Normális, hogy félek?

Figyelt kérdés
Napokon belül megszületik a babánk. Tervezett, akart gyerek, sokára is jött össze, mindent megtettem, hogy sikerüljön (kivizsgálások, beavatkozások). Szóval nem csak egy hirtelen fellángolás volt, hogy kell egy baba. Mégis most olyan "pánik" van rajtam, nem is a szülés miatt (attól is félek, de ez azon felül van), hogy mit fogok kezdeni egy kisbabával, hogyan fogom ellátni, honnan tudom, mit hogy kell csinálni, megváltozik az egész életünk, stb. Segítségünk nem lesz, ketten leszünk rá a férjemmel, ennek tudatában vállaltuk. De most mégis be vagyok sz.rva rendesen. Valószínűleg az a gond nálam, hogy teljesen hiányzik az a rózsaszín köd, inkább túlságosan is tisztában vagyok a nehézségekkel.
nov. 4. 19:33
 1/4 anonim válasza:
100%

Teljesen normális, hogy félsz. De mivel tisztában vagy a nehézségekkel és fel is készültél valamilyen szinten ezért valamilyen szinten biztos könnyebb lesz!

Sikeres szülést és jó egészséget kívánok neked és a babádnak! <3

nov. 4. 19:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Normális, én is féltem mit fogunk csinálni, pedig próbáltam felkészülni. Ne aggódj, meg fogjátok oldani. Lesznek bénázások, de bele rázódtok majd. Valakinek ösztönből jön minden(én pont nem ez a kategória voltam), valaki folyamatosan tanulja.

Kérj segítséget, ha valamiben nem vagy biztos. Nekem ezen az oldalon is sokat segítettek, illetve a védőnőnk nagyon aranyos, segítőkész.

Kellemes babázást és jó egészséget! 😊

nov. 4. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális.

Nekem több, mint három héttel a kiirt dátum előtt repedt meg a burok, és mikor mondták a kórházban, hogy akkor indítják, majdnem mondtam, hogy ki ne találják, én még erre nem készültem fel 😀 (Mondjuk a fiam is így lehetett vele, mert 3 nappal később volt csak hajlandó kibújni. 😁)

A szobatársak segítettek pelenkázni, a nővérek szoptatni, szóval az alapokat már a kórházban összeszedi az ember általában, a többit meg ráér szép lassan megtanulni.

Az alapvető biztonsági dolgokra kell figyelni (kiságyban nincs semmi, csak a gyerek, nem hagyjuk egy pillanatra sem a pelenkázón felügyelet nélkül pár naposan sem!, tilos túlöltöztetni stb.), és akkor nagy baj nem lesz, hidd el!

Minden jót kívánok nektek! :)

nov. 4. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, tök normális. Nálam ez a második gyereknél is megvolt. :) (Mindkettő tervezett és szeretett gyerek.)
nov. 5. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!