos dolgozik, aki éppen átcsúszott, vakbelet még sose operált meg jól, de nincs más, akkor csinálja ő a gyerekednek nyugodtan? És ha tetszik, ha nem egy két szinte nyugdíjas mellett sokszor a fiatalabbnak több esze és rálátása van, friss képzéssel, friss dolgokkal. Amúgy se kor kérdése, nálunk van olyan 40 éve ott dolgozó is aki már az első évemben is tőlem kérdezett, mert olyan buta, mint a tök. Ennyi. Azért ne mosdassunk már ki mindenkit. Már nincs értelme nyilván, akkor kellett volna jól odatenni neki. Ebbe egyetértek. Az sni meg egy nagy hátrány eleve.
nov. 13. 19:25
 12/18 A kérdező kommentje:

Amikor odamentünk, már másfél éve “oké volt” a gyerekem, akkor ment rajzversenyre pont a vizsgálatnál, matekversenyre és akkor minden dolgozata hibáltan volt és idő előtt végzett, ez mind leírva, bemutatva. Hívták szülinapi bulikra a társai, voltak barátai, járt különórákra, magatartás is ötös.

A fiatal kb 25 körüli, az idős meg 55 legalább. A fiatal végigvette vele a teszteket(az én gyerekem 4-5 lapot lapot töltött ki pár perc alatt és írt pár soros fogalmazást:), az idős csak rajzoltatta fa, család és valami köröket időre másolós rajzzal és beszéltette. Talán az lehetett más, hogy pszichológus volt az idős, a fiatal meg gyógyped a vizsgálat alapján, de nem kérdeztem a végzettségét. A gyerekem az idős lekezelő modorát nem bírta. Nem mondott neki semmi rosszat, csak felvette a művigyort és a babás hangnemet, mintha sérülthöz beszélne és a gyerekemnek feltűnt és frusztrálta. Nem a gyerekem változott, a vizsgáló volt más hozzáállásra és az, amiket csináltak.

Ugyanolyan(szerencsére), mint másodikban volt. A fiatalabb hölgy a központban van, a másik “csak” egy kirendeltségen. Az idős rosszul használt kifejezést, és nem tudott dolgokat, és meg volt győződve arról, hogy Bpn huszon valamennyi nyolcosztályos gimi van, ami fogadná. Dehogy van. A hülye dupla auti-adhds SNIvel csak a Szilágyi fogadta volna, Bpn eleve nincs ennyi nyolcosztályos.

Mert miért legyen rajta, ha nem segít? De komolyan! És három gyereknek számította, mikor kettőnek is számíthatta volna, heti 5 fejlesztéssel.

Hjajj.

Nehéz lesz továbblépni. Nem találtam amúgy meg a nevét az oldalukon, nem tudom, hogy tudnám megnézni.

nov. 14. 05:39
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Ja hogy te azért morogsz hogy nem veszik fel egy 8 osztályos elit gimibe igy.

Fiam IS okos magas IQ szépen rajzol,matek történelem kitünö végig 8 osztályon keresztül de elkalandozik a figyelme,igy tanár elötti padba kellett mindig ülnie.

Bocsi de Autismus nem lehet levetetni vagy AZ valaki vagy nem,adhd nem tudom .

De ezek szerint lenne neki valo gimi csak AZ a választás neked nem tetszik.

nov. 14. 06:40
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi, de már levették normális helyen értelmes embernél és nem is értették minek volt rajta.. és 90 pont körüli felvételiket ír 45 perc alatt. Nem kalandozik el a figyelme;)

Van, egyedül a Szilágyi venné fel így(ők is csak papíron), de mi nem vagyunk olyan gazdagok, illetve nem nyelvprofilú osztályba szeretném rakni első sorban.

Nem hiszem, hogy meg kellene indokolnom miért szeretnék 15 választási lehetőséget 1 db helyett úgy, hogy a gyerekemnek semmilyen nehézsége nincs az iskolában, de összehazudott róla mindenfélét egy előítéletes szakmájában rosszul teljesítő nő, aki a felette álló pszichiáteri papírt(hogy nem adhds) is figyelmen kívül hagyta.

Gondolom irigység az megvan.. az enyém mindig máshol ül, most az utolsó előtti padban a két legrosszabb gyerek közt, és teljesen rendben van. Egyszerűen erős gimiben van a helye mert jóképességű, az osztálya színvonala meg sok ukrán gyerek, két spanyol, és több btmn/snis, akiknek mind kell segítség valamilyen szinten. Talán 3 papírmentes gyerek van az osztályban az ukránokon felül. Innen el kell vinnem, nem üti meg a szintet. És nem feltétlen a Radnótit szeretném, csak a HVG százas lista közepét.

nov. 14. 08:35
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
persze te gyerekddröl össze hazudtak mindent azért kapta kodott anak idején nem azért mert tényleg az.
nov. 14. 12:51
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem, akkor rá volt szorulva, de 3 éve nincs, mert semmilyen baja/jele nincs annak az iskolában, amit a kódjai takarnak, illetve nem adhds. Azért kapta a kódot, mert szorongás miatt nem mindig volt együttműködő és ugyanaz a doki vette le, aki rárakta, ráadásul magától.

Az volt a hazugság, hogy rosszul rajzol, rossz a figyelme, támogatásra szorul az iskolai feladatok, kompetenciák és beilleszkedés terén és hogy segítséget jelent neki az SNI besorolás. Ez így cakumpakk kamu volt akkor is és most is, a nő előítéletei diagnózisok alapján.

Ma gratulált egy számomra idegen tanár a gyerekemhez, hogy milyen szerteágazóak az ismeretei, mindent megjegyez, rengeteget tud és a leggyorsabban, legszebben tölti ki hibátlanra a feladatlapokat. Azt is mondta, hogy a véleményét nehezen tudja magában tartani:) Megkérdeztem a gyerekem ez mit takarhat: a tanárnő bátorítja azokat, akik rosszat mondanak és nem mondja, hogy nem úgy van, mert szerinte nincs rossz válasz(a gyerekem szerint meg van:)) ilyen apróbb dolgai vannak csak, ez kicsit sem nehézség és kicsit sem igényel más bánásmódot, egyszerűen helyre lehet tenni, hogy ne szóljon bele és a többi tanárnak lazán megy, a többi gyerek nehezebb az enyémnél jóval. Kedvelik a tanárok és a gyerekek nagyrésze is nem csak azért, mert okos, hanem rendes is.

nov. 14. 16:26
 17/18 anonim ***** válasza:
15ös négypipás, neked mi a bajod? Ekkora gond van otthon?De komolyan. Akkora frusztrációd van hogy ordítva lejön a soraidból..
nov. 14. 17:38
 18/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nehéz, akinek kicsit más a gyereke és pláne akkor nehéz, ha tudod, hogy más más gyereke "javul" a tiéd meg épp nem. Én is átéltem, mikor mi voltunk mélyen és még most is hullámok rámtörnek a korábbi dolgok, azért is akasztott ki a régi szakszolgálatos, mert akkor már egy ideje stabil volt a gyerek, mégis féltem, hogy visszatér a régi állapota.. tegnap is mikor kérdezték, hogy én vagyok-e xy anyukája, rendesen levert a víz, hogy összeomlik a valóságunk és tönkremennek a dolgok újra, de kellemes meglepetés ért. Az ilyet soha nem lehet kiheverni, akkor sem, ha nagyon sokáig mennek jól, még mindig minden nap nagyon izgulok, mi lesz ma.. illetve tudom, hogy nekünk iszonyú mázlink van, de más "kisebb" mázlija is sodaszámba megy, ha csak nyolcadikban felvételizik is a gyereke jó helyre, már akkor is az elképesztő kivételhez tartozik, és nehéz lehet megélni, hogy más ezt is felülmúlja.. nálunk bölcsiben/oviban mentek nagyon rosszul a dolgok, illetve első osztály első féléve volt a mélypont.
nov. 15. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!