Hogy tudnék könnyen megtanítani egy amerikai fiút magyarul? (Ő is meg akar tanulni, nem én erőltetem)
Szóval, eddig annyit tud, hogy szia, jó éjt, szeretlek, kedvesem. Most az a kérdésem, hogy hogyan tudnék neki ilyen hangokat megtanítani, mint: gy,ty,ly,(próbáltam az ly-t úgy magyarázni neki, hogy csak az ipszilont nézze, de úgy i- nek ejti, most azt írtam neki, hogy az ly olyan, mint náluk a yes- ben az y, de valahogy ezt nem érti, li- nek ejti még.)Ó, és hogy mondjam neki a cs-t?
Tud németül kicsit, tehát a magánhangzókkal (ü, ö) nincs gond, viszont nem tudom az é- t, meg az á-t hogy lehetne neki megmagyarázni, á ügyben ott tart, hogy aa- nak mondja.
Bocs, ha hosszú lett, csak kicsit bonyolult kérdés és megpróbáltam kifejteni, mit is akarok.
Van egy ausztrál srác a youtube-on, aki magától tanul magyarul. Írd be a keresőbe, hogy Ausztrál Tom, találsz egy csomó videót, na ő ad tippeket, hogy angol anyanyelvűeket hogyan taníts magyarul.
A hangokkal, főleg a gy, ty-vel biztos sok gondja lesz az elején. Próbálja úgy ejteni, hogy a nyelvét a szájpadlásához szorítja. Idővel majd belejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!