Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom beadni neki a...

Nem tudom beadni neki a gyógyszert. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
4 éves gyerekemnek adnám be a szirupot, de mivel nagyon keserű, ezért képtelen lenyelni. Reggel kapott először, amint megérezte az ízét, rögtön elkezdett öklendezni, visítani, sírni, köpködni. Azt hittem, estére jobb lesz, de nem... most kéne bevennie, de ide sem jön hozzám, visít, sír, hogy nem akarja. Egyedül vagyok vele, nincs aki lefogná. Fontos lenne beadni neki. Mit tegyek?
szept. 23. 18:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
23as, törve kegyetlen keserű a tabletta, mi is próbáltuk(nutellával, az enyém nem eszi meg a mézet).
szept. 24. 08:54
 22/26 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként azt se értem, miért kell rögtön az antibiotikum. 🤔
szept. 24. 11:53
 23/26 anonim ***** válasza:
68%

Hol írta bárki is, hogy rögtön kell antibiotikum??

Nálunk, mikor a lányom kezdte a bölcsit, egy hét bölcsi, egy hét takony volt a menetrend, kb. fél éven keresztül, még nyáron is. 2x kapott antibiotikumot összesen, mert ráhúzódott a fülére és középfülgyulladása lett. Ettől függetlenül nem csak az antibiotikum beadással lehet baj. Cetirizin csepp, Sinecod csepp sajnos ,,kötelező" elem volt egy-egy súlyosabb epizódnál, amikor már aludni se tudott. Az ember meg kísérletezik mindenfélével.

szept. 24. 12:09
 24/26 anonim ***** válasza:
29%
Rendben, nem kötekedni akartam, csak nagyon sok orvos rögtön fel írja az antibiotikumot és ezzel nem vagyok ki békülve de igen, vannak helyzetek amikor igenis szükséges.
szept. 24. 14:19
 25/26 anonim ***** válasza:
57%

A Cetirizin nálunk simán működik csokipudinggal. 2 teáskanál pudingba belekeverve az 5 cseppet (vagy 10, nem emlékszem mennyi kell egy 16 kilós gyereknek) simán megeszi, és én se érzem az ízén a különbséget.

Lázcsillapítóból azért preferálom a Flamborint, mert az csepp és azzal is működik ez. Sinupret dettó, annak az alkoholos íze még jót is tesz a pudingnak. Az Ambroxol szerintem még rosszabb, de azt is simán megette a pudinggal, ott a málnás ízt kicsit lehetett érezni de a keserűt szerintem ott sem.

szept. 24. 16:08
 26/26 anonim ***** válasza:
45%

Mondjuk ennyi idősen már lehet velük alkudozni. Beveszi a gyógyszert és rögtön utána kap valami finomat inni (lehetőleg olyat, amiért szokott nyígni, de nem szokott gyakran kapni), hogy elvigye az ízt. Meg kell vele értetni, hogy minél kevesebbet cirkuszol és minél hamarabb lenyeli, annál kevésbé érzi az ízét. Egy ovis ezt már elvileg fel tudja fogni.

Nincs ekkora gyerekem és utoljára a kisebb tesóimnál volt ilyen, de az utolsó gyógyszerhiszti kb másfél-két éves korukban volt, utána megértették a koncepciót.

Az egyikük epilepsziás lett három éves korában, naponta háromszor kellett neki 2-3 bazi nagy tablettát bevenni, szemrebbenés nélkül rágta el (borzasztóan keserű volt) az első alkalommal kezdve, nála az volt a projekt, hogy egyben nyelje le (egy darabig kapott kapszulát is, azt nem lehet elrágni), de azt is hamar megtanulta, pedig neki aztán vannak bajok a fejében a rohamok miatt (mai napig, komplex tanulási zavart okoztak a rohamok, most is még sokszor nehezen ért meg dolgokat, pedig már felnőtt).

szept. 24. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!