Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy bírjuk ki ezt ép idegekkel?

Hogy bírjuk ki ezt ép idegekkel?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van. Iskolás es 7 hónapos.

Mindketten az idegi kikeszules határán vagyunk a férjemmel.

Segítség nulla. Szabadidő nulla.

Minden este cirkusz van.

A kicsi is állati sokszor kel.

Ki hogy élte ezt túl?

szept. 17. 20:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom,arra érted, hogy nagyszülő, egyéb rokon nem jön szóba, mint segítség, de mondjuk 1x-1x nincs egy jó barát/barátnő, akire rá tudnátok bízni legalább az egyik gyereket pár órára? Vagy az iskolás nem jár el barátokhoz?
szept. 17. 20:13
 2/18 A kérdező kommentje:

Elsős még csak.

Nem tudjuk másra bízni sajnos.

Aki barát van, ott is kisgyerek/ek vannak.

Már komolyan nem tudom mi lesz így velünk.

Nagyon durván ki vagyunk feszülve.

szept. 17. 20:15
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Bébiszitter esetleg? Bár én sem tudom rá tudnám-e bízni egy kvázi idegenre a gyerekem, de biztos van az a kimerülési szint amikor mégis megbarátkozik az ember a gondolattal. Iskolás már elég nagy gyerekfelvigyázós helyekre, sportra, egyéb foglalkozásra.
 4/18 anonim ***** válasza:
86%
Tudom, nem fog vigasztalni, de én ezért vàllaltam csak egy gyereket, mert pontosan láttam, hogy kb ugyanezekkel a paraméterekkel nem fog menni. Ha fizetett segítséget sem tudtok igénybe venni, akkor fogat összeszorít, pár év és könnyebb lesz, addig muszáj egymásba kapaszkodnotok! Kitartást!
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom a segítség a kistesó előtt is 0 volt, ne haragudj, de mit gondoltál, kettővel, viszonylag nagy korkülönbséggel majd könnyebb lesz? :(

Sajnálom a helyzetet különben, a nagyobbnak nincs valami iskolán kívüli foglalkozás? Fizetett segítség esetleg?

szept. 17. 20:19
 6/18 anonim ***** válasza:
79%
Kisgyerekes barátokkal nem tudtok osszejarni úgy, hogy kölcsönösen segítsetek egymásnak? Meg ami nagyon jó, az a játszóház szerintem. Itt nálunk pl nagyon olcsó, de bitang jól lekot bármilyen korosztályt, még felnőtt részleg is van :D igen, ott is figyelni kell a gyerekekre, de kitombolhatjak magukat kellőképpen, és nem kell görcsösen figyelni arra, hogyan Kosd le őket, mert ott úgyis feltalálják magukat sok új dolog között. Meg most van igazán jó idő, igaz, nálunk még csak 1 gyerek van, 11 hónapos, de a sok-sok szabad levegő rá nagyon jó hatással van, éppen mi is nehezebb időszakot élünk most a szeparacio+fogzas miatt. Alig alszunk jó ideje...kicsit ki kell szakadni a négy fal közül. Remélem, tudtam segíteni, nem csak papoltam:) minden jót!:)
szept. 17. 20:20
 7/18 A kérdező kommentje:

Tabletta mellett fogant a pici.

Nem volt kérdés, hogy megtartjuk e. Mindkét gyerekemet imádom.

Nagyon durva lelkiismeretfurdalasom van emiatt, hogy sokszor ilyen kifeszült es türelmetlen vagyok.

szept. 17. 20:24
 8/18 anonim ***** válasza:
55%
7# de ki ne lenne az? Nulla segitsegetek van, teljesen természetes, ahogy érzel. Nálunk csak egy gyerek van még (6os válaszoló vagyok), de szintén nulla segítség, és a férjem is latastol vakulasig dolgozik, szórakozni is szeret eljárni, szóval hidd el, nekem is a gyerekem a legdrágább kincsem, mindennél jobban imádom, de bizony szoktam úgy érezni, hogy nagyon erőtlen és fáradt vagyok, mert nem jut magamra idő. Kicsit nyers volt, amit az egyik hozzászóló írt, de ilyen esetben tényleg meggondolando a második gyerek. Nálam se kérdés, hogy megtartanam, ha "besikerulne", de hiába vagyom nagyon-nagyon még egy gyerekre, nem biztos, hogy van rá kapacitásom, így vagy fogunk vele célzottan próbálkozni, vagy nem..
szept. 17. 20:28
 9/18 A kérdező kommentje:

Ugyanígy voltam a második gyerek kérdéssel. Ezért is vedekeztunk.

De nagyon gondolkodtunk rajta, mielőtt teherbe estem, hogy legyen egy második.

Így nem volt kérdés, hogy megtartjuk.

És sosem csinálnám vissza.

De minden nap egy cirkusz.

A nagy elég eleven, undok, dacos.

Tudom, neki az iskolakezdés, a testvére születése is “betett”.

Probalunk türelmesek lenni, de van az a szint, ahol már robban az ember agya.

Tényleg egy perc nyugtunk nincs.

Maximum majd 2,5 év múlva kb, mikor a pici oviba megy.

Babysitteren gondolkodunk, viszont a nagyobbnak most így is sok a változás, nem szeretném, ha lepasszolva érezné magát.

szept. 17. 20:51
 10/18 anonim ***** válasza:
92%

Egy iskolás és egy két és fél éves gyerekunk van.

Segítség nulla, csak mi vagyunk egymásnak a férjemmel.

Tudtuk mit vállalunk, soha nem volt segitsegunk, valószínűleg nem is lesz.

Egyre nagyobbak a gyerekek, egyre jobb velük.

Néha hiányzik hogy elmenjünk kettesben valahova, de ez van,

szept. 17. 20:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!