Ha valami oknál fogva kiderülne pár év után, hogy a kórházban elcserélték véletlenül a gyereked, mást neveltél eddig, mit tennél?
Nem mindig marad az addig nevelő szülőnél a gyerek, pont azért mert lehet dönteni. Nem is olyan régen volt hír arról, hogy egy meddőségi centrumban a visszaültetendő embriókat cserélték el és ott is később megkapták a vérszerinti gyereket a szülők.
Egyébként sajnos nem tudom elképzelni én mit tennék hasonló esetben, mert az én babám végig velem volt miután megszületett, tehát nem is volt lehetőség arra, hogy elcserélődjön.
5!
"Nem mindig marad az addig nevelő szülőnél a gyerek, pont azért mert lehet dönteni. Nem is olyan régen volt hír arról, hogy egy meddőségi centrumban a visszaültetendő embriókat cserélték el és ott is később megkapták a vérszerinti gyereket a szülők."
Erre reagáltam, de ne zavarjon. Emellett pedig egyértelműen elméleti kérdést tett fel a Kérdez ő, nem relevans,hoyg a te esetedben szerinted iylen nem tortenhetett volna még.
Nehéz kérdés, és nagy terhet ró a gyerekre is. Ha marad az őt nevelő családban, kb ugyanúgy el kell magyarázni neki a dolgokat, mint egy örökbe fogadásnál... hiszen majd nem fogja érteni, hogy neki miért az a vércsoportja, ami, hogy neki honnan lehet öröklődő (mitudomén) szívbetegsége, stb...
És gondoljatok bele abba a teherbe, amit mondjuk ez utóbbi ró a családra. Kiderül mondjuk egy genetikai betegség az általam nevelt gyereknél, akiről tudom, hogy nem az enyém, de ilyen-olyan indokkal, észérvekkel meggyőztük magunkat, hogy az a saját, akit nevelünk, féltünk, gondoskodunk róla... és meghal egy másikl család öröklődő betegsége miatt. És ott a tudat, hogy de a VÉR SZERINTI gyerekem meg ott van egészségesen azoknál, akiknek a hülye génjei miatt meghalt az enyém...
Szerintem erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Hosszas pszichológiai vizsgálatok kellenek, hogy a család mely terhet tudja jobban viselni.
Én is onnan közeliteném meg a dolgot hogy visszaadnám e azt a gyermeket akit én nevelek annak tudatában hogy az enyém. A válasz NEM. Nem tudnám visszaadni.
A másik hogy megőrülnék ha belegondolnék abba hogy az én vér szerinti gyermekem valahol a világban van és nem velem. Nem tudom mit tennék. Valószinűleg mindkét gyereket akarnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!