Normális hogy félek a gyermekvállalástól?
28 éves nő vagyok, házas, rendezett anyagi körülmények között élünk, úgyhogy minden adott lenne a gyerekvállaláshoz, mégis félek tőle. A férjem már belevágna a babaprojektbe (imádja a gyerekeket, igazi apatípus) és én is szeretnék egy gyerkőcöt, de megijeszt az egész. Félek a terhességtől, a szüléstől, hogy bármi baja lesz a babának vagy nekem, és a párom egyedül kényszerül majd felnevelni.
Ráadásul nem igazán érzem magam anyatípusnak, a nagyobb gyerekeket szeretem, de az első 1 évet nagyon szívesen kihagynám, őszintén nem tudom elképzelni magam egy pici babával. Az egész terhesség, szoptatás dolog nekem nagyon idegen, zavarba hoz, rossz belegondolni is, hogy nem leszek ura a testemnek. Tudom szörnyen hangzik, valószínű önző vagyok, de így érzek. :/ Másrészt gyereket szeretnék, mindig szerettem volna, csak ezt a kezdeti időszakot hagynám ki.
Volt valaki ilyen helyzetben? Fog ez változni? Ha terhes leszek, meg fognak változni az érzéseim?
Minden választ előre is köszönök!
Hát pedig azt nem tudod kihagyni, kivéve, ha te mész dolgozni és a párod van otthon a picivel. Vannak, akiknek így jó.
Nem tudom milyen lenne a babátok, de nekem éjjel is tok jól alszik, nappal egyre többet van el, lassan 1 éves lesz. Szerintem, amíg nem érzed magad késznek rá, semmiképp ne vállalja, csak mert a férjed már bele vagna. Mond el neki ezeket, segíteni fog. A másik, az, hogy baja lesz a babának stb, ezt magadban kell elrendezni, a te félelmed, nem biztos, hogy bármi baj lesz... KB 10/1 komplikált eset van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!