Tennél panaszt a szakszolgálatosra utólag?
Tavaly volt a gyerekem vizsgálaton, SNIt akartam levetetni, mivel nincs rá szüksége és csak gátolja(órákról viszik ki fejlesztésre, amit utál és nincs hasznára, illetve felvételinél hátrány). Nem kérdezett tőle iskolai anyaggal kapcsolatos dolgokat, nem kérte el a könyveit, pedig bevittük, nem érdekelte. Nem frissültek az anyagok sem, amiket előre elküldtem a gyerekkel, úgy mentünk oda, hogy nem tudta hova jár. Nem vette figyelembe a pszichiátriai papírokat, amiket megmutattam neki. Lekezelő, kioktató volt és felületes volt a tudása SNI és BTMN különbségeknél. Leírta, hogy figyelmi gondjai is vannak a gyerekemnek, amikor a szakszolgálatos fejlesztő, az osztályfőnök a ped. véleményben, és a pszichiáter külön papíron is írta, hogy nincs. Ezt mind bemutattam, illetve rajzot és hibátlan dolgozatot is mutattam, meg krétát. Leírta, hogy rosszul rajzol, mikor akkor ment rajzversenyre kiválasztás alapján és rohadt jól rajzol. Leírt egy csomó hazugságot és 5 fejlesztést javasolt hetente szinte minden területre. Kb 20 percet volt bent a gyerekem, és nem kedvelte a nőt, azt mondta, úgy beszélt vele, mint egy hlyével. Velem is. A gyerekemnek sosem kellett felmentés, könnyítés, feladatoknál plusz idő, másfajta értékelés bárminél, semmilyen különleges bánásmód, és nem bírta a csoportos fejlesztésen lévő problémás gyerekek lassúságát és viselkedésgondjait, neki minden ment(ezt leírta a fejlesztő is) mivel nagyon könnyű feladatok voltak. Nagyon felháborodva jöttem el, azt mondta indítsak pert, ha problémám van, mert hogy sosem tudhatjuk, mi lesz majd, ha gondja lesz valamikor és csak jót akar, ez nem bélyeg.. Nem indítottam pert, még volt egy évünk, nem volt annyira sürgős és féltem is. Lakcímet váltottunk, hogy ne hozzá kerüljünk megint.
Most voltunk, pár perc alatt levették az SNIt, valódi vizsgálat történt iskolai anyagból is, nem csak rajzolgatás, felvett vele figyelemtesztet is az új vizsgáló és látszott, hogy nem is értette, hogy korábban miért nem vették le, hisz már sokadik éve magatartással együtt minden jegy ötös(minden dolgozatnál is) normál iskolában és pár pillanat alatt végzett mindennel a gyerekem, a figyelem teszten is minimum átlagos teljesítménye van, hiba nincs benne és a sorok fele sikerült kb, talán kicsit több is. Ez a hölgy minden papírt megmutatott, és elmondta miket csináltak. A rendszer itt is rossz, semmilyen papírt, amit beküldtem nem talált és nem voltak friss információ, de őt legalább érdekelte minden papír, amit bemutattam a helyszínen. Fél pillanat alatt felfogta, hogyha nincs szüksége az iskolában semmilyen segítségre, akkor nem segít neki semmit az SNI státusz, csak a hátrányát tapasztalja. Szorongásra javasolt pszichológust, mert a gyerekem rágja a ceruzáját egy kicsit néha, de ennyi.
Arra gondoltam, hogy panaszt teszek a tavalyi vizsgálóra. Akkor is éreztem, hogy nincs rendben, előítéletes és tájékozatlan, lekezelő volt, de most döbbentem rá, mekkora különbség is van a két vizsgálat, szakértelem és bánásmód között. A mostani vizsgáló volt a fiatalabb, a tavalyi az idősebb. Biztos, hogy nem csak velünk volt ilyen, egyszerűen nem való a pályájára.
Akkor nem tudtam mihez viszonyítani, féltem, hogy mi lesz, és nagyon ideges voltam. Alapvetően így egy év távlatából szívtunk miatta és elsírtam magam kiabálásnál a vizsgálaton, jó nagy trauma lett, ahogy számonkért, hogy akadályozom a gyerekem fejlődését, akinek sok segítség kell/kellhet, mert nem olyan, mint mások. Azzal akadályozom, hogy eltüntetném az snit.
Trauma volt rendes, egy korlátolt és buta nő. Most került a kezembe olyan papír, ami a szakmájában az ő nézeteit, megállapításait vonja kétségbe. Tudtam, hogy így van, mint ahogy a mostani hölgy mondta, de a fellépése és a lelki zsarolása, tévinformációi miatt féltem lépni. Már nem félek, és az új papírral nem csak egy problémázó anyuka lennék, aki “nem akarja elfogadni, hogy a gyereke súlyos eset és bármikor komoly segítséget igényelhet, és megfosztaná a fejlesztéstől, ami a gyerek érdeke”
Rémálmaimban jön elő az eset. Az a nő meg talán most is mások gyerekét húzza le. Most van csak olyan papírom, amivel hitelesen tudnék reklamálni, mert egy kollégája(magasabb szinten) nézte meg a gyerekem a központban.
Remélem már kirúgták, rákeresek egyáltalán ott dolgozik-e mégyy
Azok miatt, amiket leírt egy sikeres próbanap után nem vették fel, mert ugyan tudták, hogy SNIs, de nagyon problémásnak állította be a jellemzése és féltek tőle, mi lesz ha. Ezért ki kellett vennem egy albérletet, hogy legyen másik lakcímünk és így váltsunk sulit.. albérletet nem adnak ki 1 hétre.
Fú nagyon sokat szívtunk.
Panaszt is teszel, nem valószínű, hogy lesz bármi foganatja.
Hatalmas a fejetlenség, kevés a szakember, hiány van mindenhol.
Igen, tegyél panaszt, különben nem lesz változás és a következő család is megszívja majd.
Ha van energiád rá, akkor mindenféleképpen.
nekem 2 sni fiam van ,az országos szakėrtö bizotság vizsgálata nem 20 perces ės sok mindent vizsgálnak iq,beszélgetnek a gyerekel,stb.
ės szülövel is megbeszélik mit javasolnak ės neked ezt alå is kell írni .
az egyik gyerekem sni volt ės 8. osztåly vėgére már csak btm abbol is csak t tanulási nehėzsėgei vanak
måsik maradt SNI mindvégig.
fiam is szépen tud rajzolni mėg is maradt sni még gimnåziumba is .
Mondjuk az fel sem merült, hogy a fiatal szakszolgálatosnak nincs tapasztalata?Illetve,hogy egy év alatt fejlődött sokat a gyereked?
Teljesen felesleges tenned bármit.
1.Régen volt.
2.nem biztos,hogy neked van igazad.
3.semmit sem érnél el,olyan kevés szakember van.
4.tudsz bizonyítani bármit?
5.lett bármi komoly kára a gyerekednek az sni miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!