Miért van az, hogy sok családban csak fiúk vagy lányok születnek?
A mi családunkban, főleg anyai oldalról, szinte csak lányok vannak. Én egyke vagyok, de anyukámnak és nagymamámnak is csak lánytestvérei vannak.
A férjem családja pont fordítva, náluk generációk óta szinte csak fiúk születtek.
Nekünk egy kisfiunk van, ő valószínű egyke marad, de férjem bátyjáéknál is csak fiúk születtek.
Mi lehet ennek az oka? Van rá valami tudományos magyarázat?
Passz, de elgondolkodtató kérdés amúgy.
Ismertem én is olyan családot, ahol 5 fiú született. Hatodjára összejött egy kislány.
Nekem 3 lányom van, mi úgy gondoltuk, itt megállunk.
Hát, nem így lett, decemberre várjuk a fiút 😁
Hát nálunk is pont így volt.
Nekem csak lány testvéreim vannak, előző házasságomból nekem is csak lányaim vannak. Aztán összejöttem a párommal, neki 3 fiú testvére van és végre nekünk is kisfiunk született.
Nem hiszem hogy csak véletlen.
Nálunk meg teljesen össze-vissza van. Apukám részéről nagypapámék ketten voltak fiúk testvérek, aztán nekik is 2-2 fiú született, eddig még meg is állna az elmélet, de utána a 4 fiú közül egynek nem lett egyáltalán gyereke, egynek 2 fiú, egynek 2 lány, egynek pedig egy fiú és egy lány. :D Nagymamámnak egy fiú testvére volt.
Másik oldalon nagyszülők sokan voltak testvérek, vegyesen fiúk, lányok, anyukámnak egy fiú testvére van.
Nekem eddig egy fiam van, a húgomnak meg egy lánya.
Férjem családjában anyukájáék ketten voltak lányok testvérek, mindkettőjük egy fia van, apukájának egy lány testvére van, akinek 2 lánya és egy fia van. Itt sincs semmi nemek szerinti halmozódás.
Aposom csaladja ugy nez ki, hogy 11 fiu es 3 lany az arany. A 3 lany az aposom noveret, ferjem unokatestveret es a lanyunkat jelenti. A 11 fiu pedig aposom, a ket fia, a ket fianak osszesen 4 fia, aposom batyja, az o egyik fia, illetve a ferjem nagynenjenek ket fia.
Anyosomnak meg huga van, ok ketten vannak lanyok, anyosom huganak harom lanya van, az egyiknek fia es lanya is, a masiknak csak lanya.
Nalunk vegyesen. Apai nagymamamek negyen voltak lanytestverek. Apamnak batyja volt, neki ket fia, abbol az egyikuknek fia es lanya is. Apam egyik unokatestverenek ket fia. Apam rengeteg unokatestverei kozul voltak vegyes parok, voltak fiu-fiu es lany-lany parok is.
Anyameknal nagyjabol egyensulyban voltak a parositasok. Mamanak occse volt, papanak novere. Unokatestverek kozul sem volt valamelyik nem tobbsegben, aranyosan osztodtak el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!