Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen fiú név illene ehhez a...

Milyen fiú név illene ehhez a vezetéknevhez?

Figyelt kérdés

Pongrácz lenne a vezetéknév.

Annyi,hogy nem szeretnénk a tipikus tucatneveket hozzá,a kislányomnak is nagyon különleges neve lett.

Előre is köszönöm a javaslatokat

szept. 13. 09:39
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
47%
Lajos
szept. 13. 09:49
 2/37 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a Kristóf név ugrott be hirtelen a vezetéknevhez. Bár nem ,,nagyon különleges".
szept. 13. 10:13
 3/37 anonim ***** válasza:
74%

Te tudod mit szeretnél, de ehhez a vezetéknévhez szerintem nem szükséges nagyon kacifántos keresztnevet adni.

Egy Kiss, Tóth, Nagy után oké kell valami különleges, de a Pongrácz szerintem önmagában is szép, én nem extráznám.

szept. 13. 10:13
 4/37 anonim ***** válasza:
41%
Szervác Bonifác. Parancsolj. Különlegesek és mennek a vezetéknévhez😁
szept. 13. 10:19
 5/37 anonim ***** válasza:
75%

Ezekkel az egyedi nevekkel, csak a gyerekkel csesztek ki, mert sokan azt gondolják ettől lesz különleges a gyerek. Az én lányom Nóra. Biztos van, ahol több van belőle, de a környezetünkben egy sincs, óvodában sincs. Nem gabalyodik bele a nyelvem, ha kimondom és felnőttkorban is vállalható, nem mint pl a Panna és társai.

A Pongracz tényleg szép már magában is, simán passzol mellé egy mezei Ádám, Olivér, Dániel, David, Márton, Marcell stb.

szept. 13. 10:26
 6/37 anonim ***** válasza:
40%

Ezekkel az egyedi nevekkel, csak a "gyerekkel csesztek ki, mert sokan azt gondolják ettől lesz különleges a gyerek. Az én lányom Nóra. Biztos van, ahol több van belőle, "

Nem azt gondoljuk, hogy különleges lesz a gyerek egy ritkább névvel, hanem szimplán qrva unalmas már a 900. Marika, 600. Pistike. Egyébként is, nem a gyerekeknek van bajuk a ritka nevekkel, hanem az idióta anyjuknak, akik beléjük beszéli, felhívja rá a figyelmüket. Ennek nem egyszer voltam fültanúja.

"A Pongracz tényleg szép már magában is, simán passzol mellé egy mezei Ádám, Olivér, Dániel, David, Márton, Marcell stb."

Munkahelyemen a fél szak Ádám, Dávid. És nem csak ott hallani.

szept. 13. 11:00
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Legalább írjál kérlek lehetőségeket, mikben gondolkoztok. Mik a különlegesek számotokra.
szept. 13. 11:18
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Petur?

Sebestyén?

Tivadar? Timót?

Segítene, ha annyit legalább elárulnál, hogy inkább a régiesebb nevek vagy az újhullámosak jönnek be, vagy mitől különleges a kislányod neve: mert ritkán adott, de régebben is ismert név, vagy mert az a kategória, amit külön kellett mostanában engedélyeztetni.

szept. 13. 11:23
 9/37 anonim ***** válasza:
53%

Most miért kell lepontozni?🤔A kérdező minden feltételének megfelelt.

szept. 13. 11:25
 10/37 anonim ***** válasza:
61%

A nevek folyamatosan változnak. Régen minden nő Erzsébet, Mária, meg Zsuzsanna volt, ma már a fiatalok között alig akad. Saját huszonéves korosztályomban egyetlen Máriát és egyetlen Zsuzsát ismerek, Erzsébetet nem is. Viszont annál több a Panna, a Kitti, a Fanni, a Lili, amivel a mi korosztályunk egyébként nem is érti, hogy mi a probléma, hiszen teljesen természetes. Csak a szülők akarják beleverni a gyerekekbe, hogy ezek milyen szégyenteljes nevek lesznek felnőttkorban.

A férfiakat is régen Istvánnak, Lajosnak, Gyulának, Bélának nevezték, ma meg Dániel, Dávid, Bence, Máté, stb. Huszonévesek között István és Lajost ismerek néhányat, de a Gyula és a Béla már nagyon ritka.

szept. 13. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!