Milyen fiú név illene ehhez a vezetéknevhez?
Pongrácz lenne a vezetéknév.
Annyi,hogy nem szeretnénk a tipikus tucatneveket hozzá,a kislányomnak is nagyon különleges neve lett.
Előre is köszönöm a javaslatokat
Te tudod mit szeretnél, de ehhez a vezetéknévhez szerintem nem szükséges nagyon kacifántos keresztnevet adni.
Egy Kiss, Tóth, Nagy után oké kell valami különleges, de a Pongrácz szerintem önmagában is szép, én nem extráznám.
Ezekkel az egyedi nevekkel, csak a gyerekkel csesztek ki, mert sokan azt gondolják ettől lesz különleges a gyerek. Az én lányom Nóra. Biztos van, ahol több van belőle, de a környezetünkben egy sincs, óvodában sincs. Nem gabalyodik bele a nyelvem, ha kimondom és felnőttkorban is vállalható, nem mint pl a Panna és társai.
A Pongracz tényleg szép már magában is, simán passzol mellé egy mezei Ádám, Olivér, Dániel, David, Márton, Marcell stb.
Ezekkel az egyedi nevekkel, csak a "gyerekkel csesztek ki, mert sokan azt gondolják ettől lesz különleges a gyerek. Az én lányom Nóra. Biztos van, ahol több van belőle, "
Nem azt gondoljuk, hogy különleges lesz a gyerek egy ritkább névvel, hanem szimplán qrva unalmas már a 900. Marika, 600. Pistike. Egyébként is, nem a gyerekeknek van bajuk a ritka nevekkel, hanem az idióta anyjuknak, akik beléjük beszéli, felhívja rá a figyelmüket. Ennek nem egyszer voltam fültanúja.
"A Pongracz tényleg szép már magában is, simán passzol mellé egy mezei Ádám, Olivér, Dániel, David, Márton, Marcell stb."
Munkahelyemen a fél szak Ádám, Dávid. És nem csak ott hallani.
Petur?
Sebestyén?
Tivadar? Timót?
Segítene, ha annyit legalább elárulnál, hogy inkább a régiesebb nevek vagy az újhullámosak jönnek be, vagy mitől különleges a kislányod neve: mert ritkán adott, de régebben is ismert név, vagy mert az a kategória, amit külön kellett mostanában engedélyeztetni.
Most miért kell lepontozni?🤔A kérdező minden feltételének megfelelt.
A nevek folyamatosan változnak. Régen minden nő Erzsébet, Mária, meg Zsuzsanna volt, ma már a fiatalok között alig akad. Saját huszonéves korosztályomban egyetlen Máriát és egyetlen Zsuzsát ismerek, Erzsébetet nem is. Viszont annál több a Panna, a Kitti, a Fanni, a Lili, amivel a mi korosztályunk egyébként nem is érti, hogy mi a probléma, hiszen teljesen természetes. Csak a szülők akarják beleverni a gyerekekbe, hogy ezek milyen szégyenteljes nevek lesznek felnőttkorban.
A férfiakat is régen Istvánnak, Lajosnak, Gyulának, Bélának nevezték, ma meg Dániel, Dávid, Bence, Máté, stb. Huszonévesek között István és Lajost ismerek néhányat, de a Gyula és a Béla már nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!