Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnék könnyen megtanítan...

Hogy tudnék könnyen megtanítani egy amerikai fiút magyarul? (Ő is meg akar tanulni, nem én erőltetem)

Figyelt kérdés

Szóval, eddig annyit tud, hogy szia, jó éjt, szeretlek, kedvesem. Most az a kérdésem, hogy hogyan tudnék neki ilyen hangokat megtanítani, mint: gy,ty,ly,(próbáltam az ly-t úgy magyarázni neki, hogy csak az ipszilont nézze, de úgy i- nek ejti, most azt írtam neki, hogy az ly olyan, mint náluk a yes- ben az y, de valahogy ezt nem érti, li- nek ejti még.)Ó, és hogy mondjam neki a cs-t?

Tud németül kicsit, tehát a magánhangzókkal (ü, ö) nincs gond, viszont nem tudom az é- t, meg az á-t hogy lehetne neki megmagyarázni, á ügyben ott tart, hogy aa- nak mondja.

Bocs, ha hosszú lett, csak kicsit bonyolult kérdés és megpróbáltam kifejteni, mit is akarok.

2009. nov. 7. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ausztrál srác a youtube-on, aki magától tanul magyarul. Írd be a keresőbe, hogy Ausztrál Tom, találsz egy csomó videót, na ő ad tippeket, hogy angol anyanyelvűeket hogyan taníts magyarul.

A hangokkal, főleg a gy, ty-vel biztos sok gondja lesz az elején. Próbálja úgy ejteni, hogy a nyelvét a szájpadlásához szorítja. Idővel majd belejön.

2009. nov. 7. 19:05
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, ennek utánanézek. És szerintem ő nézeget bizonyos oldalakat egyébként (legalábbis sztaki szótárt minimum, mert a múltkor mondott valamit MSN- en, erre mondtam neki poénból magyarul, hogy okos vagy, erre azt írta, "Thank you for calling me clever", tehát megértette, pedig ezt még nem tanítottam neki :D
2009. nov. 7. 19:33
 13/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a google fordítót használja. :)
2009. nov. 7. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!