Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban felelőtlenség lenne...

Valóban felelőtlenség lenne így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Én 26 éves vagyok, a párom 29. 8 éve vagyunk együtt, 7,5 éve pedig együtt is élünk.

Nagyon szeretnénk már babát vállalni, de egy “kedves” rokonunk, akivel bizalmi alapon megosztottuk a terveinket, azt mondta, felelőtlenek vagyunk, mert nincs saját ingatlanunk. Utóbbi igaz is, albérletben élünk.

Mindkettőnknek 2 diplomája van, stabil munkahellyel. A bevételünk havonta nettó 1 millió Forint. Én gyógypedagógus, illetve óvodapedagógus vagyok, így munkám mindig lesz, emiatt nem kell aggódnom.

A párom egyke, így ő majd örököl egy 3 szintes családi házat (természetesen nem azt várjuk, hogy ez mikor következik be). Lenne hova mennünk, ha baj lenne, de egyelőre inkább maradnánk Budapesten, mégha albérletben is. Az én oldalamról is lenne hova menni, ha úgy adódna.

Mit gondoltok, tényleg felelőtlenül vállalnák gyermeket?

szept. 29. 11:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
78%

Gondolom par eve mar dolgozik es tettek el a jovore penzt valszeg van tartalek.

De van B terv is. Haza koltoznek egy idore valamelyik azulohoz. Ha minden kotel szakad.

Am ovodapedagoguskent kapkodnak majd utana barhol hianyszakma plena a gyógypedagógus.

szept. 29. 15:26
 22/30 anonim ***** válasza:
62%
Ha van minimum 6, de inkább 12 havi megtakarításotok, ami fedezi a költségeiteket, ha mindkettőtök munkája kiesik, és mellette B tervként ott a család is mindkét részről, akkor nekem nem lenne az. Mi így vállaltunk.
szept. 30. 10:41
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem
szept. 30. 12:28
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vállalnék így, de ez a ti döntésetek. Sokkal rosszabb helyzetben is van, aki vállal, mondjuk az végképp nem értem. Amúgy meg azt is számítsd bele, hogyha lesz gyerek, akkor a kapcsolatotoknak 5 éven belül valószínűleg vége lesz. Szóval a párod jövőbeli örökségét kár belekalkulálni.
szept. 30. 14:02
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
#16-os, simán lehet neki mindkettő. Az óvodapedagógus 3 év, ahol pedig én végeztem a gyógypedagógia alapot,ott az óvodapedagógusok 4 év helyett 3 év alatt végezhettek. Szóval a matek az simán kijön.
okt. 1. 01:12
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
#24-es te igazán egyszerű lélek vagy, már ne is haragudj meg.Nagyon szar környezetben élhetsz,ha felétek mindenkinek tönkremegy a házassága a gyermekük ötéves kora előtt.
okt. 1. 01:15
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az összes gyereket albérletbe vállaltam.

A legnagyobb már 15 éves lesz. Állami fizetésből félretenni sem tudtam, nemhogy önerőt összekaparni. Aztán szakmát váltottam, most jobban keresek.

Szülni sem 40 évesen akartam, ha egyáltalán összejött volna akkor, annyi egészségügyi problémám van.

Nulla, azaz nulla támogatást kaptam otthonról, szóval pokoli nehéz volt de ügyeskedtem egy kicsit így jövőre úgy néz ki lesz saját ingatlan.

Gyerekeim meg 15, 11 és 4 évesek lesznek.

Egy percig nem bántam meg, hogy így alakult.

okt. 1. 13:58
 28/30 anonim ***** válasza:
Esélytelen az önerő? Mondjuk ha 2 gyereket akartok legalább, akkor jobb huszonévesen. Nekem van 28 evesen saját, páromnak is, de nem élünk még együtt, ìgy nálam nem a pénz miatt nem lehetett fiatalon gyerek, hanem mert nem volt kapcsolat mibe. 2 kollégám 26 éves, egyik most jött vissza szülésből, másik most megy szülni. Tankerületben dolgozunk. Nem mondom, h nem vagyok irigy, inkább lenne gyerekem, mint lakás, ez sok lemondással járt.
okt. 2. 21:34
 29/30 anonim ***** válasza:
66%

28# A gyerekvállalás is sok lemondással jár. :)

Egyébként 27 évesen ismerkedtem meg a férjemmel, 31 és 33 évesen szültem, saját ingatlanba, hitellel. Nem érzem úgy, hogy lemaradtam volna bármiről is, amiért viszonylag "későn" szültem. :) Azt viszont érzem, hogy jól tettem, hogy kivártam az érzelmi és az anyagi biztonságot.

okt. 3. 10:13
 30/30 anonim ***** válasza:
58%
29 ezt nem mondtam hogy nem, én a pénz és anyagi biztonság miatt és más szakmai cél miatt teljesen kizsigereltem magam. Pszichológushoz jártam, nem érte meg szerintem, de most szép a lakás, felújíttattam. Azért hálás vagyok, hogy megismerkedtem a párommal, de ő lassabban haladna dolgokkal mint én. Én szerintem 14 hónap után már illene együtt élni, de másokat is láttam, hogy sokat vártak, így nem ezen múlik, plusz kétségtelenül szeret, a héten is olyan cuki velem, mint azelőtt soha. Szerintem ő az igazi, de még nem tart ott ahol én, de türelmesen megvárom. :) A férfiaknak amúgy is akadnak nehézségeik az elköteleződéssel. Az exeimmel olyan gondok voltak, hogy utólag nem bántam meg, hogy munkamániás korszakomban nem cövekeltem le mellettük és éltem az életem szabadon. Fantasztikus tapasztalatokat meg élményeket szereztem, amit lehet gyerekkel nem lehetett volna. De bennem van a félsz, hogy biológiailag nehéz lesz a 30-as évek elején.
okt. 3. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!