Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teljesen random (nem ismert)...

Teljesen random (nem ismert) emberek miért teszenek ki olyan képet, ahol kitakarják a gyerek arcát? Annyira értelmetlen.

Figyelt kérdés

Tudom a kérdés költői, és majd jön mindenféle válasz, hogy az ő döntése. És valóban az is. De most őszinten, mennyire idegesítő dolog már.

Akkor inkább ne tegyen ki semmit. Annyi ilyet látok. Elmennek fotózásra🤌 fizet érte csomó pénzt, hogy kirakhassa (meg nyilván magának is-de ha csak arról lenne szó ki sem rakná) és kirakja, hogy kis szivecskével letakarja a gyerek arcát. De ez miert jó?

Nem ismerősnél láttam. Tényleg random, pl instagrammon. És van mondjuk 200-5000 követője max. Ez miért? Flancolás hogy márpedig ő nem teszi ki a gyerekét, de azért lássa mindenki, hogy gyereke van?

Nekem is van kettő, egy 6 meg egy 1 éves. Kb van fent róluk összesen 5-6 kép. Semmi kompromitáló. A törnéteimet, kb ezer évente csak 15-20 ismerőssel osztom meg, amugy a többi képet is csak ismerősök láthatják. Nem mondom hogy ez a normális vagy mindenkinek igy kellene. De ha nem akarnám megmutatni, akkor inkább semmit se raknék ki. Ennek meg annyira 0 értelme. Es főleg azt nem értem, hogy ismeretlen (magat influencernek gondolo😃) egyéneknek ezt miert kell. Őszinten a kutyát nem érdekli a gyereke.

Közben pl a többi képe között (most annak akit pont láttam) simàn van olyan hogy a kislány (ugyan háttal) de egyszál törölközőben van. Vagy egyszál pelusban, arca kitakarva a gyerekmedencében. Ha a visszaéléstől fél, akkor ilyet megosztani nyilvánosan-szerintem-sokkal rosszabb mint egy bájos képet, amin látszik a gyerek arca.

Bocs, ha valakit nem érdekel az ilyen kérdés, alapból engem is hidegen hagy ki mit csinál..csak ezt annyira feleslegesnek és irritálónak talàlom..nem is ertem..

okt. 10. 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Egy véleményen vagyunk. 🙂‍↕️
okt. 10. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom mindenképpen be akarja mutatni a körítést (drága profi fotózás, fasza háttér például utazás esetén, márkás ruha a gyereken vagy játék stb... ez az egész nem a gyerekről szól.
okt. 10. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Az ilyen képeknél a figyelem az eseményre vagy szituációra irányul nem a babára
okt. 10. 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
3: akkor tegyen ki az ilyen eseményekről olyan képet, amin nincs rajta a gyerek, gondolom azért van ilyen....
okt. 10. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Nem is értem, minek kitenni.
okt. 10. 11:41
 6/9 anonim ***** válasza:
96%
Mert alapvetően egyetèrt azzal, hogy a gyerek arcàt ne tegyük ki kérdezés nélkül, mert nem illik, stb., de közben benne is ott van az érzés, hogy elismerésre vágyik másoktól, mert szép családja, gyereke van.
okt. 10. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:
95%

Engem azok a képek "borítanak ki" ahol a baba vagy a gyerek egy-egy testrésze látszódik.

Pl. elmennek nyaralni és kikerül egy kép ahol a gyerek lába a víz alatt van, de se egy hal, se korall vagy valami ami érdekes lenne. Csak egy víztorz gyerekláb.

Konkrétan ismerősöm rakott ki folyton ilyen képeket.

Síeltek, és lefényképezte ahogy a gyerek fülcimpája kikandikált a sapka alól :D

okt. 10. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is van ilyen ismerősöm. A saját gyerekét dugdossa a világ elől, csak úgy oszt meg képet, hogy háttal van a gyerek vagy csak 1-2 testrésze látszik de azért az én gyerekemről szemrebbenés nélkül küldött tovább videót másoknak a megkérdezésem nélkül, ami tök véletlenül derült ki. Hozzáteszem meg sem kérdezte, hogy egyáltalán képet-videót csinálhat-e róla a szülinapi köszöntésén. Egyébként ő azzal indokolta, hogy nem mutatja meg a gyereket, mert sok a pedofil meg bárki visszaélhet a képekkel. Ebben is van azért igazság de ő is büszke a gyerekére meg az anyaságra és azért rak fel úgy képet, hogy semmi sem látszik. A másik véglet aki napi/heti szinten telepakolja a fb-ot szerencsétlen gyerekeivel. Alkalmanként 5-20 kép között pakol ki. Borzasztó.

Én ritkán osztok meg képet róluk, az is inkább sztoriba megy. De nem rejtegetem őket.

okt. 10. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:
96%

Túl sokat foglalkoztok másokkal, az a helyzet...

Én sokszor még az ismerőseim képeit is telibe fosom, nemhogy vadidegen emberekét...

okt. 10. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!