Miért néz le a családom? Baj, ha nem akarom megtanítani magyarul a babámat?
Hát, elég gáz.
A további véleményem inkább nem irom ide, ma egész nap kultúrált volam eddig...
Hát ezt most tényleg nem értem miért itt kérdezed meg magyar anyukák között? :( Gondolod majd azt írjuk hogy igen tök gáz a magyar nyelv és igazad van? Megmondom őszintén nekem is nagyon rosszul esne ha a lányom mondjuk nem akarná magyarul (az ANYAnyelvén) megtanítani a gyerekét, vagy ha mondjuk tesómék akik Amerikában élnek nem tanítanák magyarul egyáltalán a gyerekeiket...
Rosszul esne és nem érteném. De biztos én vagyok korlátolt :)
szerintem nem baj. persze azért az alapokat megtaníthatnád neki.
hasznát venni nemigen fogja.
még valami.
azért gondold át, hogy egy válás esetén egyedül is lenne-e elég pénzed kint élni, gyereket nevelni, mert ha haza kéne költöznöd, akkor azért nem hátrány, ha már beszéli a magyart.
1. Minden gyerek nyer a kétnyelvűséggel, ha neked balinéz lenne az anyanyelved, akkor is baromi nagy előnnyel indulna, ha az angolon kívül anyanyelvi szinten beszélné. A kétnyelvű emberek baromi könnyen tanulnak ugyanis meg általad hasznosnak tartott nyelveket pl francia, spanyol (ezeket még az angolszász kultúrákban is becsülik valamire)
2. Csak akkor teszel jót neki, ha olyan fokon beszélsz angolul, hogy a körülötted élő anyanyelviek sem jönnek rá, hogy külföldi vagy. Ha ennél rosszabb az angolod, akkor a te akcentusodat sajátítja el a gyerek, esetleg a szókincse hagy maga után kívánnivalókat. Gondolom, hogy baromi profi vagy, de olyan szólásokat pl, hogy "Suba subához, guba gubához" és társai tudsz csípőből mondani neki?
3. Elég szomorú, hogy neked az anyanyelv ennyit jelentett, amin a te édesanyád tanított beszélni neked
4.A férjedet sem értem, neki mindegy???
Ha neked is angolul beszélt az anyukád és a te anyanyelved is az angol, akkor visszavonom.
1 nyelvész-nyelvtanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!