Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő után mondtad,...

Mennyi idő után mondtad, volna, hogy szó se lehet cseréről, ha kiderül, hogy elcserélték a gyereked a kórházban?(Elméleti hülye kérdés 😁)

Figyelt kérdés
Szóval nagyon ráérek és azon gondolkodtam, hogy lehet a gyerekem ennyire tökéletes. Innen jött, hogy mi lenne, ha kiderülne, nem is az enyém? (Nem derülhet, tuti, az enyém.) Gondolom, olyankor az ember mindkettőt akarná, mert van egy kötődés az addig nevelt felé, ugyanakkor ott van, hogy hagyjam másnál, akit 9 hónapig a szívem alatt hordtam? Persze, biztos így van ezzel a másik anyuka is. Tehát lehetetlen. Most nem a jogi szabályozás érdekel, hanem, hogy nálatok mikor volt olyan erős a kötődés, hogyha választani lehetne, azt mondtad volna, hogy nem érdekel, hogy nem ő vérszerinti, semmiért nem adnád?

nov. 4. 16:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Már az első együtt töltött napon is a szívem szakadt volna meg, ha meg kellett volna válnom tőle.
nov. 4. 16:21
 2/12 babyboom567 ***** válasza:
89%
Nagyon hamar. És nem csak te gondolkodsz ilyenen,én is gondolkodtam,és elmélkedtünk ezen a férjemmel.Az egészen biztos, hogy nem adnám vissza, de nem is kérném vissza a másikat.
nov. 4. 16:24
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk úgy egy éves koráig. Nem miattam, én örökbe is fogadnék ha kéne, de egy gyereknek mégis mekkora trauma, hogy elcserélték anno és nem kellett vissza az igazi szüleinek, inkább nevelik a másikat? 1 évesen korig talán még nem lenne trauma ha kiemelik az addigi környezetéből, utána már necces.
nov. 4. 16:31
 4/12 babyboom567 ***** válasza:
100%
A gyereknek a "vérség" semmit sem jelent míg kicsi.A gyereknek az lesz az "anyja,apja,nagyanyja stbstb" akitől ezeket az érzéseket megkapta.
nov. 4. 16:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Esély se lett volna elcserélni. Végig velem/apjával volt, saját ruhában, és az öcsém kiköpött mása.

Azonnal kötődtem hozzá, nem tudom, visszacseréltem volna-e ha elcserélik. Pár hónapos babaként talán mèg igen. Nagyobbb gyereknèl inkább szoros kapcsolatot tartottunk volna a màsik családdal.

nov. 4. 17:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

2 és 4 évesek a lányaim. Most azon túl, hogy le sem tagadhatnánk a rokonságot, ha kiderülne, hogy a kórházban valamilyen úton-módon kicserélték őket, nem érdekelne. Őszintén. Ők az enyémek. Vér ide vagy oda, velem vannak, amióta hazajöttünk a kórházból, tökéletesek, csodálatosak, imádom őket, ha bekopogna hozzám egy némber, hogy márpedig ő a biológiai anyjuk, cseréljük vissza, biztos elhajtanám. Nem vinne rá a lélek, hogy őket egy ilyen "családcsere" jellegű traumának kitegyem, na meg nyilván engem sem hagyna hidegen a búcsú. Az én elméleti biolgóiai gyerekemmel szemben is ugyanez lenne az aggályom- ő már azt az életet ismeri, azokat az embereket, nagy trauma lenne neki, ha hozzám kéne alkalmazkodnia. Mondjuk ha azt látnám, hogy rossz családba került, mittudomén, drogosok, alkeszek, bántalmazók, stb, akkor azért magamhoz venném, de nem adnám a nálam levőket cserébe. Akkor már inkább örökbe fogadnám őket vagy valami.

Szerintem ez a heves érzés, hogy nem adnám őket semmiért és senkiért viszonylag hamar eljött. Pár hónapos korukban már biztosan megjelent, amikor már a "valós" kötődés kezdett alakulgatni. Amikor a személyiségük kezdett megjelenni, amikor már nem csak úgy bambultak bele a világba, hanem tényleg LÁTTAK, engem, a szemembe néztek és mosolyogtak a látványomra, amikor én tudtam csak egyedül megnyugtatni őket meg ilyenek. Amikor ez a fajta kapcsolat már létrejött, akkor onnantól számomra már nem volt visszaút. De nyilván az idő előrehaladtával ez egyre nehezebb lenne.

Szerencsére részemről is nagyon maximum elméleti a kérdés, a kórházban sem vitték el őket soha, egy percre sem a szemem elől, a hallásvizsgálat volt az egyedüli, amikor az ajtó túloldalán várakoztam, de hát azért addigra már felismertem a gyereket ezer közül is :)

nov. 4. 18:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Persze, nekem is egyértelmű, hogy sose adnám. A kérdés inkább a "másik". Én már terhesen is annyira szimbiózisban voltam vele, hogy még sírtam is szülés előtt, hogy már nem lesz a hasamban😂 Szóval, ha kiderülne, hogy ő egy másik gyerek volt, akkor róla le tudnék-e mondani, mert az itthon lévőről ugye, nem. (Azért megnyugtató a tudat, hogy a kettő biztosan ugyanaz.)
nov. 4. 18:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerekkel nekem nagyon lassan jött az érzés, kemény volt az eleje.

Amikor 7 hónaposan intenzívre került és majdnem elveszítettük, na akkor ébredtem rá, hogy mennyire sokat jelent, mennyire szeretem. Onnantól lettem anya.

Másodikkal az volt a fura, hogy míg vártam, folyton aggódtam, hogy vajon hogy fogom annyira szeretni őt, mint a nagyot,

aztan bumm megszületett és rögtön imádtam.

nov. 4. 18:31
 9/12 anonim ***** válasza:
itt olvashatsz igaz történeteket: [link]
nov. 4. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kb fél éves korában alakult ki az hogyha kiderülne hogy mégsem a mienk akkor is már ő marad mert nekem ő a gyerekem. Én ilyen esetben szerintem nem is tartanám a kapcsolatot a vérszerinti gyerekkel.
nov. 5. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!