Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnék könnyen megtanítan...

Hogy tudnék könnyen megtanítani egy amerikai fiút magyarul? (Ő is meg akar tanulni, nem én erőltetem)

Figyelt kérdés

Szóval, eddig annyit tud, hogy szia, jó éjt, szeretlek, kedvesem. Most az a kérdésem, hogy hogyan tudnék neki ilyen hangokat megtanítani, mint: gy,ty,ly,(próbáltam az ly-t úgy magyarázni neki, hogy csak az ipszilont nézze, de úgy i- nek ejti, most azt írtam neki, hogy az ly olyan, mint náluk a yes- ben az y, de valahogy ezt nem érti, li- nek ejti még.)Ó, és hogy mondjam neki a cs-t?

Tud németül kicsit, tehát a magánhangzókkal (ü, ö) nincs gond, viszont nem tudom az é- t, meg az á-t hogy lehetne neki megmagyarázni, á ügyben ott tart, hogy aa- nak mondja.

Bocs, ha hosszú lett, csak kicsit bonyolult kérdés és megpróbáltam kifejteni, mit is akarok.

2009. nov. 7. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

é : mondjon hosszan ööö-t, aztán ne kerekítse a száját, hanem húzza szét... Mintha "í" betűt mondana. :)

á: mondjon hosszú aaa-t, aztán szintén húzza résre a száját, és tolja még hátrább a nyelvét

Majd írd le, hogy sikerült-e. :D

2009. nov. 7. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

é: német "gEben"

cs: "biTSCH" vagy "beaCH"

gy: NAGYON kicsit hasonló, mint az "eDucation"

á: majdnem olyan mint az "I"

Legegyszerűbb, hogy az angol szavakat leírod, és mellé fonetikusan, hogy mi hogyan ejtjük. Esetleg olyan szavak mellé is, amiket már ismer, hátha így könnyebb lesz neki :)

És e mellé nagyon fontos, hogy sokat beszélgessetek; figyelje meg, te hogyan ejted ki a szavakat :)

2009. nov. 7. 14:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, "biTCH" akart lenni.. (német hatás.. -_-)
2009. nov. 7. 14:26
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Tudjátok, egyszer mondtam neki magyarul, hogy Szeretlek, és azt mondta, hogy ez egy nagyon gyönyörű nyelv, és meg akarja tanulni :D Valóban a gy hasonlít az education-ra, igazad van, köszi, magamtól, az a baj, nem jövök rá ilyenekre :D
2009. nov. 7. 14:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ly-ra mondhatod neki, hogy úgy kell ejteni, mint a j-t.

Azt hogy miért van két j (j és ly), azt hagyhatod későbbre, vagy mondhatod, hogy just because :)

Ha meg nem tudja azt se kiejteni, akkor mondj, hogy olyan, mint a plaY-ben.

2009. nov. 7. 14:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
ty-re mondhatod, hogy mint a MeTThew-ban (ha jól írom).
2009. nov. 7. 14:53
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
á: hOUse
2009. nov. 7. 14:53
 8/13 A kérdező kommentje:
jaj, köszi! Ezt a j kérdést sem tudtam vele tisztázni eddig, a nevemet is csak azért tudja kimondani, mert (Judit vagyok) nem tudtam vele kimondatni a j-t, mert mindig dzs- nek mondta, és azt mondtam, ejtse úgy, hogy Udit, így most ok neki a nevem, de más j betűs szót még nem tud.
2009. nov. 7. 14:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A j-re még jó példa a yesterday, ott is elég hangsúlyos.

Ty-re pedig a Tuesday.

2009. nov. 7. 15:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

14:25-ös vagyok

"Valóban a gy hasonlít az education-ra, igazad van, köszi, magamtól, az a baj, nem jövök rá ilyenekre :D"

Ezért vagyunk sokan ^^ Amolyan több szem többet lát alapon, több agy többet gondol :D

A ly (j)-re tényleg jó a day! Esetleg mondhatod neki, hogy mondja hosszan [déjjjj] :)

2009. nov. 7. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!